KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2024 Cuma
°C

Bingöl Valisi açıkladı! 7 binden fazla personel görev alacak

Bingöl'ün bir aylık güvenlik faaliyet verilerini açıklayan Vali Ahmet Hamdi Usta, Kurban Bayramı tedbirlerini de paylaştı. 7 Bini aşkın personelin bayram süresince görev yapacağını kaydeden Vali Usta, 'Önceliğimiz; asayiş, huzur ve güven önlemleridir ki, Bingöl'ün tarihsel süreçte oluşan yanlış ve haksız algısını ancak bu şekilde kırabiliriz' dedi.

Bingöl Valisi açıkladı! 7 binden fazla personel görev alacak
13 HAZİRAN 2024 PERŞEMBE 13:59
2
545
1
AA aa

Mayıs 2024 güvenlik faaliyetlerini paylaşan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Kurban Bayramı'na yönelik alınan tedbirleri de açıkladı. Vali Usta, “Asayişe yönelik olmak üzere ise 870 ekip, 7 bin 179 personel ve 905 araç/motorize ekip Kurban Bayramı süresince görev alacaktır” dedi.

01-31 MAYIS ARASI YAKALANAN ŞAHISLAR…

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, mayıs ayına ait güvenlik istatistiklerini ve Kurban Bayramı'na ilişkin alınan tedbirleri açıkladı. Bingöl'ün huzuru için gece gündüz demeden çalışmaya devam ettiklerinin altını çizen Vali Usta, “Göreve başladığımız günden itibaren ‘Bingöl'ümüzün huzuru Türkiye'mizin huzurudur' diyerek çıktığımız yolda mesai arkadaşlarımla birlikte gece gündüz demeden var gücümüzle sizlerin rahatı ve sükunu için çalışmaya devam ediyoruz. Bir huzur kenti olan Bingöl'de, emniyet ve jandarma güçlerimizle birlikte işimizin başında, siz kıymetli hemşerilerimizin hizmetindeyiz. 1 Mayıs-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında ilimiz genelindeki asayiş durumuna baktığımızda, aranan şahısların yakalanması kapsamında kamu düzeninin devamının sağlanması, suç ve suçluyla mücadele kapsamında aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, 0-5 yıl arası aranan 39 şahıs, 5-10 yıl arası aranan 9 şahıs, 10-20 yıl arası aranan 9 şahıs, 20 yıl ve üzeri aranan 3 şahıs, ifadeye yönelik aranan 211 şahıs, olmak üzere toplam 271 şahıs yakalanmış, 60 şahıs tutuklanmıştır” diye konuştu.

SİLAHLI OLAYLAR….

Silahlı asayiş olaylarının verilerini açıklayan Vali Usta, “Emniyet ve jandarmamız tarafından yapılan çalışmalarda ilimiz genelinde 13 adet tabanca, 3 adet kurusıkı tabanca, 15 adet av tüfeği ve 4 adet uzun namlulu silah olmak üzere toplam 24 adet silah ve bu silahlara ait 6 adet şarjör, 6 adet mühimmat, 2 adet yedek namlu ele geçirilmiştir. Bu olaylarda yakalanan toplam 32 şüpheli şahıstan 24'ü kolluktan işlemleri sonrası serbest bırakılmış, diğer 8'i gözaltına alınarak sevk edildikleri adli makamlarca 3'ü tutuklanmış, 2'si adli kontrol şartıyla, 3'ü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır” şeklinde konuştu.

UYUŞTURUCU OPERASYONLARI

Uyuşturucu madde operasyonlarına da değinen Vali Usta, ''Bu kapsamda ilimiz genelinde Mayıs ayında meydana gelen 77 olayda 85 şüpheli şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 9'u adli makamlarca tutuklanmıştır. Olaylarda 28 kilo esrar, 4 kök kenevir, 37,2 kilo skunk, 20 gram metamfetamin, , 433 adet ecstasy ve 14 adet sentetik ecza ele geçirilmiştir” dedi.

KURBAN BAYRAMI İÇİN TEDBİRLER ALINDI

Kurban Bayramı'na ilişkin tedbirlerin alındığını vurgulayan Vali Usta, açıklamasını şu şekilde tamamladı:

“Kurban Bayramı öncesi, esnası ve sonrasında trafik kazalarının önlenmesi ve trafik güvenliğinin en üst seviyede tutulması ile asayiş ve huzurun temini, can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilimiz genelinde 12-23 Haziran 2024 tarihleri arasında hava alanı, tren ve otobüs garları, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, çocuk oyun alanları, eğlence mekanları, kurban satış/kesim alanları, mezarlıklar, insan ve araç yoğunluğunun artabileceği ana arter ve kavşaklarda trafiğe yönelik olmak üzere günlük 59 trafik ekibi ve 111 trafik personeli, asayişe yönelik olmak üzere ise 870 ekip, 7 Bin 179 personel ve 905 araç/motorize ekip kurban bayramı süresince görev alacaktır. Bu çerçevede şehrimizin huzur ve güvenliği için denetim ve faaliyetlerimiz kararlılıkla sürdürülecektir.”

“YANLIŞ VE HAKSIZ ALGILARI KIRMALIYIZ”

“Sayın Bakanımızın göreve başlarken bizlere verdiği en önemli talimatın, çalıştığımız yerlerin asayiş ve güvenliğini sağlamak olduğunu ifade etmek isterim. Bizler de bu yolda ve bu hedefler için canla başla çalışıyoruz. Bazen bu konular abartı gibi gelse de güvenlik ve huzurun olmadığı ortamlarda diğer güzellikleri öne çıkarmak son derece zordur. Dolayısıyla önceliğimiz; asayiş, huzur ve güven önlemleridir ki, Bingöl'ün tarihsel süreçte oluşan yanlış ve haksız algısını ancak bu şekilde kırabiliriz”

Vali Usta'nın yaptığı basın açıklamasına İl Jandarma Komutanı Bilgihan Yeşilyurt ve İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan da katıldı. İHA

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110038)
14 Haziran 2024 Cuma 13:26
Tebrikler memleket adeta teksas olmuş .
18.10.2024
02:12
12Bingölspor taraftar rekoruyla ligi inletip 3 puanı almak istiyor
12Bingölspor taraftar rekoruyla ligi inletip 3 puanı almak istiyor
BAL Liginin ilk iç saha maçında pazar günü Hakkâri Zapspor'u ağırlayacak olan 12 Bingölspor, taraftarlarıyla aylar sonra buluşacağı mücadelede tribün rekoru kırmayı ve maçtan galip ayrılıp 3 puanı taraftarına armağan etmek istiyor. Kulüp Başkanı Engin Özturan; 'Yaktığımız şampiyonluk meşalesinde tüm halkımızı tribünlerde görmek istiyoruz' dedi.
18.10.2024
02:08
Anşin:
Anşin: 'Aile Hekimlerimiz ve Aile Sağlığı Çalışanlarının Her Zaman Yanındayız'
Türk Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanı Sadık Anşin, yayınladığı basın bildirisinde 'aile hekimlerimizin ve aile sağlığı çalışlarımızın her zaman yanındayız' dedi.
17.10.2024
20:11
Aykal`dan demiryolu alanında dev yatırım!
Aykal'dan demiryolu alanında dev yatırım!
Avrupa'da VPI'lı atölye sıralamasında ilk 5'te yer alacak Aykal Demiryolu Araçları Yapım-Bakım-Onarım Fabrikasında her türlü vagon, lokomotif ve lastik tekerlekli demiryolu araçların bakım, onarım ve revizyonu yapılacak. Açılışa katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 'Burada üretilen lokomotifler ve vagonlar, ulusal şebekelerde, üretim tesislerinde ve yüksek güç gerektiren demiryolu taşıtlarında kullanılabilecek, bu sayede enerji tasarrufu sağlanacaktır. Bu başarı, sadece Aykal Grup'un değil, hepimizin ortak gururudur' dedi.
17.10.2024
18:29
Bingöl`de TÜBİTAK 4007 Bilim ve Teknoloji Şenliği başladı
Bingöl'de TÜBİTAK 4007 Bilim ve Teknoloji Şenliği başladı
TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında düzenlenen Bingöl Bilim ve Teknoloji Şenliği'nin açılışı yapıldı.
17.10.2024
18:06
Bingöl`de 2 Bin 654 kişi işe yerleştirildi
Bingöl'de 2 Bin 654 kişi işe yerleştirildi
Bingöl'de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı. İŞKUR İl Müdürlüğünce bugüne kadar toplam 2 bin 654 kişinin işe yerleştirildiğini ifade eden İl Müdürü Baycuman, ayrıca 7 bin 159 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti, Bin 252 işyerinin ziyaret edilerek kurumsal hizmetler hakkında bilgi verildiği ifade etti.
17.10.2024
17:35
Kredi kartında savunma fonu alınmayacak
Kredi kartında savunma fonu alınmayacak
AK Parti kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, savunma sanayi fonuna kredi kartlarından katkı payı alınmasına ilişkin düzenleme iptal edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın