KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Şubat 2025 Pazartesi
°C

Başkana rüşvet teklifi

Belediye işhanındaki ihale alacaklısı olan şahıslar tarafından mahkemeye verildiklerini ve mahkeme kararının henüz kesinleşmeden tazminat talebi için icra takibi başlattıklarını ifade eden Barakazi, “Kararı temyiz edeceğimizi bildikleri için farklı kanallardan villa ve evlerle rüşvet tekliflerinde bulunuyorlar. Onlarda biliyor ki karar temyizde bozulacak, çünkü asli unsurlar yok” dedi.

Başkana rüşvet teklifi
05 NİSAN 2016 SALI 02:31
0
3208
1
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, görevindeki iki yılı değerlendirmek üzere yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

İlde yapımı tamamlanan ve proje aşamasında olan çalışmalar hakkında bilgi veren Barakazi, “Hiçbir eksiğimiz yoktur, mükemmeliz, her şeyi çok iyi götürüyoruz diye bir iddiamız yoktur ama şu hususta iddialıyız hiçbir şekilde ihanetimiz, tembelliğimiz yoktur. Bu şehre olan heyecanımız, şevkimiz devam ediyor. Bu şehre karşı yükümlü olduğumuzu, borçlu olduğumuzu düşünüyoruz” dedi.

“Görevimizdeki ilk iki yılda kaba ve büyük işler üzerinde yoğunlaştık” diyen Barakazi, şunları söyledi: “Yaptığımız hizmetlerle ilgili de mesafe katlettiğimiz inanıyoruz. Görevimizdeki ilk iki yılda kaba ve büyük işler üzerinde yoğunlaştık. Şunu da belirtmek istiyorum genelde siyasiler önceki dönem bir şey yapılmadı, sanki ilk defa onlar şehri ve ülkeyi uçuracaklar gibi bir dil kullanırlar. Ben öyle bir şey söylemiyorum. Şimdilerde diyorlar ki önceki hizmetleri devam ettiriyorlar. Ne yapalım peki? Devam ettirmeyip hezimete mi uğratalım. Ben öyle bir şey söylemiyorum Serdar Bey büyük bir kısmını halletmişken onları yok sayıp yeniden baştan mı yapalım. Belediyecilikte devamlılık esastır ve bizde devam ettiriyoruz.”

“SEÇİM VAADİMİZDE OLMAYAN PROJELERİMİZ VAR”

Çapakçur Vadisi ile birlikte devam eden büyük projelerin olduğunu ifade eden Başkan Barakazi, “Hiç gündemimizde olmayan, seçim vaadimizde olmayan bazı projelerimiz var. Tıbbi atık sterilizasyon tesisi yapıldı ve şuanda işletiliyor. Bu tür projeler daha evvel bahsedilmedi, ihtiyaç olduğunu gördük ve yaptık. Katı atık tesisinin atık sularıyla ilgili çalışmamız devam ediyor. Urfa'dan gelen bir profesörle çalışmalar devam ediyor. Bunlar vaatlerimiz değildi, canlı hayvan barınağı vaadimiz değildi. Sırf vaat ettik diye onları yapıp bu tür ihtiyaçları görmezden gelemezdik” dedi.

“SİMANİ KALESİ İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNDUK”

Simani Kalesi'nin restore edilerek turizme kazandırılması için girişimlerde bulunduğunu ifade eden Barakazi, şunları söyledi: “Başbakanı karşılamak için Diyarbakır'da bulunduğumda Kültür ve Turizm Genel Müdür ve müsteşarıyla sohbet etme olanağım oldu. Onlara DSİ parkı arkasındaki kale ve Simani kalesi hakkında bilgi verdim, destek istedim çalışın getirin dediler. Bunlarla ilgili çalışma yapıp, onlara sunacağız. Bu tarihi kalıntıları restore ederek, tekrar Bingöl'e kazandırılmasını sağlamak için uğraşacağız. Bazen bir takım şeyler söylersiniz ama alana girdiğinizde öncelikli olan ihtiyaçlar görürsünüz bu öncelikli ihtiyaçların karşılanması için vaatlerimizi öne alıp, bunları geciktirme gibi bir durumumuz olamaz.”

KONUTLAR 12 KATLI YAPILACAK

Kültür Mahallesi'ndeki Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında konutları 12 katlı yapmayı planladıklarını belirten Barakazi, depremsellik açısından 12 katlı bir binanın 3 katlı bir binaya oranla daha dayanıklı olduğunu savundu.

Yapıma bu yıl başlamayı planladıklarını ifade eden Barakazi, şunları söyledi: “Şuanda kira yardımı ve yıkım maliyetlerini Çevre ve Şehircilikten alma gibi bir olanağımız oluştu onunla uğraşıyoruz. Bunları da hallettiğimizde bu işe başlayacağız. Dediğim gibi kaynak sıkıntımız yok, bu sene başlamayı düşünüyoruz. Projemizde de tanıttığımız gibi 12 kat düşünüyoruz. Bu depremsellik açısından sıkıntı oluşturmaz çünkü yapılan araştırmalarda üç katlı bir binanın deprem açısından riski 8 veya 12 katlı bir binadan daha fazladır. Sallanma oranı arttıkça, risk düşüyor. Sallama yukarı doğru arttıkça esnemede oluyor ve durum depremsellik açısından üç katlı bir binaya oranla daha da dayanıklı hale getiriyor.”

RÜŞVET TEKLİF EDİYORLAR

Konuşmasında belediye işhanındaki duruma da değinen Barakazi, İhale alacaklısı olan şahısların kendisine rüşvet teklif ettiğini ileri sürdü.

Barakazi, “Belediye İşhanı'nın İhale alacaklısı olan şahıslar Bingöl Asliye Hukuk Mahkemesinde tazminat davası açtı. Tazminat davasında belediyemiz tarafından kendilerine ödenen ihale bedeli dışında taşınmazın rayiç bedelini talep etmişler. Mahkeme tazminat miktarı olarak 22 Milyon 400 Bin TL'ye karar verdi. Karar henüz kesinleşmeden davacılar tazminat talebi için icra takibi yaptılar. İcra takibi ile birlikte hacizleri durdurmak için temyiz talebimizle birlikte tehir-i icra kararı alabilmek için icra Müdürlüğünden mehil talebinde bulunduk. Teminatla birlikte mehil talebimiz kabul edildi” dedi.

“UTANMADAN RÜŞVET TEKLİFLERİNDE BULUNUYORLAR”

Bir hafta boyunca iş hanındaki sorunla uğraştıklarını belirten Barakazi, şunları söyledi: “Bu uğraşı vermeseydik, haciz edip satışa çıkaracaklardı ve istedikleri fiyata alacaklardı ve bizi köşeye sıkıştırıp daha fazla gayrimenkullerimizi haksız bir şekilde elimizden alacaklardı. Adamların beklentisi 15 milyon, hâkim 22 milyon karar veriyor. Adamların amacı satılsa o para etmez mantığıyla iş hanını elde etmeyi istediler. Hatta yaptığımız araştırma şunu gösterdi, adamlar iş hanını 15 milyona saydırarak, geri kalan 7 milyon için de başka gayrimenkullerimizi isteyecekler.  O kadar gayri ahlaki şeyler oldu ki, adamlar gidip dolaylı bir şekilde bizlere rüşvet teklifinde bulunuyorlar. ‘Villa istiyorlarsa villa, kaç daire istiyorsa verelim' deyip bu işi temyize götürmemizi istemiyorlar. Böyle kirlilik oluşturmaya çalışan insanlar var. Ben o 22 milyon kararı alındıktan sonra o adamların telefonlarına dahi cevap vermedim ama dolaylı şekilde rüşvet teklifinde bulunuyorlar. Hatta istediği şehirden ev alırız, kimse de fark etmez, yeter ki dosyayı temyize götürmesin. Endişeleri belli bu karar temyizde bozulacak biliyoruz çünkü asli unsurlar yok. Böyle bir avantaj elimizde varken biz neden bunlara kendimizi mahkûm edelim. Utanmadan rüşvet tekliflerinde bulunuyorlar biz Allah'a hesap vereceğiz bu dünyada bir evim olsa, bir villam olsa ne olacak. Bir milyonluk villa için bu şehrin sermayesini onlara peşkeş çekmem.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ali alp (@Misafir_19588)
05 Nisan 2016 Salı 20:04
Sayın Başkan hani Bingöl Belediyesi logosu. Galiba kimse başvurmadı. Ya da birine ihale edildi. Biraz şeffaf olun bu konuda.
24.02.2025
17:13
Araç muayene istasyonları özelleştirme ihalesini Opus kazandı
Araç muayene istasyonları özelleştirme ihalesini Opus kazandı
Araç muayene hizmetlerinin 20 yıllığına özelleştirilmesiyle ilgili başlattığı ihalenin ilk etabını, dünya çapında araç muayene hizmeti veren Opus'un, Met-Gün İnşaat, Itversia Gestion S.L ve VTV Norte SA ile birlikte oluşturduğu MOİ Ortak Girişim Grubu kazandı.
23.02.2025
19:29
AK Parti`de yeni MKYK belli oldu! Bingöllü iki isim listede!
AK Parti'de yeni MKYK belli oldu! Bingöllü iki isim listede!
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) listeleri de belli oldu. Yeni kadroda Bingöllü iki isim yer aldı.
23.02.2025
18:50
Buzda düştü! Ankara`ya sevk edildi
Buzda düştü! Ankara'ya sevk edildi
Bingöl'de buzlu zeminde dengesini kaybedip düşerek yaralanan vatandaş, ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi.
23.02.2025
18:26
Bingöl`de kaza! 4 yaralı
Bingöl'de kaza! 4 yaralı
Bingöl-Diyarbakır karayolunda meydana gelen trafik kazasında 1'i ağır 4 kişi yaralandı. Genç Belediyesi itfaiye ekiplerince araçtan çıkartılan yaralılar, ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
23.02.2025
18:02
Bingöl`de Halk Oyunları İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de Halk Oyunları İl Birincileri Belli Oldu
Okul Sporları ve Kulüplerarası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmaları tamamlandı. Derece yapan ekipler grup finalinde Bingöl'ü temsil edecekler.
23.02.2025
17:25
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın