KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Bingöl Balı Endonezya'da Tanıtıldı

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik tarafından gerçekleştirilen tanıtımda, Türkiye Cumhuriyeti'nin Endonezya Büyükelçisi Prof. Dr. Talip Küçükcan'a Bingöl Balı takdim edildi.

Bingöl Balı Endonezya`da Tanıtıldı
28 NİSAN 2025 PAZARTESİ 02:18
2
1318
0
AA aa

Avrupa Birliği tarafından coğrafi işaretle tescillenen Bingöl Balı, Türkiye Maarif Vakfı'nın düzenlediği “Türk Üniversiteleri Fuarı-2025” etkinliğinde Endonezya'nın başkenti Cakarta'da tanıtıldı. Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik tarafından gerçekleştirilen tanıtımda, Türkiye Cumhuriyeti'nin Endonezya Büyükelçisi Prof. Dr. Talip Küçükcan'a Bingöl Balı takdim edildi.

Bingöl'ün zengin ve eşsiz florasından elde edilen, geleneksel üretim yöntemleriyle üretilen Bingöl Balı'nın sahip olduğu kalite ve doğallık, fuar katılımcıları tarafından büyük ilgi gördü. Coğrafi işaretli bu özel ürünün sadece Türkiye'de değil, uluslararası pazarda da hak ettiği değeri bulabilmesi adına tanıtım çalışmaları başlatıldı.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, yaptığı açıklamada Bingöl Balı'nın Türkiye'nin sahip olduğu doğal zenginliklerden biri olduğunu vurgulayarak, “Bu değerli ürünümüz hem yöresel kalkınmanın hem de ülkemizin yumuşak gücünün bir parçasıdır. Endonezya gibi potansiyeli yüksek pazarlarda tanıtım ve iş birliği faaliyetlerimiz devam edecek” dedi.

Etkinlik kapsamında Türkiye'nin Cakarta Büyükelçiliği desteğiyle tanıtım faaliyetlerinin genişletilmesi, yerel sektör temsilcileriyle iş birliklerinin kurulması ve stratejik pazarlama adımlarının atılması planlanıyor. Bingöl Balı'nın Endonezya pazarında bilinirliğinin arttırılması ve ticari bir marka hâline gelmesinin sağlanması hedefleniyor.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın