KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Bakan yılmaz: partiler destek vermese bile halkın desteğini isteyeceğiz

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Anayasa değişikliği paketi için Meclis'te beklenilen destek olmadığı takdirde, halk oylamasına gideceklerini söyleyerek, “Gönül arzu ediyor ki, bu reformları hep birlikte yapalım, bütün partilerde destek versin öyle yapılsın. Partiler destek vermese bile gelip halkın desteğini isteyeceğiz” dedi.

Bakan yılmaz: partiler destek vermese bile halkın desteğini isteyeceğiz
29 MART 2010 PAZARTESİ 08:46
0
1911
0
AA aa
Çeşitli temaslarda ve incelemelerde bulunmak üzere Cuma günü Bingöl'e gelen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Cumartesi günü Genç caddesi güzergâhında bulunan esnafları ziyaret etti. Esnaf ziyaretine AK Parti Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun ve Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, AK Parti İl Başkanı Cevdet Çalbay ve çok sayıda partili eşlik etti.
2003 DEPREMİNDEN SONRA YAPILAN YAPILAR GÜVENİLİR, AMA ÖNCESİNDE YAPILANLARIN NE DURUMDA OLDUĞUNU BİLEMEYİZ
Esnafların sorunlarını ve dertlerini dinleyen Bakan Yılmaz, öğle namazını Ulu Camii'nde kıldıktan sonra Dörtyol Çay Parkı'nda vatandaşlarla bir araya geldi.
Burada Bakan Yılmaz'a sorunlarını anlatan vatandaşlar, en büyük sorun ve dertlerinin deprem korkusu olduğunu dile getirerek, yapılar konusunda inceleme yapılmasını istediler.
Bunun üzerine kısa bir açıklama yapan Bakan Yılmaz, Bingöl'ün iki fay hattının kesiştiği bir noktada olduğunu ve bunu bilerek yaşamak zorunda olduklarını ifade ederek, “2003 depreminden sonra yapılan yapılar güvenilir, ama öncesinde yapılanların ne durumda olduğunu bilemeyiz. İki fay hattının kesiştiği bir ildeyiz. Bunu bileyerek yaşamamız lazım. Bu bir gerçek, buna göre yapıları yapmamız lazım. Buna göre hareket etmemiz lazım Elazığ'daki depremde ilk gün helikopterle gidip o köyleri gezdik. Köyün birinde adamın biri son yıllarda bir ahır yapmış, iyi kötü betonarme bir şey yapmış hiçbir şey olmamış, yanında evi var evi tamamen yıkılmış. Şimdi demek ki sağlam bir şeyler yapmak gerekir” dedi.
GÖNÜL ARZU EDİYOR Kİ, BU REFORMLARI HEP BİRLİKTE YAPALIM, BÜTÜN PARTİLERDE DESTEK VERSİN ÖYLE YAPILSIN
Anayasa değişikliği paketi konusunda gazetecilere açıklama yapan Bakan Yılmaz, Anayasa değişikliğinin AK Partinin bir derdi olmadığını bunun Türkiye'nin bir meselesi olduğuna vurgu yaparak, “Anayasa değişikliği paketiyle ilgili başından beri AK Parti olarak dedik ki, biz bunu bir taslak olarak hazırlıyoruz. Bütün partilerin, sivil toplum kuruluşlarının görüşlerine sunuyoruz, onlardan gelecek önerilerle, yapıcı eleştirilerle son hali verilecek ve Meclis'e getirilecek. Biz öyle ümit ediyoruz ki, Meclis'imiz bunu kabul etsin. Meclis'imizde 367 oy olursa bir mesele yok ama olmazsa işte 330 ila 367 arası biliyorsunuz, kabul edildiği zaman halk oylamasına gidiyor, referanduma gidiyor. O zamanda bu işin asıl sahibi olan millettir, millet kararını versin dedi. Bu anayasa paketi çok dengeli bir şekilde hazırlandı. Gerçekten dünyaya bakıp özellikle biz Avrupa Birliği üyesi bir ülke olmaya çalışıyoruz. Avrupa Birliği ülkelerinde neler olduğuna bakıp dünyada ne olduğuna bakıp ona göre bir paket hazırlandı. Bu AK Parti'nin derdi değil, bütün Türkiye'nin meselesidir. Türkiye gerçekten birinci sınıf bir ülke olacaksa, dünyada lider ülkelerden biri haline gelecekse, ekonomisiyle, toplumuyla, demokrasisiyle bu reformları yapmamız lazım. Gönül arzu ediyor ki, bu reformları hep birlikte yapalım, bütün partilerde destek versin öyle yapılsın. Partiler destek vermese bile gelip halkın desteğini isteyeceğiz. Çok şükür bizleri oraya gönderen sizlersiniz. Asıl güç, asıl vekâlet millettedir. Burada çok dengeli bir paket hazırlandı. Bana göre, sana göre, bize göre hukuk olmaz. Dünyada evrensel standartlar neyse, Avrupa'da standartlar neyse, Türkiye'de de onun olması lazım. Biz bunun gayreti içerisindeyiz. Bu yapılanlarda geleceğe yönelik gerçekten çok güzel adımlardır. Çünkü biz sunu biliyoruz, hukuk sistemi, hukuk devleti güçlü olmayan ve iyi işlemeyen ülkelerde ekonomi de iyi gelişmiyor, kalkınmada bir yerden sonra sıkıntıya giriyor, insanlar da geleceğe daha huzurlu, güvenli bakamıyorlar. Biz gerçek bir demokrasi istiyoruz. Türkiye'de en ileri seviyede bir demokrasi istiyoruz. Bununda mutlaka anayasal değişikliklerle olacağını biliyoruz. 12 Eylül bir askeri rejimdi biliyorsunuz, ondan sonra bu anayasa geldi. Bu tarihlerde de sorulduğunda en fazla hayır oyu Bingöl'de çıkmıştı. Bingöl o tarihten beri bu işin gitmeyeceğini görmüştü. Şimdi iste baktığınız zaman sağcısı, solcusu, liberali, muhafazakârı, birçok kesim bu anayasayı eleştiriyor. Fakat ortaya somut bir şey konulunca da farklı şeyler söylüyor insanlar. Ben ümit ediyorum ki, tabi süremiz var, inşallah aklıselim galip gelir, bütün partilerimiz bütün sivil toplum kuruluşlarımızın desteğiyle bu memleketin önünü açacağız. Bu memleketi dünyada da çok farklı yerlere götürecek kendi içinde de huzurunu güvenini arttıracak bir reform olmasını arzu ediyoruz. Türkiye bunları yapacak, başka çaresi yok” şeklinde konuştu.
 
Bingölonline Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
17.05.2026
22:38
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Kocaeli'de düzenlenen '81 İl Gençlik Şöleni'ne katılan AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları teşkilatı, program kapsamında Kocaeli ve Ankara'da bir dizi ziyaret ve buluşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda gençlik şöleni, koreografi ve drone gösterileri dikkat çekti.
17.05.2026
22:37
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın