KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Bingöl Balına bir altın ödül daha

Vali Usta: 'Bu gurur hepimizin. Bingöl olarak ilkleri yaşıyoruz. Ne kadar gurur duysak azdır. Hayırlı olsun' dedi. Başkan Arıkan ise 'Bingöl Balı adına yarışmaya katılan üreticimiz Tugay Şenli'yi ve emeği geçen herkese tebrik ediyorum' ifadelerini paylaştı.

Bingöl Balına bir altın ödül daha
18 TEMMUZ 2024 PERŞEMBE 12:16
2
1022
1
AA aa

Dünyanın en prestijli bal yarışmalarından biri olan Londra Bal Ödülleri, bu yıl da dünya çapında büyük yankı uyandırdı. Türkiye'den katılan bal üreticileri, kalite kategorisinde yarışmaya dâhil olarak ülkemizi başarıyla temsil ettiler.

JURİ, MARKALARI BİLMEDEN TEST ETTİ, NOT VERDİ!

Yarışmaya katılan ürünler, öncelikle laboratuvar testlerine tabi tutuldu. Bu testlerden başarıyla geçen ürünler, daha sonra kalite, koku, doku ve lezzet kriterlerine göre, aralarında tarımsal gıda tedarik zincirlerine adanmış ve sektörün önde gelen isimlerinden olan İtalya Tarımsal Araştırma ve Ekonomi Konseyi (CREA) üyelerinin de yer aldığı jüri ekibi tarafından değerlendirildi.

Yarışmanın duyusal analiz değerlendirme sürecinde jüri üyeleri ürünleri değerlendirirken markaları ve üreticileri bilmeden, yalnızca balın kalite, koku, doku ve lezzet kriterlerine odaklanmaktadır. Böylece, tüm ürünler tarafsız ve adil bir şekilde incelenerek, en yüksek kalitedeki balın seçilmesi sağlanmaktadır. Bu titiz değerlendirme süreci, yarışmanın ne denli ciddi ve prestijli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

APİMAYE'nin ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilen ödül töreni, Türkiye'nin bal üretiminde dünya çapında bir marka olma yolundaki kararlılığını ve başarısını pekiştirirken, aynı zamanda üreticiler için büyük bir moral ve motivasyon kaynağı oldu.

LONDRA BAL ÖDÜLLERİ'NDE PARLAYAN TÜRK MARKALARI

Londra Bal Ödülleri'nde Türkiye'yi başarıyla temsil eden üreticiler, kaliteleri ve yenilikçi yaklaşımlarıyla uluslararası arenada büyük takdir topladı. Bu prestijli yarışmada ödül alarak ülkemizi gururlandıran markalar hem ürünlerinin üstün kalitesiyle hem de arıcılık sektöründe sürdürülebilir ve verimli üretim yöntemleriyle öne çıktılar.

İşte Türkiye'nin gurur kaynağı olan ödüllü markalarımız:

ALTIN ÖDÜL:

Şenli Bingöl Bal – Tugay Şenli

Akosman Arıcılık – Muhammet Akosman

Anavarza Çiçek Balı – Anavarza Bal

Arı Hekimi – Mustafa Naci Yenal

Aselzade – Hakan Habiboğlu & Görkem Orman Ürünleri

Baldudak VIP – Müstecip Peçe

Balıkesir Çam Balı, Balıkesir Çiçek Balı ve Balıkesir Meşe Balı – Balıkesir Büyükşehir Belediyesi

Bee Myosotis – İshak Yılmaz

Egmin – Erkan Ataş

Gümüş Bal – Sinan Albayrak

Kaldera ve Kaldera Organik – Betav Balcılık ve Arıcılık

Kozan Mezla Balı – Kozan Ticaret Odası & Mustafa Kandemir

Olf-Olifeno – Sabri Göktaş

Polonezköy Arıcılık – Kemal Sayal & Polonergiz Arıcılık

Yörükçayır – Murat Çay

GÜMÜŞ ÖDÜL:

Arısafi – Hüseyin Koç

Dizdar – Tarık Dizdar

Terra D'arista – Uğur Şen & Adler Turizm ve Tarım

FRANSA'DA DA ALTIN ÖDÜL KAZANMIŞTI

Şenli'nin bu başarısı ilk değil. Kendisi 2023 yılında da Fransa Paris Bal Yarışması'nda altın ödül kazanarak Bingöl Balı'nın kalitesini uluslararası arenada da tescillemişti.

TEBRİK MESAJLARI PAYLAŞILDI

Bingöl Balı, Dünyanın en prestijli bal yarışmalarından biri olan Londra Bal Ödülleri yarışmasında altın ödül kazanarak kalitesini bir kez daha tescillemiş oldu. Ödül sonrası Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve Arıcılar Birliği Başkanı Ali Aba, tebrik mesajı yayımlayarak üreticiyi tebrik ettiler.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta: “Günlerden yine Bingöl ve Bingöl Balı! Geçtiğimiz hafta Bingöl Balımızın, Türkiye'den 23'üncü ve bal olarak ilk defa Avrupa Birliği'nden Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alarak kalitesini tescillediği müjdesini vermiştik. Bu hafta ise Uluslararası Londra Bal Yarışması'nda Bingöl Balı dereceye girdi ve altın ödül aldı. Bingöl Balı adına yarışmaya katılan üreticimiz Tugay Şenli'yi (Şenli Bal), süreçte emeği geçen tüm kurumlarımızın ve sektörün fedakâr emekçilerini bir kez daha tebrik ediyorum. Bu gurur hepimizin. Bingöl olarak ilkleri yaşıyoruz. Ne kadar gurur duysak azdır. Hayırlı olsun.”

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan: “Bal gibi haber! Namı dünyaya yayılmış Bingöl Balı; Uluslararası Londra Bal Yarışması'nda dereceye girerek altın ödül kazandı. Bingöl Balı adına yarışmaya katılan üreticimiz Tugay Şenli'yi ve emeği geçen herkese tebrik ediyorum.”

Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Ali Aba: “Günlerden yine Bingöl ve Bingöl Balı! Uluslararası Londra Bal Yarışması'nda Bingöl Balı dereceye girdi. Altın Ödülü aldı. Bingöl Balı adına yarışmaya katılan üreticimiz Tugay Şenli'yi (Şenli Bal) ilimiz ve ülkemiz adına tebrik ederiz. Şehr-i Bal Diyarı Bingöl”

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110486)
20 Temmuz 2024 Cumartesi 22:08
Bu balı nedense biz bingöllüler yiyemiyoruz hep seker hep seker yalanmı
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın