KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Eylül 2024 Cumartesi
°C

Bingöl'de bölgesel deprem tatbikatı başladı

Bingöl'de beklenen olası 7 ve üzerindeki depremler için çevre illerin de katılımıyla Bingöl Bölge Düzeyi Deprem Tatbikatı gece yarısı itibariyle başladı.

Bingöl`de bölgesel deprem tatbikatı başladı
29 AĞUSTOS 2024 PERŞEMBE 04:17
4
1243
1
AA aa

Bingöl'de senaryo gereği merkez üssü Karlıova ilçesinde 7.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin hemen ardından kentteki birçok kurum, kuruluş ve STK, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne hareket etti. Saat 00.15'te senaryo gereği meydana gelen depremin ardından Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta da AFAD İl Müdürlüğü'ne gelerek, merkez ve ilçelerdeki saha taraması hakkında kaymakam ve ilgili kurum müdürlerinden bilgi aldı. Yine senaryo gereği depremden 7 ilin etkilenmesinden dolayı, Bingöl'e depremden etkilemeyen bölgeler desteğe gelecek.

Vali Usta: “Muhtemel bir afete karşı reaksiyon alabilmek için bölgesel bir tatbikat yapıyoruz”

Gün boyu il ve ilçelerde sürecek olan 7 büyüklüğündeki deprem tatbikatı hakkında açıklamalarda bulunan Vali Ahmet Hamdi Usta, “Bugün burada bölgesel bir tatbikat yapıyoruz. Biliyorsunuz Bingöl sürekli depremlerin yaşanacağı bölgelerden biri olarak belirtiliyor. Biz de muhtemel bir afete karşı reaksiyon alabilmek için bölgesel bir tatbikat yapıyoruz. Saat 00.15 itibariyle Bingöl-Karlıova Hacılar merkezinde senaryo gereği afet yaşadık. Tüm bölgeyi etkileyen bir afet. Etrafımızdaki 7 il de bundan etkilendi. Bingöl dahil Erzincan, Tunceli, Erzurum, Elâzığ, Muş, Diyarbakır gibi illerimiz etkilendiği için bu illerden destek alamıyoruz. Bize ikinci çeper illerinden yardım ve destek gelecek” dedi.

TATBİKATTTA NELER YAPILACAK?

Enkaz, yangın, hastane tahliyesi, kaya düşmesi, elektrik kesintileri ile mobil haberleşme kesintilerine müdahale, KBRN çalışma alanı ile doğalgaz müdahale çalışmaları, barınma alanı ve beslenme hizmetlerini ziyaret, trafik kazasına müdahale çalışmalarını yerinde izleme ve Murat Nehri üzerinde mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları gibi faaliyetler tatbikatta yer alacak.

Kyanka: İHA

GECEYARISI TATBİKAT GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKALYINIZ:

TWİTTER (X): https://x.com/BingolOnline/status/1828970571008241829

FACEBOOK: https://fb.watch/ufyRUaICfY/

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/p/C_PFjgdopnH/

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111246)
29 Ağustos 2024 Perşembe 07:44
Sayın valinin ve AFAD Müdürü ve sivil toplum örgütlerinin ve ilgili resmi kurumların aracılığıyla yapmış olduğunuz tatbikat güzel bir şey fakat tatbikattan önce bir deprem yaşanmış olarak tatbikata katılacak elemanların Öncelikle bunların depremden etkilenmedikleri bir ortamda yaşamaları sağlanmalı ki afet zamanında müdahale etsinler Ayrıca çevre şehircilik ve belediyenin tespit ettiği yıkılacak ağır hasarlı binaların derhal boşaltılması insanlarımızın acil ivedi olarak barınabileceği bir ortamın derhal yapılması yoksa gerisi böyle göstermel
14.09.2024
01:19
TRT`den Bingöl`e Özel Belgesel:
TRT'den Bingöl'e Özel Belgesel: '12''
Efsaneler şehri Bingöl'ün köklü tarihi ve görsel hazineleri 'TRT Belgesel'de hayat buluyor. TRT iç yapımlar tarafından hazırlanan '12 Efsaneler Şehri Bingöl Belgeseli', Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde ilk kez izleyiciyle buluştu.
14.09.2024
01:18
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerince yapılan çalışmada, 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
14.09.2024
01:17
Bingöl`de YRP`li Başkan ve encümenler istifa etti
Bingöl'de YRP'li Başkan ve encümenler istifa etti
Belediye Başkanı Varol, istifa açıklamasında 'Aldığımız karar, en ince ayrıntısına kadar düşünülüp halkımızın görüşleriyle desteklenmiştir' vurgusunda bulundu.
13.09.2024
17:24
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, `Huzur ve güven ortamının pekişmesiyle bugün doğu ve güneydoğu her zamankinden
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, 'Huzur ve güven ortamının pekişmesiyle bugün doğu ve güneydoğu her zamankinden
Bingöl'ün Solhan ilçesindeki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Terörün ortadan kalkmasıyla, huzur ve güven ortamının pekişmesiyle bugün doğu ve güneydoğu her zamankinden daha güçlü bir hale gelmiş durumda' dedi.
13.09.2024
15:37
Bingöl Üniversitesi`nde hedef 100 ülkeden 5 bin nitelikli öğrenci
Bingöl Üniversitesi'nde hedef 100 ülkeden 5 bin nitelikli öğrenci
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün'ü ziyaret etti. Bingöl Üniversitesi'nde 38 farklı ülkeden Bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek ülke isimlerini sıralayan Rektör Prof. Dr. Çelik, hedeflerinin, 100 farklı ülkeden nitelikli 5 bin öğrenci olduğunu vurguladı. Ziyarette Bingöl Üniversitesi ile TMV arasında iş birliğine gidileceği de kararlaştırıldı.
13.09.2024
14:55
Sağlıkçılar mesaiye mi zorlanıyor? Yanıtını çalışanlar verdi!
Sağlıkçılar mesaiye mi zorlanıyor? Yanıtını çalışanlar verdi!
HEP-SEN'in 'Bingöl Devlet Hastanesi'nde radyoloji personellerinde tiroit nodülü tespit edildi, çalışanlar fazla mesaiye zorlanıyor, mobbing uygulanıyor' iddiaları üzerine konuyu muhataplarına sorduk. Nodül var mı? Mobbing uygulanıyor mu? Mesaiye zorla mı kalıyorlar? İşte çalışanların verdiği o yanıtlar…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın