KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mart 2025 Cuma
°C

Başkanlık sistemi türkiye'ye uygun

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı için henüz kararını vermediğini söyleyen Bakan Yılmaz, Başkanlık sisteminin Türkiye'ye uygun bir sistem olduğunu söyledi.

Başkanlık sistemi türkiye`ye uygun
08 MAYIS 2014 PERŞEMBE 05:11
0
1698
0
AA aa

 Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kanal Duru ekranlarında canlı olarak yayınlanan Selçuk Altındağ'ın sunumundaki “Başka Taraf” programının canlı yayının konuğu oldu. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Yılmaz, cumhurbaşkanlığı tartışmalarına yönelik olarak AK Parti'nin göstereceği adayın ilk turda kesinlikle kazanacak vurgularken, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı için henüz kararını vermediğini söyledi.

İstişarelerin devam ettiğine işaret eden Bakan Yılmaz; “Başbakanımız bunu sonuna kadar hak eden bir insan” dedi.

“BAŞKANLIK SİSTEMİ İYİ ANLATILMADI”

Başkanlık sisteminin Türkiye'ye uygun bir sistem olduğunu belirten Yılmaz: “Başkanlık sistemi Türkiye'de iyi anlatılmadı ama seçilmiş bir Cumhurbaşkanı olduğu dönemde bu tartışmaları yaşayacağız herhalde” dedi.

Üç dönem kuralının doğru ve yerinde bir karar olduğunu ifade eden Yılmaz, “Siyaset sadece milletvekili olmak demek değil” diyerek: “Bir dönem ara verip, bir dönem sonrası yeniden milletvekili olunabilir” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın