KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Bingöl'de 7 ayda 115 milyon 885 bin TL ödeme yapıldı

Bingöl'de Ocak-Temmuz 2024 tarihlerini kapsayan dönemde TYP, işbaşı eğitim programı ve işsizlik ödeneği olarak toplam 115 milyon 885 bin 479,38 TL ödeme yapıldığı bildirildi.

Bingöl`de 7 ayda 115 milyon 885 bin TL ödeme yapıldı
25 TEMMUZ 2024 PERŞEMBE 17:32
4
1439
0
AA aa

Bingöl İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2024 yılı 3. Olağan toplantısı Vali Yardımcısı Fahri Onay başkanlığında Valilik Binası Toplantı Salonunda Kurul üyesi kurum yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yaptığı açılış konuşmasında toplantı gündemine değinen Vali Yardımcısı Onay, Bingöl'de ihtiyaç duyulan mesleklerin belirlenmesi, işverenlerin arz talep konuları, İstihdam ve İşgücü piyasasının ihtiyaçlarının planlanması, Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Destek Program konuları, kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alındığını ifade etti.

Önceki toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmalar, iş insanlarının işgücü ihtiyaçlarının planlanması, ihtiyaç duyulan mesleklerin planlanması, kayıtlı iş arayan işsizler için yapılan planlamalar, Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Destek Proje Programı ve diğer eğitim programları hakkında sunum eşliğinde bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Cevdet Baycuman, şu bilgileri aktardı:

  • İl Müdürlüğümüzce toplam 1.651 kişi işe yerleştirilmiştir.
  • 4 Bin 825 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti verilmiştir.
  • 883 işyeri yüz yüze ziyaret edilerek kurumsal hizmetlerimiz hakkında bilgi verilmiştir.
  • İşverenlere, Öğrencilere ve İşsizlere yönelik olarak toplam 81 grup çalışması yapılarak 2 Bin 972 kişiye kurum hizmetlerimiz, iş arama-işe yerleştirme süreci ve danışmanlık hizmetleri çerçevesinde bilgilendirme yapılmıştır.
  • İş Kulübü Liderliği eğitimi kapsamında 254 kişiye eğitim düzenlenmiştir.
  • Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 72 milyon 655 bin 666,09 TL
  • İşbaşı Eğitim Programlarına katılanlara 16.427.938,29 TL
  • İşsizlik Ödeneği hak eden 1.630 kişiye 26 milyon 801 bin 875,00 TL

2024 Yılının Ocak-Temmuz ayları arasında programlara toplam 115 milyon 885 bin 479,38 TL ödeme yapılmıştır.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2026
20:21
Bingöl`den
Bingöl'den '#temizekranhareketi' Çağrısı
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan ortak açıklamayla televizyon ve dijital platformlardaki içeriklere tepki gösterdi. Platform, '#temizekranhareketi' etiketiyle başlatılan sosyal medya kampanyasına destek çağrısında bulundu.
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın