KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Haziran 2026 Cuma
°C

'Bayramda Deprem Olacak' Israrı

"10-20 Ocak tarihleri arasında Türkiye'de 6 büyüklüğünde bir deprem yaşanırsa, bu benim için sürpriz olmaz" diyerek tüm Türkiye'yi korkutan Işıkara sözlerine açıklık getirdi.

`Bayramda Deprem Olacak` Israrı
19 ARALIK 2005 PAZARTESİ 17:56
0
1714
0
AA aa
'Yakında 5.9 büyüklüğünde deprem olabilir' açıklaması tepkilere yol açan Prof. Işıkara, eleştirilere, "Ben hesabını yaptım da konuştum" cevabını verdi

İlk kez deprem için tarih veren "Deprem Dede" Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, eleştirilere karşılık verirken, "Ben hesap yaptım ve istatistiki olarak bilgi verdim" dedi. Ülke gündeminden düşmeyen deprem felâketine karşı vatandaşları uyarmaya devam eden Işıkara, meslektaşlarının eleştirilerine maruz kaldı. Yıllardır, "depremin ne zaman olacağı tespit edilemez, her an hazırlıklı olmalıyız" diyen Işıkara, son tavrını BUGÜN'e açıklarken, şöyle konuştu: "Ben bunun hesabını yapıp öyle konuştum. Hesabım da şu şekildedir. 1905 ve 2005 Kasım ayı dahil olmak üzere -ki bu 1270 ay demektir- 5 ve 5.9 büyüklüğünde 760 deprem gerçekleşti. 6-6.9 büyüklüğünde ise 99 deprem oldu. Bu da 13 ayda 1 deprem oldu demektir. 7 ile 7.9 arasında ise 23 deprem meydana geldi. Bu 4.5-5 seneye tekabül ediyor. Şimdi bunlara dayanarak, özellikle ilk dilim için, yani 5 ile 5.9 büyüklüğündeki depremleri ele alırsak, 10 Aralık 2005 tarihinde 5.3 büyüklüğünde Karlıova'da deprem olmuştur. Üzerine 1-1.5 ay koyarsak, bu süreç içerisinde ülkemizde 5-5.9 büyüklükte deprem olursa benim için sürpriz olmaz. 'Deprem olacak mı' suali yerine 'deprem olacak' gerçeğini kabul etmek gerekiyor. Bir depremin büyüklüğü ne olursa olsun, korunmak mümkündür."

BUGÜN
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.06.2026
11:05
Altında düşüş sürdü! Bingöl`de gram altın ne kadar?
Altında düşüş sürdü! Bingöl'de gram altın ne kadar?
Doların güçlenmesi ve jeopolitik belirsizlikler, altın ve gümüş fiyatlarını olumsuz etkilerken ons altın 4 bin 135 dolar seviyesine kadar geriledi. Bingöl'de gram altın ne kadar? İşte yanıtı.
19.06.2026
10:46
Bingöl`de Menengiç Ağaçları Ekonomiye Kazandırılıyor
Bingöl'de Menengiç Ağaçları Ekonomiye Kazandırılıyor
Bingöl'de doğal olarak yetişen menengiç ağaçları, yürütülen aşılama çalışmalarıyla fıstık üretimine kazandırılıyor. Genç ilçesine bağlı Ericek Köyü'nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Vali Cahit Çelik, yetkililerden bilgi aldı.
19.06.2026
10:23
Bingöl`de Tır ile Otomobil Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl'de Tır ile Otomobil Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde tır ile otomobilin kafa kafaya çarpıştığı trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
19.06.2026
10:13
Bingöl`de başıboş hayvan kazası! Eşek telef oldu
Bingöl'de başıboş hayvan kazası! Eşek telef oldu
Bingöl-Muş karayolunda aniden yola çıkan eşeğe otomobil çarptı. Kazada eşek telef olurken, araçta maddi hasar meydana geldi.
19.06.2026
09:57
Bingöl Dahil 8 İlde Operasyon: 34 Mağara ve Sığınak İmha Edildi
Bingöl Dahil 8 İlde Operasyon: 34 Mağara ve Sığınak İmha Edildi
Jandarma ekiplerince Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 8 ilde gerçekleştirilen arama ve tarama faaliyetlerinde 34 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi. Operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi.
18.06.2026
14:28
HÜDA PAR`dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR'dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Adaklı ziyaretinde ilçe merkezi ve köylerdeki sorunları gündeme taşıdı. Bingöl-Adaklı yolunun yıllardır çözüm beklediğini belirten Emiroğlu, yetkililere çağrıda bulunarak, 'Bu yol binlerce vatandaşın kullandığı hayati bir güzergâh. Yaşanan mağduriyet artık sona ermelidir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın