KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Bin 236 göçmene çeşitli yardımlar yapılıyor

Göçmenler Günü nedeniyle bir açıklama yapan Vali Kadir Ekinci: 'İlimizde de farklı coğrafyalardan 1236 göçmene 'sağlık, gıda, eğitim, barınma ve yakacak yardımı' gibi çeşitli yardımlar yapılmaktadır.'

Bin 236 göçmene çeşitli yardımlar yapılıyor
17 ARALIK 2021 CUMA 16:30
8
2594
1
AA aa

Vali Kadir Ekinci, “18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü” nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Vali Ekinci, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Birleşmiş Milletler tarafından 2000 yılında kabul edilen ve her yıl 18 Aralık'ta kutlanan “Uluslararası Göçmenler Günü”, insani ve ahlaki bir içerik ve uluslararası bir gündemle göçmenlerin ve yerinden edilmiş insanların yaşamları, sorunları ve talepleri konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir.

Dünyanın en önemli göç rotalarından bazıları üzerinde bulunan ülkemiz, kısa zamanda birçok konuda kat ettiği mesafe ile bölgesinde bir istikrar abidesi olarak yükselmekte; bu büyüme ve gelişme tablosu da göçmenler için ülkemizi cazibe merkezi haline getirmektedir. Bu sebeple özellikle son zamanlarda ülkemiz çok büyük göç dalgalarına tanıklık etmekte ve hali hazırda başta Suriyeliler olmak üzere milyonlarca göçmene ev sahipliği yapmaya devam etmektedir.

Özellikle 2011 yılında Suriye'de başlayan iç savaşın da etkisi ile başta Suriyeliler olmak üzere milyonlarca insan ülkemize göç ederek burada yeni bir hayata başlamışlardır. Bu süreçte ülkemiz bütün zor koşullara rağmen asla sınırlarını kapatmamış, rengine, dinine, diline ve ırkına bakmadan kapısına gelen milyonlara kucak açmıştır. Bu davranışın arkasında insana verilen eşsiz değer, manevi  dinamiklerimiz ve kadim geleneklerimizden beslenen misafirperverlik duygusu vardır.

Türkiye genelinde başta Kızılay olmak üzere, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, çeşitli sebeplerden dolayı Ülkemize sığınan göçmenlere sağlık, gıda, eğitim, kıyafet, barınma gibi hizmetler aralıksız olarak devam ederken, İlimizde de farklı coğrafyalardan 1236 göçmene ‘sağlık, gıda, eğitim, barınma ve yakacak yardımı' gibi çeşitli yardımlar yapılmaktadır.

Farklı ülkelere mensup olan ve ilimizde ikamet eden sığınmacılara Bingöllü hemşehrilerimizin gösterdiği anlayış ve olumlu yaklaşım misafirperverliğimizin ve insani duygularımızın bir göstergesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; barış ve huzurun hakim olduğu, savaş, terör ve zulmün son bulduğu, herkesin kendi yurdunda hür ve özgür yaşadığı bir dünya için her birimizin sorumlulukları olduğunu ifade ederek, çeşitli sebeplerle başka memleketlere göç etmek zorunda kalmış dünyadaki tüm göçmenlerin “18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü”nü kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87922)
18 Aralık 2021 Cumartesi 23:07
Wayy göçmenler günü bile varmış. Eee sayın vali kendi halkımız ne zaman çeşitli yardımlar yapılacak. Hoş yaptınız yardımları milletin gözüne sonra şoka yapiyorsunuz. Ee biz yardım ediyorum halkımıza demek için
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
17.05.2026
22:38
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Kocaeli'de düzenlenen '81 İl Gençlik Şöleni'ne katılan AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları teşkilatı, program kapsamında Kocaeli ve Ankara'da bir dizi ziyaret ve buluşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda gençlik şöleni, koreografi ve drone gösterileri dikkat çekti.
17.05.2026
22:37
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın