KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Şubat 2025 Perşembe
°C

Bakanlık ek ödenek isteyecek

MEB, derslik yapımı, okulların depreme dayanıklılığının artırılması için ek ödenek talep edecek.

Bakanlık ek ödenek isteyecek
29 EKİM 2007 PAZARTESİ 23:30
0
963
0
AA aa
Milli Eğitim Bakanlığı, derslik yapımı, okulların depreme dayanıklılığının artırılması ve taşınabilir eğitim binaları için gelecek yıl 250 milyon YTL ek ödenek talep ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, istediği 250 milyon YTL'nin 30 milyon YTL'sini ortaöğretime derslik yapımında kullanmayı planlıyor. Derslik yapımı için 2008 yılına yönelik tahsis edilen 105 milyon YTL ile birlikte ödenek tavanı, 135 milyon YTL'ye ulaşıyor.
Ortaöğretimin süresinin 4 yıla çıkarılması nedeniyle mezun olamayıp eğitim sistemi içinde kalacak 700 bin öğrencinin ihtiyacıyla birlikte ilave 36 bin dersliğe gereksinim duyuluyor.

Bakanlık, özellikle büyük şehirlerde okul yapımı için ihtiyaç duyulan arsaların kamulaştırılmasına yönelik giderler için 50 milyon YTL istiyor. Orta vadeli mali planda bu işler için tahsis edilen 50 milyon YTL ile birlikte ödenek tavanı 100 milyon YTL'yi buluyor.
Okulların depreme dayanıklılığının artırılması projesi kapsamında da 60 milyon YTL ek ihtiyaç belirten Bakanlığın, proje ödenek tavanı 105 milyon YTL'ye ulaşıyor.

Bakanlık büyük onarım işleri için 80 milyon YTL ve taşınabilir eğitim binaları için de 30 milyon YTL ek ihtiyaç ödeneğine gereksinim duyuyor.
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ise Erzurum Kış Olimpiyatları için Orta Vadeli Mali Plan'da 2008 yılı için tahsis edilen 9 milyon YTL'nin dışında 60 milyon YTL ek ödenek talep ediyor.

ÜNİVERSİTELER

Yeni kurulan üniversitelerin inşaat ve donanım işleriyle tıp fakültelerindeki kontenjanların artırılmasına yönelik işler için de 2008'de 350 milyon YTL ek ödeneğe ihtiyaç duyuluyor.

Söz konusu 350 milyon YTL'nin 220 milyon YTL'sinin yeni kurulan 15 üniversitenin her birinde yıllık 12 bin metrekarelik kapalı alan yapımı, donanımı ve diğer altyapı işleri için kullanılması öngörülüyor.

Yeni kurulan üniversiteler içinde hazırlıklarını tamamlamış olan üniversitelerin inşaat işleri için 50 milyon YTL, bu üniversitelerin kamulaştırma giderleri için de 50 milyon YTL harcanması planlanıyor.

Tıp fakültelerinin kontenjanlarının artırılmasına yönelik olarak ihtiyaç duyulan derslik ve donanımın sağlanması için de 30 milyon YTL kullanılması planlanıyor.




Hurriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.02.2025
15:42
Bingöl`de eğitimde tedbirler ele alındı
Bingöl'de eğitimde tedbirler ele alındı
Bingöl'de eğitim-öğretim yılı ikinci dönemine yönelik tedbirler konulu değerlendirme toplantısı yapıldı.
13.02.2025
15:24
Bingöl`de Eğitim Bir-Sen protestosu! Toplu Sözleşme Kararlarına Uyulsun
Bingöl'de Eğitim Bir-Sen protestosu! Toplu Sözleşme Kararlarına Uyulsun
Eğitim-Bir Sen Bingöl 2 Nolu Üniversite Şubesi, toplu sözleşmede alınan karara ve verilen sözlere rağmen, üniversite idari personelinin yer değişikliği hakkının teslim edilmemesi, 3600 ek gösterge hakkının hala verilmemesi ve akademik personelin haklarının iyileştirilmemesini protesto etti.
13.02.2025
15:12
Suyun yıldızları 14 madalya ile Bingöl`e döndüler
Suyun yıldızları 14 madalya ile Bingöl'e döndüler
Van'da düzenlenen ve 400 sporcunun katıldığı yüzme müsabakalarında elde ettikleri derecelerle önemli başarılara imza atan Bingöllü yüzücüler, toplamda 14 madalya kazandılar.
13.02.2025
12:05
Bingöl`de deprem! Merkez üssü Adaklı
Bingöl'de deprem! Merkez üssü Adaklı
Bingöl, bugün saat 11.53'te merkez üssü Adaklı İlçesi olan 3,4 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.
13.02.2025
11:17
Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu`nda
Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda
TBMM Genel Kurulu'nda, Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi'nin 7 maddesi daha kabul edildi. Buna göre; meslekte fiilen 8 yılını tamamlamış hâkim ve savcılar, öğretim görevlisi olarak görev yapmak üzere Adalet Bakanı tarafından Akademiye atanabilecek veya görevlendirilebilecek.
13.02.2025
10:45
Bingöl`de 99 köy yoluna kar engeli
Bingöl'de 99 köy yoluna kar engeli
Bingöl'de etkisini gösteren karla birlikte İl Özel İdaresi ekipleri de köy yollarında karla mücadele için seferber oldu. 54 araçla karla mücadelenin kesintisiz süreceğini belirten Genel Sekreter Enes Üçgül, vatandaşlardan da olumsuz hava koşulları nedeniyle dikkatli olmalarını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın