KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2024 Cuma
°C

Baluken: füze kalkanını kabul etmiyoruz

Malatya’da düzenlenen ‘füze kalkanı’ protestosuna katılan BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken, füze rampasının bölgesel savaş konseptinin bir ifadesi olduğuna inandıklarını belirterek füze kalkanını kabul etmediklerini belirtti.

Baluken: füze kalkanını kabul etmiyoruz
20 KASIM 2011 PAZAR 22:25
0
1692
2
AA aa

NATO'nun Malatya'da Kürecik'e kuracağı füze kalkanı, çok sayıda siyasi parti ile sivil toplum kuruluşunun destek verdiği mitingle protesto edildi. 

Füze Kalkanı Platformu tarafından organize edilen miting, başta Mecliste grubu olan CHP ve BDP ile bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile Malatya'da düzenlendi. Kent merkezinde toplanan vatandaşlar ellerinde pankartlarla birlikte mitingin yapılacağı Yeni Belediye Meydanına doğru yürüyüşe geçtiler. Polis ekiplerinin çevrede yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüş sonrası mitinge katılacak kişiler arama noktalarından aranarak içeri alındılar. 

Halaylarla başlayan Füze Kalkanına hayır mitinginde söz alan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, füze kalkanına dur demek için toplandıklarını belirterek, halktan, bölgeden ve TBMM'den gizlenen bu anlaşmayı Malatya ve Kürecik olarak kabul etmeyeceklerini söyledi. Ağbaba konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Her zaman milli irade yalanını diline dolayan AKP ve onun Başbakanı Türkiye'de ki insanların iradesin yok sayıyor. Malatya'yı yok sayıyor, Küreciği yok sayıyor. Buradan Malatya meydanından Ankara'ya sesimizi ileteceğiz. ABD yetkilileri tarafından, diplomatları tarafından son 50 yılda Türkiye ile ABD arasında en önemli anlaşma olarak gördükleri bu anlaşmayı neden TBMM'ye getirmediniz, neden kapalı kapılar ardından görüştünüz?”

Mecliste bir tiyatro oynandığını ifade eden Milletvekili Ağbaba, Tanzanya'yla Uganda'yla ikili anlaşmaların meclisin gündemine getirilip saatlerce tartışıldığını ancak Füze Kalkanı anlaşmasının şimdiye kadar Meclis Gündemine getirilmediğini söyledi. 

Mitinge daha sonra söz alan Bdp Bingöl Milletvekili İdris Baluken ise füze rampasının bölgesel savaş konseptinin bir ifadesi olduğuna inandıklarını belirterek füze kalkanını kabul etmediklerini belirtti. Baluken, Konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizler burada sadece Kürecik'teki füze rampasına karşı çıkmıyoruz, bizler orta doğuda kurtlar sofrasındaki küresel ve bölgesel egonomik güçlerin kapitalist yaşama çabalarına karşı bir araya geliyoruz. Artık Türkiye ABD'nin nerdeyse bir taşeronu haline getirilmeye çalışılıyor. İşte bizim itirazımız bunadır. Küreciğin direniş tarihine bakın, 68'lerde Denizlerin, Mahirlerin Kürecik'teki çizgisine bakın, bugün AKP'nin neden Kürecik'e yöneldiğini çok iyi anlarsınız. Bu füze kalkanına karşı hep beraber ülkenin her tarafında barış kalkanları oluşturmalıyız.”

Yaklaşık 2 saat süren miting daha sonra olaysız bir şekilde sona erdi. 

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zazagencli (@Misafir_7219)
22 Kasım 2011 Salı 16:37
daha dune kadar seyh sait ti said nursiydi bugun deniz gezmiş mahir cayan komunistlerinimi savunuyorsun
zaza (@Misafir_7209)
20 Kasım 2011 Pazar 23:42
bu kan emicinin haberini yapmayın
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın