KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Eylül 2024 Cumartesi
°C

Bingöl'de Doğal Afet Çalışma Gurubu kuruluyor

Bingöl'deki tüm arama kurtarma ekipleri Kent Konseyi öncülüğünde bir araya geldi. Konsey Başkanı Açıkbaş, 'Doğal Afet Çalışma Gurubu'nun kurulması kararı alındığını belirtti.

Bingöl`de Doğal Afet Çalışma Gurubu kuruluyor
08 AĞUSTOS 2024 PERŞEMBE 15:37
0
1134
1
AA aa

Deprem konusunda çeşitli toplantı ve raporlar üzerine çalışmalarını sürdüren Bingöl Kent Konseyi, ildeki arama kurtarma ekipleri liderleriyle bir araya geldi.

Bingöl Belediyesi, Ticaret Sanayi Odası, UMKE, Milli Eğitim, İHH, Akut Bingöl, Sar, Cekut, Zazak ve Kuzey Yüzü Dağcılık arama kurtarma ekip liderlerinin katıldığı toplantıda, arama kurtarma ekiplerinin mevcut durumları ve ihtiyaçları masaya yatırıldı.

TÜM EKİPLER BU GRUPTA YER ALACAK

Toplantı sonunda değerlendirmelerini paylaşan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Orhan Açıkbaş, yapılan istişareler neticesinde ildeki tüm arama kurtarma ekiplerinin, Bingöl Kent Konseyi öncülüğünde kurulacak ‘Doğal Afet Çalışma Gurubu'na katılım kararı alındığını belirtti.

Bingöl'ün deprem gerçeğine dikkat çeken ve uzmanların son dönemlerdeki sıkı uyarılarına değinen Açıkbaş, olası doğal afetlere karşı koordineli ve hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayıp, gönüllülük esasına göre kurulan bu yapıların kıymetli olduğunu ve desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

KAMU-STK İŞ BİRLİĞİ ve EKİPMAN DESTEĞİ VURGUSU

Oluşturulacak ‘Doğal Afet Çalışma Gurubu'nun güçlenmesinin, olası afetlerde önemli bir destek sağlayacağını dile getiren Açıkbaş, kamu ve sivil toplum iş birliği sayesinde bu yapının çok daha güçleneceği ve verimliliğinin arttırılacağını kaydederek şunları söyledi;

“Sağlam temeller üzerine inşa edilecek bir iş birliği gerek eğitim süreçlerinin devamlılığı gerek afet öncesi, sırası ve sonrası için koordinasyonun sağlanması açısından son derece önemlidir. Bu yapılanma bünyesinde ekiplerimizin ekipman eksiklerinin giderilmesi, gönüllü sayısının arttırılması ve bunların iyi bir eğitimden geçirilmesi, karşı karşıya olduğumuz deprem gerçeği nedeniyle elzemdir. Ertelenecek her adım, ansızın yakalanacağımız afetler karşısında ciddi kayıplar demektir. Bu nedenle sorumluluk sahibi her makam ve bireyin, bu alanda üzerine düşeni ötelemeden, ertelemeden yerine getirmesi memleketimiz yararına olacaktır.”

‘KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMA GURUBU' DA KURULUYOR

Afet konusunda Kent Konseyi olarak attıkları bir diğer adımın da ‘Kentsel Dönüşüm Çalışma Gurubu' olduğunu dile getiren Başkan Açıkbaş, bu alanda da çalışmaların devam ettiğini, teknik ekiplerin tek çatı altında şehrin geleceğini planlaması için bir araya gelmesi için çabalarını kesintisiz sürdürdüklerini kaydetti.

Açıkbaş, birçok alanda oluşturulacak çalışma grupları sayesinde uzman isimlerin bir araya getirilmesi, sorunların tespiti, çözüm önerileri ve gelecek öngörülerinin yer alacağı raporların hazırlanarak kamu ve sivil toplum alanındaki tüm bileşenlerle paylaşılması için de çabalarının sürdüğünü ifade etti.

Çalışmalara katılan ekiplere teşekkür eden Açıkbaş, fikir ve proje konusunda önerilere açık olduklarını, alanında uzman isimleri davet beklemeksizin şehrin yarınlarına katkı sunmaya davet ettiklerini de sözlerine ekledi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111055)
10 Ağustos 2024 Cumartesi 09:44
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bu toplantıda neden yok çünkü her tür ve büyüklükteki afet veya acil durumu koordine etmek ve gerekli işbirliğini sağlamak görevi mevzuat ile sabit olacak şekilde AFAD'ın sorumluluğuna bırakılmıştır. Gönüllü ekipler dahil olmak üzere enkazda çalışma yani arama kurtarma yapma yine AFAD'ın kontrol ve koordinesinde gerçekleşmelidir çünkü hangi enkazda hangi ekibin çalışacağı AFAD kontrol ve sorumluluk alanındadır.
20.09.2024
16:34
Bingöl`deki 300 öğrenciye okul hediyesi
Bingöl'deki 300 öğrenciye okul hediyesi
Pendik Bingöl Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Bingöl'deki 4 köy okulundaki 300 öğrenciyi kırtasiye seti hediyesiyle sevindirdi. Başkan Kına: 'İmkanlar dahilinde bu dayanışmayı sürdüreceğiz' dedi.
20.09.2024
15:56
Bingöl`de 12 yıl önce şehit edilen polis memurları için mevlit okutuldu
Bingöl'de 12 yıl önce şehit edilen polis memurları için mevlit okutuldu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 2012 yılında bölücü terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen 8 polis memuru için mevlit okutuldu.
20.09.2024
13:18
Bingöl`den 9 isim ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları` listesinde
Bingöl'den 9 isim 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' listesinde
ABD Stanford Üniversitesi'nin koordinatörlüğünde, Amerikalı ve Hollandalı bilim insanları tarafından yürütülen çalışma sonucunda yayınlanan 'Dünyanın en etkili bilim insanları' listesinde Bingöl Üniversitesi Rektörü Çelik dahil 9 isim yer aldı.
20.09.2024
13:01
KPSS ön lisans sonuçları açıklandı
KPSS ön lisans sonuçları açıklandı
KPSS ön lisans sınavı 1 Eylül tarihinde gerçekleşmişti. Sınav sonuçlarının 20 Eylül'de açıklanacağı duyurulmuştu. ÖSYM, sınav sonuçlarını bugün açıkladı.
19.09.2024
14:31
Bakan Işıkhan paylaştı: Artık SGK tarafından karşılanacak
Bakan Işıkhan paylaştı: Artık SGK tarafından karşılanacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 19 Eylül Gaziler Günü'nde gazilere müjdeli bir haber verdi. Işıkhan gazilerin ihtiyaç duyduğu akülü tekerlekli sandalyelerin SGK tarafından karşılanacağını ifade etti.
19.09.2024
12:06
Bingöl`de tarihi eser ve uyuşturucu ele geçirildi! 23 gözaltı!
Bingöl'de tarihi eser ve uyuşturucu ele geçirildi! 23 gözaltı!
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen 3 aylık teknik ve projeli bir takip sonucu düzenlenen operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. Tarihi eser ve uyuşturucu el geçirilen operasyon sonrası gözaltına alınanlardan 6'sı tutuklandı, bir kişiye ev hapsi verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın