KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Eylül 2024 Pazartesi
°C

Bingöl'deki elim kaza sonrası nasıl bir tedbir alınacak?

Bingöl'de karşıya geçmeye çalışan üniversite öğrencisinin otomobilin çarpması hayatını kaybetmesi üzerine bölgedeki yay güvenliği de tartışmaya açıldı! Kamuoyunda çeşitli önerler dillendirilirken, kamunun yaklaşımı ne? İşte kamunun üzerinde durduğu çözüm yolu…!

Bingöl`deki elim kaza sonrası nasıl bir tedbir alınacak?
29 EYLÜL 2024 PAZAR 16:02
1
1191
0
AA aa

Bingöl merkez Simani Mahallesi'nde kaldığı Pir Ali Bey Kız Öğrenci Yurdu'ndan çıkıp Bingöl- Muş karayolunda karşıya geçmeye çalışırken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden Evin Özel'in acı ölümü sonrası bölgedeki trafik güvenliği de tartışmaya açıldı. Birçok kişi bölgede alt geçit yapılmasının çözüm olacağını savunurken, kimileri sürücü hatalarını eleştirip aşrı hızdan kaçınılması gerektiğini vurguluyor. Peki kamunun bu konudaki çözüm önerisi neler?

İşte yapılan görüşmeler neticesinde kamunun çözüm önerisi ve girişimi ile kamuoyunun beklentileri…

BÖLGEDE ALT GEÇİT MÜMKÜN MÜ?

Yapılan görüşmelerde “Bölgede bir alt geçit talebi var. Bu konuda bir çalışma planlaması var mı?” sorusuna,

“Bölgede yaya geçidi var, hemen ilerde de üst geçit var. Karayolu Trafik Yönetmeliği gereği 100 metre arayla altgeçit ve üst geçit yapılamıyor. Kaza mahalindeki yayalar az ilerdeki üst geçidi kullanmak durumunda. Yaya geçidinde de trafik ışıklarını takip ederek karşıya güvenli geçiş sağlanmalı. Alt geçit yapılmak istense dahi fiziki koşullar da buna müsait değil, yönetmelik de! Hayatının baharındaki bir öğrencimizin hayatını kaybetmesi çok üzücü bir durum ancak buradaki çözüm alt geçit değil. Kaldı ki, altgeçitler güvenlik açısından ve bakım sorunları nedeniyle sıkıntılı olduğu için artık hiçbir yerde tercih edilmiyor” yanıtı verildi.

KAMUNUN ÇÖZÜM ÖNERİSİ EDS...!

“Öğrenci yoğunluğunun olduğu bu bölgede nasıl bir tedbir mümkün?” sorusuna ise şu yanıt verildi:

“İl Trafik Komisyonu kararıyla refüj komple demir bariyerle kapatılmalı, trafik ışıkları bölgesindeki yaya geçidinin kullanımı zorunlu kılınmalı ya da üst geçidin kullandırılması sağlanmalı. Bu tarz yerlerde zaman zaman esnafların ya da vatandaşların talep ve şikayetleri nedeniyle refüjler açık tutuluyor anca bu bölgedeki kazalar gösteriyor ki, bu kapatma işlemi elzemdir. Asıl çözüm ise ‘EDS' dediğimiz Elektronik Denetleme Sistemi'dir. Hız kontrolü ve cezai yaptırım olmadığı sürece sürücülerin hız yapmasının önüne geçilemiyor maalesef. EDS yapımı yetkisi İçişleri Bakanlığı uhdesinde. Gerek Belediye gerekse Valilik bu konuda talep oluşturup Zeki Ergezen Bulvarından başlamak suretiyle Simani Mahallesi çıkışına kadar EDS kurulması girişiminde bulunacak. Başka illerde de EDS bulunan alanlarda kaza oranları yok denecek düzeyde. Diğer alanlarda ise sürücüler aşırı hız nedeniyle sürekli kazaya sebep olmakta, bu kazalarda da can ve mal kayıpları yaşanmakta. Sürücülere yönelik bu uygulamanın hayata geçirilmesi ve refüj kapatma işlemlerinin tamamlanması, hatta halk otobüsü yolcu alma duraklarının da yeniden belirlenmesiyle bölgedeki sorunun çözüleceği kanaati bulunmaktadır. Gerekli incelemeler tamamlandıktan sonra gerekli kamusal tüm girişimler başlatılacak ve süreç titizlikle takip edilecektir”

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.09.2024
16:03
Bakan Uraloğlu Cevdet Yılmaz ile görüşecek
Bakan Uraloğlu Cevdet Yılmaz ile görüşecek
Bingöl'deki temasları sonrası talepleri dinleyip çalışmaları yerinde inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, dosyasını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a sunup destek isteyecek. Görüşmenin bu hafta gerçekleşmesi bekleniyor. Dosyada ise şunlar var!
29.09.2024
16:01
Bingöl`de otomobilin çarptığı üniversite öğrencisi hayatını kaybetti
Bingöl'de otomobilin çarptığı üniversite öğrencisi hayatını kaybetti
Bingöl'de karşıya geçmeye çalışan üniversite öğrencisi, otomobilin çarpması hayatını kaybetti.
29.09.2024
16:00
ÜNİPERSEN YÖK`e Tepki!
ÜNİPERSEN YÖK'e Tepki!
Bingöl Üniversitesi'nin de aralarında bulunduğu Üniversitelerde görev yapan idari personelin, özellikle tayin ve mali haklar konusunda yaşadığı sorunların çözülmesi talebiyle, Üniversite İdari Personel Sendikası (ÜNİPERSEN) üyeleri Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı.
29.09.2024
15:58
Kırlangıç otu ile göz hastalıklarına umut! Bingöl`den de gidenler var
Kırlangıç otu ile göz hastalıklarına umut! Bingöl'den de gidenler var
Günde 200 hastanın umut için kapısını aşındırdığı Karadağ, kırlangıç otu ile göz kuruluğu, göz tansiyonu ve sarı nokta hastalığını tedavi ediyor. 'Biz sadece Elâzığ'a hizmet etmiyoruz. Malatya, Batman, Bingöl, Tunceli, Gaziantep ile yurtdışından gelenler var'
27.09.2024
16:37
Bingöl`de SÜTAŞ tepkisi!
Bingöl'de SÜTAŞ tepkisi! 'Topraklarımız rant uğruna feda edilemez'
Muhtar Kancura: 'Topraklarımız rant uğruna feda edilemez. Sütaş Bingöl'e geliş amacını bırakıp, Bingöl'deki arazileri kendine mal etmenin peşine düşmüştür. Buna yönetimlerin bir dur demesinin zamanı gelmiş ve geçmiştir. Sütaş'ın Bingöl'ü yönetmesine dur diyelim artık. Bir şirket olan Sütaş değil, köylünün yanında olmak gerekmez mi?' diye sitem etti.
27.09.2024
16:19
Bingöl`de uyuşturucu ve silah ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu ve silah ele geçirildi
Bingöl'de merkez ve Genç ilçelerinde Jandarma tarafından yapılan çalışmalarda uyuşturucu madde ele geçirilip 2 kişi gözaltına alınırken, yol kontrolünde durdurulan 2 şüpheli araçta da silah ele geçirildiği bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın