KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

'Bingöl Enerjiye Yürüyor'

Bingöl'de 40 öğrenci 'Bingöl Enerjiye Yürüyor' projesi kapsamında Kalehan HES'i ziyaret etti.

`Bingöl Enerjiye Yürüyor`
20 EYLÜL 2021 PAZARTESİ 15:57
4
2167
0
AA aa

Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimleri ve Bilim Okulları projesi kapsamında kabul görülen ‘Bingöl Enerjiye Yürüyor' projesinin açılış programının ardından eğitimleri başladı. TÜBİTAK Bilim ve Toplum Projeleri 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları destekleme programı kapsamında gerçekleştirilen ziyarette öğrenciler bilgiye yerinde, uzmanları tarafından öğreniyor. “Bingöl Enerjiye Yürüyor” projesi kapsamında 40 öğrenci ve 19 öğretmen Kalehan Barajını ziyaret etti. Öğrencilerin Kalehan Barajına gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sosyal medya platformları üzerinden yaptığı açıklamada, “TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları destekleme programı 2020/1 dönemi desteklenen "Bingöl Enerjiye Yürüyor" projemizin bu günkü parkuru Kalehan HES'ti.40 öğrenci ve 19 öğretmenimizin katıldığı program çok renkliydi.” denildi.

Geçtiğimiz günlerde Solhan'da gerçekleştirilen "Bingöl Enerjiye Yürüyor" projesinin açılış konuşmasında Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, öğrencilerin enerji ve fen bilimleri konusunda daha olumlu düşünceler elde etmelerini hedeflediklerini söylemişti. Yanılmaz, konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Projemizde enerji üretiminde ve tüketiminde yapılan seçimlerin hem çevreyi hem de insan yaşamını etkileyecek kadar önemli bir hal aldığı günümüzde toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi de hayati bir öneme sahiptir. Bu bilinçlendirmenin en çok toplumun geleceğini inşa edecek olan çocuklar ve gençlere yapılması gerekmektedir. İlimizde gerçekleştirdiğimiz projemizde; merkez ve ilçelerde bulunan 8'inci sınıf öğrencilerinden toplam 40 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecektir. Ayrıca projemizde öğrencilerimize yardımcı olmak üzere 3 uzman, 4 eğitmen ve ilçelerden gönüllü olarak katılmak üzere toplam 12 öğretmenimiz yer alacaktır. Tüm ilçelerimizden hem öğretmen hem öğrencilerin katılması projemizin yaygınlaştırılmasını sağlamak adına olumlu katkıları olacaktır. Projemizde gezeceğimiz enerji santralleri ve yapılacak olan etkinlikler sayesinde öğrencilerimiz enerji ve fen bilimleri konusunda daha olumlu düşünceler elde etmesi hedeflenmektedir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.05.2026
13:37
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Karayolları Trafik Yönetmeliği uyarınca araçlarda bulundurulması zorunlu olan ekipmanlar listesi güncellendi. Buna göre yangın tüpü, ilk yardım seti ve reflektörün yanı sıra pense, tornavida ve araçlarda kullanılan çeşitli ampuller de zorunlu ekipmanlar arasına dahil edildi.
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
17.05.2026
22:38
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Kocaeli'de düzenlenen '81 İl Gençlik Şöleni'ne katılan AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları teşkilatı, program kapsamında Kocaeli ve Ankara'da bir dizi ziyaret ve buluşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda gençlik şöleni, koreografi ve drone gösterileri dikkat çekti.
17.05.2026
22:37
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın