KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mart 2025 Salı
°C

Belediye iddiaları kabul etmedi

Basına yansıyan haberlerde bir vatandaşın, belediyeden aldığını iddia ettiği ‘İstersen Burayı Gezi Parkı'na Çevir, Su Yok’ yanıtının gerçeği yansıtmadığını savunan Bingöl Belediyesi, aktarılan iddiaları muhabirle ilişkilendirerek iddianın gerçek dışı olduğunu öne sürdü ve haberi ‘provokatif’ olarak değerlendirdi.

Belediye iddiaları kabul etmedi
22 AĞUSTOS 2013 PERŞEMBE 23:49
0
2132
4
AA aa

Dicle Haber Ajansı (DİHA) tarafından servis edilen ve yerel basında da DİHA kaynağıyla yayınlanan ‘İstersen Burayı Gezi Parkı'na Çevir, Su Yok' başlıklı habere Bingöl Belediyesi'nden yanıt gecikmedi. Fakat açıklamada, vatandaşın söylemiyle aktarılan bu iddianın haberi yazan muhabirle ilişkilendirilmesi dikkatlerden kaçmadı. Adı geçen vatandaşla personel arasında böyle bir diyalogun geçmediği iddiasına yer verilen açıklamada, haberin düzmece olduğu iddiasına yer verildi.

Vatandaşlar tarafından dile getirilen ve kamera kaydı bulunduğu belirtilen “toz, toprak, su sıkıntısı” ve benzeri sorunlara ilişkin tepkilere yer verilen haberde bahsi geçen konuların gerçeği yansıtmadığının vurgulandığı açıklamada: “Yapılan haberin gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Hiçbir belediye çalışanımız haberde geçen ‘İstersen Burayı Gezi Parkı'na Çevir, Su Yok' açıklamasında bulunmamıştır. Bu haber düzmece bir haberdir. Basının bu konuda daha duyarlı olması gerekmektedir. Dicle Haber Ajansı'nın muhabiri Koordinatörlüğümüzü arayarak bazı konularda sorular sormuştur. Koordinatörlüğümüzde sorulan sorulara cevap niteliğinde açıklamalar yapmıştır. Bize sorulmayan ve hiç bahsedilmeyen gerçek dışı konuların haberde geçtiği görülmüştür, bu da gazetecilik açısından hiç etik olmayan bir davranıştır. Bu tür provokatif haberlerin, halkın sağduyusuna çarpıp döneceğini herkesin bilmesi gerekiyor. Anlatılanların gerçekle ilgisi yoktur. Kanalizasyon, Yağmursuyu ve İçmesuyu çalışmalarında yüzde 92 oranında bir ilerleme sağlanmıştır. Halkımızın engin sabrı ve desteği ile bugünlere gelinmiştir. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Kamuoyunu doğru bilgilendirir, saygılar sunarız” ifadelerine yer verildi.

Konuyla ilgili Bingöl Belediyesi'nin vatandaşların iddiası araştırmasını beklerken, Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, haberde bahsi geçen konuların gerçekle ilgisinin olmadığı vurgulandı.

Bingöl Belediyesi'nin konuyu araştırmadan bahsi geçen haberin hemen ertesi gününde açıklama yapması ise belediyenin eleştiriye tahammülünün olmadığının en büyük göstergesi oldu.

Yapılan açıklamada iddiaların gerçekle ilişkisinin olmadığını belirten Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü, olayla ilgili her hangi bir araştırma yapılıp- yapmadığına ise değinmedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
roportaj benle yapıldı (@Misafir_15163)
24 Ağustos 2013 Cumartesi 14:31
belediye beni yalanlamış ama asıl yalan yalanlamadır. isterlerse telefon kayıtlarını inceleyebilirler bunun doğru olduğunu ve bu yalanlama haberinin yalan olduğunu o zaman bütün halkımızın bunu net bir şekilde göreceğini de hep birlikte göreceğiz. beni haberi yapan muhabirle ilişkilendirmişler ben bingöl diha muhabirini hayatımda ilk kez görüyorum bir bağım olsaydı herhalde ben de onu tanırdım. bu da yalan. belediye yalan üretme yeri olmuş.
Ahmet GÖKÇEN (@Misafir_15157)
24 Ağustos 2013 Cumartesi 10:56
İddia edildiği gibi konuşma yalansa; küçük kuruluşlar bile 'telefon konuşmaları kayıt altına alınmaktadır.' uyarısı yaptıktan sonra konuşmaya başlıyorlar. Bingöl Belediyesinin böyle imkanı mümkün değil mi? Bundan da işine gelmediği için konuşmaları kayıt altına almıyor şüphesi uyanıyor. Sokak ve alt yapı işine gelince sokak sokak veya mahalle mahalle yapılabilirdi. Bu kışın tamamlanamayacağı şüphesi her keste mevcut. Alt yapının tamamlanması çok zor. Seçim yaklaştığı için zor olan başka şeyler de var. Bunu da vatandaş ve seçilecekler düşünsün
erol ak (@Misafir_15153)
24 Ağustos 2013 Cumartesi 03:57
haber hiç de belediyenin yalanladığı gibi yalan haber değildir.su akmadığında aradığımızda bize de aynen öyle dediler.su yok
bingöllü (@Misafir_15132)
23 Ağustos 2013 Cuma 12:28
görünen köy köy kılavuz istemez.... yalan habermiş ,her taraf toz duman yollar berbat dışarıya çıkıktığımız da terimizden çamur akıyor resmen kapı pencere açamıyoruz üstüne üstelik hergün abartısız hergün su kesintisi bıktık artık sabır sabır evet bingöl halkı haddinden fazla sabırlı ...anladık alt yapı ama bu şekilde olmaz ya bingöl ü altüst ettiniz yazıklar olsun..belediye yüzüne gözüne bulaştırdı .üst yapı çalışmaları da karınca hızıyla yapılıyor hala utanmadan yalan haber diyorsunuz yaşadıklarımızda mı yalan....???
18.03.2025
02:53
AB`de coğrafi işaretli Bingöl Balı tüm Migros`larda….
AB'de coğrafi işaretli Bingöl Balı tüm Migros'larda….
Zincir market devi Migros'un Bingöl Valiliği ile sürdürülebilir üretimi ve markalaşması için el ele verdiği Bingöl balı için ilk resmi dolum süreci gerçekleştirildi. Bingöl'ün eşsiz doğasında üretilen ve Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret tescili alarak uluslararası düzeyde koruma altına giren Bingöl balı, Türkiye'nin dört bir yanında satılmaya başlanacak.
18.03.2025
02:52
Taslak hazır: Memurlara yeni bir hak geliyor
Taslak hazır: Memurlara yeni bir hak geliyor
Memur anne ve babalar, çocukları ilkokula başlayana kadar yarı zamanlı çalışabilecek. Kanunda yer alan bu hakkın uygulanabilmesi için hükümet 'Aile Yılı' kapsamında yeni bir yönetmelik hazırlıyor. Taslağa son halini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verecek.
18.03.2025
02:51
Doktorlara vergi denetimi! Paralar sekreterde…
Doktorlara vergi denetimi! Paralar sekreterde…
Doktorları mercek altına alan Gelir İdaresi Başkanlığı, 15 milyar TL'lik kazancın gizlendiğini ortaya çıkardı. Yapılan denetimlerde gizlenen paralar, sekreter veya eski eşlerin hesaplarında yakalandı. Maliye'ye yakalanan doktorların çoğu uzlaşmayı tercih etti.
18.03.2025
02:48
Bingöl İHH`dan Ramazan yardımları
Bingöl İHH'dan Ramazan yardımları
'Ramazan Kardeşliğe Çağrı' sloganıyla yürütülen çalışmalar kapsamında yaklaşık bin aileye gıda kartı dağıtımı yapacak.
18.03.2025
02:47
Bingöl`de su sorununu yolu trafiğe kapatarak protesto ettiler
Bingöl'de su sorununu yolu trafiğe kapatarak protesto ettiler
Bingöl'de su sıkıntısı yaşayan bir mahalle, duruma tepki gösterip yolu trafiğe kapatarak ateş yaktı.
18.03.2025
02:46
Van`daki Bingöllüler geleneksel iftarda buluştular
Van'daki Bingöllüler geleneksel iftarda buluştular
Dernek yönetimi ve üyelerinin yanı sıra iş insanları, akademisyenler, kamu personelleri ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen iftar programında birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın