KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Nisan 2025 Çarşamba
°C

'Bilinçli Genç Olmak' Konferansı Gerçekleştirildi

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektör'ü Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın konuşmacı olarak katıldığı 'Bilinçli Genç Olmak' konferansı çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

`Bilinçli Genç Olmak` Konferansı Gerçekleştirildi
24 ŞUBAT 2022 PERŞEMBE 16:43
8
1243
0
AA aa

“Kendi Kendinin Lideri Olamazsan Bir Takımın, Bir Sınıfın Lideri Olamazsın”

20. yüzyıldaki dünya eğitim sisteminden bahseden Prof. Dr. Tarhan, ülkemizdeki eğitim sisteminin de maalesef akademik başarıya kurgulandığını söyledi.  21. Yüzyılın becerilerinde eğitim sistemlerinin artık sadece teknik becerileri değil; sosyal, yaşam ve duygusal becerilerin önemsendiğini ifade ederek, “Bu becerilere sahip bilinçli gençler kendi kendinin lideri olabilir. Kendi kendinin lideri olamazsan bir takımın, bir sınıfın lideri olamazsın. Bireyin, kendi gemisinin kaptanı olması lazım. Bu özellikleri sahip olmayan bilinçli genç, ilerleyen yaşlarda iyi bir aile babası olamaz, iyi bir yönetici olamaz, iyi bir insan olamaz” dedi.

“Kendini Tanı ve Bilinçli Genç Olma Yolunda Hedefini Belirle”

Avrupa'ya gittiğimde merak ettiğim birçok konu vardı diyen Prof. Dr. Tarhan, “Mesela Almanya'da neden bilim adamı çok çıkmış? Buralarda ne vardı da 1700'lü yıllarda o zamanın gençlerinde bilimsel alana yönelmek, araştırma yapmak müthiş bir zevk ve heyecan veriyormuş. Yaptığım araştırmalarda gençler tarafından rağbet gören alan olduğu için, bilim adamlarını kendilerine ego idol seçerek böyle ilerlediklerini gördüm. Gençlere her zaman diyorum bir hedef piramidiniz olsun. Hedef piramidinde en üst kısmına her zaman ego idolünüzü yazın. Hedefinin sonunda ne olmak istiyorsunuz, kendinizi analiz edin. Daha sonra ara hedeflerinizi yazın, bir de şu anda sahip olduğunuz şeyleri, güçlü ve zayıf olduğunuz yönlerinizi yazın. Kendinizi tanıyın ve bilinçli genç olma yolunda hedefinizi belirleyin” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Bazı Şeylerin Tesiri Birkaç Kuşak Sonra Çıkar”

Programa davet edildiği için teşekkür eden Prof. Dr. Tarhan, “ Bingöl'e yıllar önce davetiniz üzerine gelmiştim. Yine gençlere yönelik yaptığımız ‘Anlam ve Amaç' başlıklı güzel bir konferans olmuştu. Gençlere yönelik yapmış olduğumuz bu konferansın gerçekleşmesine vesile olan Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak hocamı tebrik ediyorum. Üniversite olarak böyle projelere önem vermeniz çok kıymetli. Bazı şeyler vardır tesiri hemen çıkmaz, sonradan çıkar, hatta bir kaç kuşak sonra tesirini görürüz” dedi.

Konferansın moderatörlüğünü yapan Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Yoğun programları arasında bizlere zaman ayırarak davetimizi kabul ettiği için üniversitemiz adına Nevzat Tarhan hocamıza teşekkür ediyorum. Hocamıza dair söyleyecek çok şey var. Kitaplarında insanlığın ihtiyaç duyduğu en önemli noktalara temas ederek, birçok alana fayda sağlayarak adeta günümüz açısından ilaç olabilecek eserler yazmıştır. Sosyal sorumluluk alanlarında çok fazla etkinliğinin olduğunu biliyoruz. Faaliyetlerine durmadan yorulmadan devam ettirdiğini görüyoruz. Bu konuda kendisine müteşekkir olduğumuzu ifade etmek istiyorum” şeklinde duygularını dile getirdi.

Program, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.04.2025
21:33
Bingöl en riskli iller listesinde ilk sırada!
Bingöl en riskli iller listesinde ilk sırada!
Sorunlara ve kaza sebeplerine dikkat çeken Bingöl Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mikail Kovalar, 'Trafik kurallarına riayet edilmemesi, kazaların en büyük tetikleyici unsurudur' dedi ve çözüm önerilerini şöyle sıraladı;
29.04.2025
17:58
Vali Usta açıkladı:
Vali Usta açıkladı: '56 proje devam ediyor, 60'ı ihale aşamasında'
Bingöl İl Koordinasyon Kurulu toplantısındaki konuşmasında yatırımcı kuruluşlar tarafından yürütülen projelerin toplam değerinin 36 milyar 928 milyon TL olduğu bilgisini veren Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, yürütülen, ihale aşamasında olan ve planlanan projeleri paylaşıp çalışmaların gerçekleşme oranlarını aktardı.
29.04.2025
16:26
Bingöl yeni şehir stadyumu nerede yapılacak?
Bingöl yeni şehir stadyumu nerede yapılacak?
Stadyum müjdesinin ardından 12Bingölspor'un şampiyonluğuyla birlikte bu kez stadyumun nerede inşa edilmesi gerektiği yönünde tartışmalar alevlendi. Kimi mevcut yerinde yapılması gerektiğini vurgularken, kimileri şehir dışında bir yere inşasından yana! Peki Bakanlık nede ısrar ediyor? Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ne diyor? İşte kafaları netleştiren o gelişmeler ve görüşler…
28.04.2025
23:09
Dikkat! Bingöl`de sağanak etkisi!
Dikkat! Bingöl'de sağanak etkisi!
Hava sıcaklığının arttığı Bingöl'de Salı itibariyle gök gürültülü sağanak etkili olacak. Yağışlar hafta sonuna kadar sürecek.
28.04.2025
23:09
Araç sigortalarında yeni dönem
Araç sigortalarında yeni dönem
Motorlu araç sigortalarında tam ve ağır hasar uygulamalarıyla ilgili yeni dönem başladı.
28.04.2025
23:08
Ehliyetiniz iptal edilebilir!
Ehliyetiniz iptal edilebilir! 'Elinizi çabuk tutun'
Ehliyet sahibi olan herkesi ilgilendiren bir uyarı geldi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden eski tip sürücü belgeleri ile ilgili yapılan uyarıda tarih hatırlatması yapılarak ''En kısa sürede başvurunuzu gerçekleştirin yoksa iptal edilecek'' denildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın