KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mart 2025 Salı
°C

Bbp'de çatlak büyüyor

BBP’den istifa eden Bingöllü İşadamı Cemal Eğin’in basına yansıyan açıklamalarını eleştiren BBP Bingöl İl Başkanı Hasan Arıkız, Eğin’i eleştirirken, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek çıktı. Ancak BBP Bingöl merkez İlçe Başkanı Cezayir Genç ise Eğin’i savundu, partisinin kararını eleştirdi!

Bbp`de çatlak büyüyor
22 TEMMUZ 2014 SALI 00:09
0
3169
2
AA aa

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Merhum Lideri Muhsin Yazıcıoğlu çizgisinden uzaklaştığı gerekçesiyle partiden istifa eden Bingöllü İşadamı Cemal Eğin'in kararını değerlendiren BBP Bingöl İl Başkanı Hasan Arıkız, Cemal Eğin'in istifası esnasında kullandığı beyanların gerçekle bağdaşmadığını öne sürdü.

Eğin'in resmi veya gayrı resmi bir görevinin olmadığını ifade eden Arıkız, Eğin'in “Partinin kuruluş amacının dışına çıktığı, ideallerimizden uzaklaştığı, Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile bir alakasının kalmadığı” şeklindeki görüşlerinin doğru olmadığı öne sürdü.

İl Başkanı Hasan Arıkız, Eğin'in partiden istifasını da “demokratik hakkını kullanmıştır” sözüyle değerlendirdi. Ayrıca parti genel merkezlerinin Ekmeleddin İhsanoğlu için aldığı karara da destek verdi; “Partimizin Genel Merkezinin Cumhur Başkanı adayı sayın olarak Prof. Dr. Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu'nu desteklenmesine ilişkin kararının sonuna kadar arkasındayız.”

MERKEZ İLÇE BAŞKANI AKSİNİ SÖYLEDİ

BBP İl Başkanı Hasan Arıkız, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na yönelik destek sözleri, istifa eden Cemal Eğin'e yönelik de eleştirilerine partisinin Bingöl merkez İlçe Başkanı Cezayir Genç'ten eleştiril karşılık geldi.

Cemal Eğin'in BBP'den istifasını “büyük bir kayıp” olarak değerlendiren Merkez İlçe Başkanı Genç, Cemal Eğin'in kararını saygıyla karşıladıklarını vurguladı ve ekledi: “Kendisini Bingöl milletvekili olarak görmek istiyoruz. Daha önce de bu arzumuz vardı, bundan sonra da olacaktır. Sadece Cemal Bey değil, bu davaya gönül veren önemli bir kitle bu rahatsızlığı yaşamıştır. Alperen Ocakları Genel Merkezi de bu duruma tepkilidir. Kimse böyle bir destek kararını beklemiyordu” dedi.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kaza sonrası “iyi bilmezdik” manşetlerini atan Sol basının destek verdiği bir kişiye destek veremeyeceklerinin altını çizen Genç: “Genel Başkan Sayın Mustafa Destici'nin açıklamalarında tezat var. Ayrıca gerekli istişareleri yaptıktan sonra bu kararı beyan ettiklerini söylüyor. Acaba camiamızın bilmediği hangi organıyla istişare edilmiştir? Rahmetli Liderim sağ olsaydı şayet, devletin ve milletin menfaatinin olduğu yerde olur ve desteklerdi” ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
duyarlı12 (@Misafir_17587)
22 Temmuz 2014 Salı 13:34
toplam mevcudu 5 kişi olan partiden bir kişinin istifası % 20 yapar cezayır'in kıymeti bilinmeli onu istifaya götürecek davranışlardan kaçınılmalıdır.
Abdullah A (@Misafir_17583)
22 Temmuz 2014 Salı 08:26
Başkan efendi Eğin
10.03.2025
06:23
Bingöl Orman İşletme`ye 26 personel alınacak
Bingöl Orman İşletme'ye 26 personel alınacak
Orman Genel Müdürlüğü, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 150 sözleşmeli orman mühendisi, 3 bin 477 sözleşmeli destek personeli ve 4 bin 500 geçici işçi alımı yapacak. Bu kapsamda Bingöl'de 26 personel alınacak. Başvurular bugün başlıyor. Aranan şartlar şöyle;
10.03.2025
06:21
Feyzi Berdibek`e destek yağdı!
Feyzi Berdibek'e destek yağdı!
Önü arkası kesilen videodaki 'Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk Meclisi değil, milletlerden oluşan bir meclistir' sözleri üzerine eleştirilerin odağına konulmak istenen AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'e destek mesajları yağdı. Birlik ve kardeşlik mesajlarına tahammül edilmediği yönünde paylaşım yapan çok sayıda kişi, Berdibek'in milli duruşuna da dikkat çektiler ve Türkiye'nin barışa olan ihtiyacına vurgu yaptılar.
10.03.2025
06:15
12 Bingölspor Kızıltepe 47 Spor`u 4 golle geçti!
12 Bingölspor Kızıltepe 47 Spor'u 4 golle geçti!
Geçen haftaki Şırnak yenilgisini telafi etmek için yoğun bir hazırlık süreci geçiren 12Bingölspor, bu hafta konuk ettiği Kızıltepe 47 Spor'u 4 golle geride bırakarak haftayı 3 puanla kapattı. Yeşil beyazlı ekip, ikinci sıradaki Şırnak ile puanı eşitlese de averaj farkıyla yine 3. sırada kaldı.
09.03.2025
06:14
Terör suçundan 2 yıl firariydi! Yakalandı!
Terör suçundan 2 yıl firariydi! Yakalandı!
Bingöl Valiliği, PKK/KCK suçundan yaklaşık 2 yıldır firari olarak aranan ve hakkında 6 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahsın yakalandığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiğini bildirdi. Şahsın 80 yaşında oluşuna dikkat çeken Milletvekili Hülakü ise tepki gösterdi; 'Ne vicdani ne de insani açıdan kabul edilemez!'
09.03.2025
06:13
Bingöl Belediyesi`nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`ne özel program
Bingöl Belediyesi'nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel program
Başkan Arıkan; 'Kadın annedir, annelik yönüyle gelecek ve yeni nesillere yön verendir. O yüzden kadınlara yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. Kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak bizlerin asli görevidir.'
09.03.2025
06:11
Sahne Zazaca Konuşuyor
Sahne Zazaca Konuşuyor
Bingöl İl Genel Meclis Üyesi Emre Bulşu'nun girişimi ve Bingöl Valiliği'nin desteğiyle Zazaca Tiyatro Sahnesi hayata geçiriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın