KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Baluken: kazanma potansiyelimiz açığa çıktı

HDP Grup Başkanvekili Baluken, Cumhurbaşkanlığı seçim sonucunun Türkiye ve Bingöl’de HDP’nin kazanma potansiyelinin açığa çıkardığını söyledi. Karlıova, Yedisu, Yayladere, Kiğı, Adaklı ve Sancak bölgelerinde oy oranında büyük artış sağlandığını kaydeden Baluken: “Bingöl merkez, Genç ve Solhan’da ise seçmen iradesi bizlere, parti olarak yoğun bir planlama ve program içerisine girmemiz gerektiğini göstermiştir” dedi.

Baluken: kazanma potansiyelimiz açığa çıktı
11 AĞUSTOS 2014 PAZARTESİ 20:29
0
2762
3
AA aa

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, önceki gün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Halkın çeşitli usullerle aday çıkartamaması açısından anti demokratik olan, kamu kaynaklarının bir adayın lehinde seferber edilmesi yönüyle de eşitlikçi olmayan bir seçim sürecinin sona erdiğini belirten Baluken, Seçim sonuçlarının Türkiye'de ve Bingöl'de HDP'nin kazanma potansiyelinin açığa çıkardığını söyledi.

YÜZDE 50 ARTIŞ ORANI

Türkiye genelinde yüzde 10 barajını anlamsız kılan seçim sonucunun, Bingöl özelinde de önemli sonuçlar doğurduğunu kaydeden Baluken: “Bingöl'de bir önceki seçime göre, katılımın yüzde ondan fazla düşmüş olduğu da dikkate alınırsa partimizin adayına yönelik desteğin yüzde 50 civarında arttığı gözlenmektedir. Tüm siyasi partilerden destek alan, devletin tüm imkânlarını kullanarak seçim kampanyası yürüten aday karşısında, halkın öz gücüne dayanarak sağlanan bu artış seçimden öte bir anlam taşımaktadır. Özellikle Karlıova, Yedisu, Yayladere, Kiğı, Adaklı ve Sancak bölgelerimizde bulunan oylardaki büyük artış bu anlama ev sahipliği yapmaktadır. Bu bölgedeki halkımızın barışa olan talebi ve demokratik Türkiye isteği, bölgemize ve ülkemize öncülük yapacak niteliktedir. Bingöl merkez, Genç ve Solhan gibi mevcut oyların korunduğu ilçelerimizde ise seçmen iradesi bizlere, parti olarak yoğun bir planlama ve program içerisine girmemiz gerektiğini göstermiştir. Bizler de HDP olarak bu bölgelerimizde kongre süreçlerini hızla tüketip, yoğun bir plan ve program dâhilinde çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi.

HDP'nin oylarını arttırarak, Türkiye siyasi tarihi açısından önemli bir eşiği aştığını kaydeden Baluken, şunları söyledi: “Bingöl'de ve tüm Türkiye'de; rakiplerin tüm imkânlarına karşı, zorlukları aşmak için halkın öz gücüne dayanan, rakipleri oylarını düşürürken oyunu muazzam derecede arttıran partimiz, Türkiye siyasi tarihi açısından önemli bir eşiği atlamıştır. Ortaya çıkardığı siyasi sonuçlar açısından gerek Türkiye'de gerekse de Orta Doğu'da tüm renkleri ile ortak yaşam umudunun sesi olan emeği ile çalışmalara katılan tüm partili arkadaşlarımıza, duasını ve desteğini esirgemeyen halkımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
aras soydan (@Misafir_17671)
13 Ağustos 2014 Çarşamba 21:01
kanireş halkı yurtsever bir halktır.kimse den korkup tırsmaz.bingöl dışında yaşayan tüm bingöllüler bilir ki karlıova bingöllün aynasıdır.örgütlüdür,bilinçlidir.belediye seçimde milett tonla para dağıtılmiş.bir defalığına dair oy verdi.bir defaya mahsus sanırım söz verdiler..))bu seçimdede özüne döndüler sanırım..
bahoz kılıç (@Misafir_17666)
12 Ağustos 2014 Salı 23:47
azlı baylas kaç kişi yakana yapıştı kafana silah dayadı oy vermen için boş boş haberlere inanıp laf kalabalığı yapmayın. . ! o boşbakanın uydurdu birşeyler sende sazan gibi atlarsın tabi kendi köyünde bile demirtaş tan fazla oy alamadı bi sebebini arstrsn ...talanla buraya kadar geldiler ve geldikleri gibide gidecekler bundan emin olabilirsin akp nin inişini izle sadece
azlı baylas (@Misafir_17664)
12 Ağustos 2014 Salı 17:15
beli oluyor nasıl oy aldığınız mileti tehtit ettiniz karılıovada sonra rekor oy aldık dediniz..milet herseyin farkında baluken bide gelip diyorsun karlıovya yapyığımızın aynısını merkeze solhana gence yapacaz...
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın