KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Bingöl'de Ak Partili isimlerden Tuncay Özkan'a tepki!

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilişkin çirkin sözlerine Bingöl'de AK Parti kanadından da peş peşe tepkiler geldi. İşte yapılan paylaşımlar ve açıklamalar…

Bingöl`de Ak Partili isimlerden Tuncay Özkan`a tepki!
26 AĞUSTOS 2024 PAZARTESİ 02:52
14
3195
8
AA aa

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kullandığı "züppe" ifadesine yönelik AK Parti cephesinden sert tepkiler ardı ardına geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın yanı sıra AK Partili çok sayıda etkin isim ile Bingöl'ün AK Partili seçilmişleri de tepkilerini paylaştılar.

CEVDET YILMAZ: “KENDİ ZİHİN YAPISININ YANSIMASIDIR”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabı X'te yaptığı paylaşımla Özkan'a yönelik tepkisini şu sözlerle dile getirdi;

“Farklı siyasi partilere mensup olsak da, demokratik siyasetin seviyesini ve saygınlığını korumak ortak sorumluluğumuzdur.

Siyasi ahlak ve nezaketten nasibini almamış bir CHP vekilinin, aziz milletimizin temiz oylarıyla demokratik rekabet ortamında defalarca seçilmiş olan Sayın Cumhurbaşkanımıza nefret dolu ve çirkin bir dille saldırması, kendi zihin yapısının yansımasıdır.

Bunun hukuktaki karşılığı suç, siyasetteki karşılığı ise faşizan bir nefret söylemidir. Bu saldırı, aynı zamanda milletimizin iradesine ve demokratik değerlere karşı yapılmış bir saldırıdır.

Sarf edilen edep dışı sözleri reddediyor, milletvekilliği sıfatı taşımasına rağmen bu makamın ağırlığını taşımaktan uzak bu şahsın sözlerini en güçlü şekilde kınıyorum.

Ait olduğu parti başta olmak üzere, tüm siyasi partilerin gerekli tavrı göstermelerini temenni ediyorum.”

BERDİBEK'TEN ‘EDEP' VURGUSU!

Ak Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, sosyal medya hesabı X'ten Özkan'a yönelik sert sözlerle eleştirdi, ‘ahlaka ve edebe' davette bulundu.

Berdibek, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“CHP'li Tuncay Özkan'ın Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik çirkin ve seviyesiz üslubunu kınıyor, her ne kadar kendisinden uzakta bile olsa ahlaka ve edebe davet ediyorum” 

KORKUTATA, ÇELİK'İN SÖZLERİNİ PAYLAŞTI:

Ak Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata ise AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in paylaşımını yeniden yayınladı. Çelik, paylaşımında şu sözlere yer vermişti:

“Bir CHP milletvekilinin Cumhurbaşkanımıza dönük siyasi ahlaktan yoksun ve çirkinlik abidesi sözleri, bu kişinin kendi kendisine ayna tutmasından ibarettir. Bu üslupla konuşan kişi, Türk siyasi hayatında ömür boyu bu sıfatlarla anılmaya talip olmuştur. Bu CHP Milletvekilinin, Cumhurbaşkanımıza dönük çirkin üslubunun, Hollandalı Türk ve İslam düşmanı, faşist Geert Wilders ile aynı dalga boyunda olması, bizim değil, CHP'nin sorunudur.”

ARIKAN, NECİP FAZIL'IN SÖZLERİYLE SERT ÇIKTI!

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ise Bingöl Online'a sözlü açıklamada bulundu.

Necip Fazıl'ın “Bir insanda yok ise edep, neylesin medrese mektep! Okusa alim olsa, yine merkep, yine merkep!” sözlerine atıfta bulunan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan:

“İnsanın karakteri, kullandığı üsluptan belli olur. Tuncay Özkan da üslubuyla gerçek karakterini bir kez daha göstermiştir. Ömrünü milletine hizmet yolunda harcamış Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik haddini aşan sözler sarf eden CHP Milletvekili Tuncay Özkan'ı kınıyor, edepten yoksun sözlerini kendisine iade ediyoruz” dedi.

SEVEN: “ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ”

AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven de, sosyal medya hesabı X'ten paylaşımda bulunarak Özkan'a yönelik tepkisini dile getirdi ve şikayetçi olacaklarının altını çizdi.

Seven, paylaşımında şu sözlere yer verdi:

“Davası Hak, inancı mutlak, umudu milleti olan Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu coğrafyanın şerefi, onuru ve geleceğidir.

Yazmakta çekinmediğiniz hakaretin sahibi siz ve zihniyetinizdir.

Kullandığınız sözleri aynen iade ediyor; kırmızı çizgimiz, milletin ve devletin temsilcisi olan Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız sayın @RTErdogan'a yönelik hadsiz söylemlerinden dolayı Bingöl İl teşkilatı olarak şikayetçi olacağımızı açıkça ifade ediyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111224)
28 Ağustos 2024 Çarşamba 13:44
Bu beş şahsı Bingöl'ün hayrına bir şey yapılırken birarada görüldüğü var mıdır? Söz konusu reis olunca ip gibi dizilirler. Buradan da anlaşılacağı üzere bu şahıslar milletin adamları değil. Başkanın kullarıdır. Ne zaman uyanacaksın ey Türkiye
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111210)
28 Ağustos 2024 Çarşamba 02:22
Türkiyede hiçbir partide parti içi demokrasi kanalları çalışmıyor. Her şey parti başkanının iki dudağı arsında cereyan ediyor. Parti içinde demokrasi müessesesinin çalıştırılmadığı bir ülkede o siyasi partilerin Türk demokrasisine katacağı bir şey yoktur. Dolayısıyla milli irade işgal altındadır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111204)
27 Ağustos 2024 Salı 11:47
RTE'nin yüzlerce avukati varken, bunlar odur RTE'nin avukatligini üstleniyor. Amaclarinin halka hizmet degil, kendi kisisel cikarlari icin saraya hizmet ettikleri ortada. InsaALLAH burunlariniz yerlerde sürünecek.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111202)
27 Ağustos 2024 Salı 10:46
Züppe sözünü saymazsak geriye kalan sözlerin tamamının altına imzamı atarım
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111216)
28 Ağustos 2024 Çarşamba 08:43
@Misafir Kullanıcı bu i* 28 şubata nasıl kuduz olduğunu bizler gördük i*i savunmayın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111195)
26 Ağustos 2024 Pazartesi 16:18
Züppe yanlış olmuş. Doğruya dogru yanlışa yanlis demeliyiz. Sözlerinin geri kalano dogru degilde nedir efendiler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111193)
26 Ağustos 2024 Pazartesi 14:31
Hepsiniz o saraya sık sık gidip geliyorsunuz.Sarayda oturmuyor mu? Millete kemer sıkma politikaları kendisi lüks yaşam içinde değilmi.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111192)
26 Ağustos 2024 Pazartesi 10:53
Başkan kilit taşlarıın sökümü yapılan yerlere bı tanker su gönder. Toza boğdun bizi işi bilen bı şef müdür yokmu
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın