KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Bingöl'de halk otobüslerine zam!

Bingöl'de şehir içi halk otobüsleri yüzde 40 zamlı yeni tarifeyle yolcu taşıyacak. Vatandaş zammı yüksek bulurken, Kooperatif Başkanı Kaya, 'akaryakıt, bakım onarım, personel ve diğer giderler yüzde 100 artmışken bu zam çok değil' diye savunma yaptı. Kaya, şikayetlere ilişkin sorular da şu sözlerle yanıtladı.

Bingöl`de halk otobüslerine zam!
11 TEMMUZ 2024 PERŞEMBE 14:26
33
5495
36
AA aa

Bingöl'de şehir içi toplu taşımaya yaklaşık 9 ay önce talep edilen zam, Belediye Meclisi'nde gündeme alındı ve oy çokluğuyla onaylandı. Yeni düzenlemeye göre halk otobüslerin tam bilet 10 TL'den 14 TL'ye, öğrenci bileti ise 7 TL'den 10 TL'ye yükseldi. İndi-Bindi uygulamasına ise 1'er TL zam geldi ve tam 4 TL, öğrenci 3 TL oldu.

VATANDAŞ TEPKİLİ!

Bingöl'de taşıma mesafesinin ortalama 7 km, en uzun mesafenin ise yaklaşık 10 km olduğunu belirten vatandaşlar, klimaların açılmadığı, çok fazla yolcu alındığı, sürücülerin kaba davrandığı gibi sorunlar karşısında yüzde 40'lık bir zammın doğru olmadığı görüşünde.

KAYA: “ÇEVRE İL EMSALLERİNE BAKINCA EN DÜŞÜK BİNGÖL…”

Vatandaşların tepkileri üzerine görüşleri alınan S.S. 18 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Nihat Kaya, zamlı tarifeye yapılan itirazlara “Diyarbakır'da 20 TL, Elazığ'da 15 TL'ye yolcu taşınıyor. Bingöl, en düşük yolcu taşımacılığı yapılan ildir diyebiliriz. Ekonomik koşulların zorlu olduğu bir dönemde her şeye yüzde 100 zam gelmişken, bizim yüzde 40'lık zamlı tarifemizin daha masum ve kabul edilebilir olduğunu söyleyebiliriz” yanıtını verdi.

“MALİYETLERİ DE GÖRMEK LAZIM…”

Vatandaşın tepki göstermesini anlayışla karşıladıklarını ancak artan maliyetlerin de görmezden gelinmemesi gerektiğini ifade eden Kaya: “Personel maaşları, sigorta giderleri, kasko ve trafik sigortası, araç bakım ve onarım maliyetleri neredeyse iki katına çıkmış vaziyette. Akaryakıt 47 lira bandında. Bunca zam karşısında bizim 10 TL ile taşımacılık yapmamız tümüyle zarardır. Verine zam bile normalde yeterli değildir ama vatandaşımızı da düşününce çaresizce kabul ediyoruz. Keşke ekonomik sıkıntılar olmasa, enflasyon yükselmese, bizler de zam yapmasak. Tüm girdi kalemlerinin düşük olduğu bu ortamda zam yapmış olsak, vatandaşımızın isyanını daha makul sayabilirdik lakin şartlar ortada. Bu nedenle halkımızın da anlayışını bekliyoruz” diye konuştu.

“KLİMA AÇMAYANA CEZA YAZIYORUZ”

Otobüs klimalarının çalıştırılmadığı yönündeki şikayetlerin sorulduğu Kaya, şunları söyledi; “Klimalarımızı çalıştırıyoruz. Servis sorunu nedeniyle araçlardaki klima arızalarını giderememiştik. Diyarbakır'da bir usta bulduk ve araçlarımızdaki sorunu çözdük. 6-7 tane aracımızda klima arızası devam ediyor, onlar da en kısa zamanda giderilecek. Klima açmayan araçlarımız olur da şikayet alırsak, ilgili araca 500 TL ceza kesiyoruz.”

“SÜRÜCÜLERE İLETİŞİM SEMİNERİ VERİLECEK”

Sürücülerin vatandaşlara kaba davrandığı yönündeki şikayetlere ilişkin “Sürücülerimizi sertifikalandırıyoruz” beyanında bulunan Kaya: “Belediye Başkanımızla görüşüp bu konudaki talebimizi ilettik, kendisi de memnuniyet duyduğunu ifade etti. Verilecek bir seminer ya da kursta, toplu taşıma aracı kullanma yöntemleri, emniyet tedbirleri, vatandaşla diyalog ve benzeri birçok konuda sürücülerimizi eğiteceğiz. Bunun sonunda da sertifika verecek ve bu sertifika olmadan da personel çalıştırmayacağız” dedi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110436)
18 Temmuz 2024 Perşembe 09:19
Erdal Arıkan bey icraatlerine başlamış yazık bu millet senin iyi niyetine inanıp oy verdi bu zam reva mı !
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110397)
15 Temmuz 2024 Pazartesi 11:18
Son 1 yilda 100 de 100 fazla zam yaptilar hic bir calisan bu kadar zam yapilmadi maden otobus sahipleri zarar etigini dusunuyor satsinlar arabalarini
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110391)
14 Temmuz 2024 Pazar 07:06
İstatistik yalan söylemez lakin istatistikin bütünü verilmeyip bir parçası verilmek suretiyle modern yalana alet edilir. Fiyat ve mesafe birlikte verilirse bir anlam ifade eder. Hatta buna seyahat konforunu da ekleyebiliriz.
Yaklaşık iki ay önce Diyarbakır TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nden -Elazığ güzergahında, navigasyondan bakınca direkt yol 12 km görünüyor.- Dağkapı'ya, akbil kartım olamamasına rağmen 14 tl'ye gittim.
Artık yorumu size bırakıyorum.
Vesselam...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110388)
13 Temmuz 2024 Cumartesi 22:55
Bu zamı yapanlara hakımızı helal etmiyoruz Haram zıkkım olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110382)
13 Temmuz 2024 Cumartesi 17:48
Ey belediye sen niye varsın.hatotobusleri aldigin meclis kararındaki tarihten önce zamlı tarifeyi uygulamaya başlamış.sen bu kadar aciz misin yoksa ortak misin.neden takip etmiyon.neden aldigin helal oyların haklarını korumuyorsun .
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110377)
13 Temmuz 2024 Cumartesi 07:50
Nihat efendi yüzde 40 birden olması fazla en ucuz il bingöl demişsiniz git elazığ sivrice yoluna bak km çarp ne kadara geliyor sadece bir örnek bazı komşu illerde 30 km 20 tl mesafe nekadar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110367)
12 Temmuz 2024 Cuma 20:42
Bugün 0016 plakalı otobüsle yolculuk yaptım ve sıcaktan insanlar bunaldi. Şoföre klimayı sordum dedi çalışmıyor. Bunların her tarafından yalan dökülüyor. Kazandıkları her kuruş zıkkım olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110361)
12 Temmuz 2024 Cuma 12:53
Şoförler terbiyesiz sanki bedavadan sırtında taşıyorlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110359)
12 Temmuz 2024 Cuma 11:57
Erdal ve hizmetleri ak parti tarihten silinse Bingöl de yine çıkcak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110356)
12 Temmuz 2024 Cuma 11:09
O mesafeye o para haramdir ama üzülmüyorum Bingöllüler en kötüsünü her zaman hak eder çünkü aklımız yok
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın