KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Şubat 2025 Cuma
°C

Bayramda kredi kartlarıyla rekor kırdık

Banka ve kredi kartıyla alışverişte 2007 yılının rekoru kırıldı.

Bayramda kredi kartlarıyla rekor kırdık
19 EKİM 2007 CUMA 00:07
0
807
0
AA aa
Banka ve kredi kartıyla alışveriş rekoru kırıldı. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre 1 Ekim arife gününde, banka ve kredi kartlarıyla toplam 4 milyon 599 bin 19 adet işlem gerçekleştirilerek 2007 yılının rekoru kırıldı.  
 
Arife günü yapılan harcamalardan en büyük payı yüzde 20,7 ile market ve alışveriş merkezleri, yüzde 15,6 ile giyim ve aksesuar firmaları aldı. Ramazan Bayramı'na denk gelen 10-14 Ekim 2007 döneminde ise kredi kartlarıyla 8 milyon 875 bin 756 adet işlem gerçekleştirildi ve 646 milyon 915 bin 974 YTL'lik harcama yapıldı.

Yılın ilk 9 aylık döneminde kredi kartlarıyla yapılan işlemlerin cirosu, bir önceki yıla oranla yüzde 30 artarak 102 milyar 953 milyon YTL olarak gerçekleşti. Yine aynı dönemde banka kartlarının yurtiçi kullanım ciroları bir önceki yıla göre yüzde 18 artarak 96 milyar 870 milyon YTL'ye ulaştı. BKM verilerine göre, 30 Eylül 2007 itibarıyla Türkiye'deki kredi kartı sayısı 35 milyon 440 bin 786'ya, banka kartı sayısı 56 milyon 284 bin 388'e, otomatik vezne makinesi (ATM) sayısı 18 bin 131'e, satış noktası terminali (POS) sayısı ise 1 milyon 398 bin 314'e ulaştı. İlk 9 aylık dönemde, yabancılara ait kredi ve banka kartlarıyla 2 milyar 58 milyon dolarlık alışveriş, 1 milyar 510 milyon dolarlık nakit avans işlemi gerçekleşirken, toplam 3 milyar 568 milyon dolar döviz girdisi sağlandı.


ZAMAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.02.2025
22:41
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Bingöl'de polis ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü tutuklandı.
20.02.2025
22:21
HÜDA PAR`lı Dinç: Kürt meselesinin sebebi Kemalizm`dir, çözümü de İslam`dadır
HÜDA PAR'lı Dinç: Kürt meselesinin sebebi Kemalizm'dir, çözümü de İslam'dadır
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, TBMM'deki konuşmasında Kemalizm'i sert bir şekilde eleştirerek, 'Kemalizm bir zehirdir ve biz bu zehri içmeyeceğiz. İslam, bizim ilacımızdır' dedi.
20.02.2025
22:16
Bingöl geneli tüm okullara kar tatili
Bingöl geneli tüm okullara kar tatili
Bingöl Valiliği, etkili olan yoğun kar, tipi ve don nedeniyle 21 Şubat 2025 Cuma günü il genelinde eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.
20.02.2025
14:51
12 yıllık zorunlu eğitim değişiyor mu?
12 yıllık zorunlu eğitim değişiyor mu?
Türkiye'de bir dönem çok sık değişen ve bu değişimle de eleştiri konusu olan eğitim süreci yeniden tartışmaya açıldı. 4+4+4 şeklindeki 12 yıllık zorunlu eğitim bazı eğitimciler tarafından hedef alındı. Özellikle son 4 olan lise eğitiminin gözden geçirilmesi istendi. Bakan Tekin'in geçtiğimiz günlerde kullandığı ifadeler ise 'ilk sinyal' olarak yorumlandı.
20.02.2025
13:31
AFAD`dan AKUT ziyareti
AFAD'dan AKUT ziyareti
AKUT Ekip Lideri Ateş: 'Gönüllülük esasıyla hizmet veren kuruluşların hatırlanması, iş birliğinin güçlendirilmesi ve destek verilmesi son derece önemli ve kıymetlidir. Bizler, her türlü afet anında sahada olmaya devam edeceğiz' dedi.
20.02.2025
13:05
Bingöl`de 2 adet ruhsatsız tüfek ele geçirildi
Bingöl'de 2 adet ruhsatsız tüfek ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 2 adet ruhsatsız tüfek ve fişek ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın