Geçen yıl, yaklaşık maliyeti 43 milyon 742 bin 540 TL olup 21 firmanın katıldığı Bingöl merkez Çapakçur Köprüsü ve Asri Mezarlık Kavşağı Altgeçit işi ihalesini 23 Milyon 400 Bin TL bedelle Ziver İnşaat kazandı.
Çapakçur Köprüsü'nün yapım işi ihalesinin ardından sözleşme imzalayan yüklenici firma, geçen yıl Düzağaç Bölgesi Belediye Asri Mezarlığı mevkiindeki (Shell Petrol önü) altgeçidin çalışmalarına başlamış kabası tamamlanmıştı. Bağlantı yolları ve diğer ince işçiliklerin tamamlanması için de çalışmalara bu yıl inşaat sezonunda başlaması bekleniyordu.
AYLARDAN MAYIS AMA ‘TIK' YOK!
Nisan ayı itibariyle inşaat sezonu başlarken, Düzağaç Bölgesi Belediye Asri Mezarlığı mevkiindeki altgeçit çalışmalarına başlanmadı. Daha önce Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü yetkilileri mevsim koşullarının elvermesi durumunda çalışmaların süratle başlayacağını ifade etmişti. Fakat Mayıs ayına girilmesine rağmen hiçbir çalışmanın başlatılmaması, köprü yapım işinin de gecikeceği endişelerine sebep oluyor.
Çalışmaların kısa sürede tamamlanıp Çapakçur Köprüsü'nün yapımına geçilmesini isteyen vatandaşlar, siyasi ve bürokratik mekanizmaları da bu noktada da duyarlı olmaya ve çalışmaların hızlandırılmasını sağlamaya davet ettiler.
Firmanın altgeçitteki çalışmalarını tamamlaması halinde, Bingöl'ün iki yakasını bağlayan, 547 metre uzunluğunda, 28 metre genişliğinde, çift geliş gidişli (4 şeritli), iki yaya geçitli, İniş-çıkış eğimleri yüzde 8'den yüzde 1,5'a düşürülmüş, belirli aralıklarla çelik kolon ve çelik halatlarla estetik görünüm kazandırılmış modern, viyadük standartlarında bir köprü yapılması bekleniyor.