KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Bingöl'de 342 araca far cezası!

Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.

Bingöl`de 342 araca far cezası!
19 MAYIS 2024 PAZAR 01:15
3
2074
2
AA aa

Kent merkezinde hatalı park konusunda denetimlerini sıklaştıran Bingöl Emniyet Müdürlüğü, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile ilçe trafik birimleri tarafından xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik yapılan uygulamalarda 2023 yılında 974, 1 Ocak-15 Mayıs 2024 tarihleri arasındaki uygulamalarda ise 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem yapıldığını açıkladı.

Emniyet açıklamasında; “İlimizde trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik denetimlerimiz hız kesmeden devam edecektir” vurgusunda bulunuldu.

XENON FAR AĞIR KUSUR MU?

Trafik standartlarına uygun, sürücüleri ve yayaları rahatsız etmeyecek şekilde kullanılan kısacası modifiye edilmemiş Xenon far ya da diğer bir ifadeyle Zenon farları kullanmak yasak değildir. Eğer orijinalinde yoksa ve sonradan montajı yapılmışsa TÜVTÜRK yönergelerine göre ağır kusur olarak nitelendirilir.

Trafikte Uygunsuz Far Kullanımı Cezası Nedir?

Trafikte Uygunsuz Far Kullanımı cezası yazılan ceza maddesine göre farklılık göstermektedir. Bir trafik görevlisi 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu madde 64/1B-5'ten işlem yaparken; bir diğer trafik görevlisi 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu madde 63'ten işlem yapabilir. Bu iki maddeden birinden trafik cezası yeme olasılığınız yüksektir. Kanaat görevli trafik zabıtasınındır.

Madde 64/1B-5: Ceza Puanı 20

Madde 63: Ceza Puanı 10

Ayrıca Karayolları Trafik Kanunun 30. maddesinde “Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak” yazar. Yani yanmayan far cezası veya bozuk far cezası da kesilebilir. 20 ehliyet ceza puanı vardır.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109632)
21 Mayıs 2024 Salı 09:53
Hat münibüsleri niye denetlenmiyor.mal taşınır gibi insan taşınıyor.Taksiciler hızlı sılanom yapıyor.Allah kurtarıyor insanları.Bunlar niye denetlenmiyor niye ceza kesilmiyor.Böyle basit nedenlerle fakir fukaranın parasına el konuluyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109613)
19 Mayıs 2024 Pazar 23:17
Denetimlerin aralıksız devam etmesi ve işlek caddelerde hız yapıp yüksek sesle müzik açanlara da ceza yazılması çok yerinde olur.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın