KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2026 Pazar
°C

Bingöl milletvekili yusuf coşkun, danıştay 8. dairesi tarafından durdurulan kat

Antalya'da düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Bölgesel Planlama Konseyi 20'inci Toplantısı'na katılan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, kalkınmada en temel unsurun insan olduğuna vurgu yaptı.

Bingöl milletvekili yusuf coşkun, danıştay 8. dairesi tarafından durdurulan kat
17 ŞUBAT 2010 ÇARŞAMBA 09:00
0
2012
0
AA aa
Antalya'nın Serik İlçesine bağlı Belek beldesinde düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Bölgesel Planlama Konseyi 20'inci Toplantısı'na Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ile birlikte teşkilat üyesi İran, Pakistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Tacikistan ve Afganistan heyetleri katıldı. Toplantının açılışında Kur'an-ı Kerim okunup dua edildi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti temsilcileri de gözlemci olarak katıldığı toplantıda teşkilat üyesi ülkelerinin kendi aralarındaki ticaret düzeyinin artırılması, ticaretteki engellerin kaldırılması, ticaretin ve yolcu taşımacılığının güvenli sürdürülebilir şartlarda yapılması için ulaştırma konusundaki işbirliği projeleri ele alındı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan EİT Genel Sekreteri Muhammed Yahya Maroofi'nin konuşmasının ardından toplantıda konuşan EİT üyesi ülkelerin 2008 yılında ortalama yüzde 6.9'luk bir büyüme oranı sağlayarak 1 milyon 400 bin dolarlık bir milli gelir elde ettiğini anlatan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Bu şekilde dünya hasılasından yüzde 2.5'lik bir pay almıştır. Bu yeterli bir miktar değil ama önümüzdeki potansiyelin ne kadar büyük olduğunu da göstermektedir. EİT ülkelerinin ticaret hacmi 532.5 milyon dolar iken yüzde 9. 4 oranında 2008 yılında büyüyerek 583 milyon dolara yükselmiştir. EİT içi ticaret yüzde 7.1 oranındadır ve düşüktür. Bu oranı yükseltmek için büyük çaba sarf etmeliyiz."
Bugüne kadar yapılan çalışmalar sonucunda bir çok işbirliği projesi geliştirildiğini anlatan Yılmaz, "Bu projelerin hayata geçirilmesi noktasında eksiklikler ortaya çıkmıştır. Üye ülkeler arasında ticaretin artırılması, ekonomik işbirliği teşkilatının öncelikli konularından bir tanesidir. Bunun için başlatılan projelerin bir an önce sonuçlandırılması gerekir" dedi.
"Dünya da firmaların rekabet gücünü artırması için mutlaka ticareti serbestleştirmeliyiz" yorumunda bulunan Yılmaz, gelişmekte olan ülkeler arasında ticarette yaşanan en önemli sıkıntıların finansman sıkıntısı olduğunu söyledi. "Bir çok alanda yeni projeler başlatmak yerine önümüzdeki dönemde daha seçici olmalı ve üye ülkelerin ortak menfaatine olan projelere odaklanmalıyız" diyen Yılmaz, "Birçok projeye başlayıp hiçbirini gerçekleştirememek yerine önceliklerimizi tespit edip somut adımlar atmak daha önemlidir" ifadelerini kullandı.
Enerjinin insanoğlunun yaşamsal ihtiyaçlarını karşılama ve kalkınma amaçlarına ulaşmada vaçgezilmez bir unsur olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu: "EİT Bölgesi enerji kaynakları ve ticareti açısından benzersiz bir konumdadır. Bu imkanı işbirliği yaparak ülkelerimiz ve halklarımızın için daha faydalı bir noktaya ulaştırmalıyız. Bu konuda işbirliğinde gereken düzeye gelindiğini söylemek mümkün değildir."
"2015 yılına kadar insanlığı daha iyi bir konuma getirmeyi amaçlayan bin yıl kalkınma hedeflerinin ilkini aşırı yoksulluğun ve aşırı açlığın kaldırılması amaçlanmaktadır" diyen Yılmaz, EİT gıda güvenliği bölgesel programının bu bağlamda geliştirilen ve gelecek vaat eden önemli projelerden bir tanesi olduğunu söyledi. Gıda güvenliği konusunda her türlü çabaya destek veren Türkiye'nin bu programda da aktif olarak gayret gösterdiğini anlatan
Yılmaz, şöyle konuştu: "Tarım ve Köyişleri Bakanlığımız programın koordinatörlüğünü üstlenmeyi teklif etmektedir. Bu derece önemli konuda çaba sarf etmenin bölge halkına ve gelecek nesillere olan sorumluluğumuz açısından da önemli olduğunu düşünüyorum."
 
Kalkınmada en temel unsurun insan olduğunu anlatan Yılmaz, bütün kalkınma faaliyetlerinin hedefinin insanımızın yaşam kalitesini artırmak olduğunu anlattı. Ebf0imizi hızlandırmalı ve eğitim 2015 vizyonu ve bin yıl kalkınma hedeflerinin başarılmasının vatandaşlarımız için önem arz ettiğini anlatan Yılmaz, şunları söyledi: "Hazırlanan EİT üyesi ülkeler bin yıl kalkınma hedefleri raporunun en kısa sürede ülkelerin istifadesine sunulması tecrübelerin paylaşılması bakımından önemli buluyorum. Bölgemiz uyuşturucu faaliyetlerinin yoğun olduğu bir noktada yer almaktadır. Uyuşturucu ile mücadele işbirliği girişimlerinin büyük önem taşıdığına inanıyorum. Türkiye edindiği tecrübeleri üye ülkelerle paylaşmaya devam edecektir. Türkiye'nin EİT çerçevesindeki projelere olan desteğinin artarak devam edeceğini vurgulamak isterim. EİT'in başarısı hepimizin başarısı olacaktır." 


Bingolonline Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın