KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Bakan yılmaz: buruk bir bayram yaşıyoruz

Bingöl’de bulunan Bakan Yılmaz, Gazze’de yaşanan drama dikkat çekerek, “İslam âleminde maalesef birçok ülkede acı hadiseler görüyoruz. Gazze, Suriye başta olmak üzere son derece sıkıntı içerisinde bayramı geçiren, Ramazan’da yine çok sıkıntılar içerisinde Ramazan’ı geçiren ülkeler var. Kardeşlerimiz var” dedi.

Bakan yılmaz: buruk bir bayram yaşıyoruz
28 TEMMUZ 2014 PAZARTESİ 12:57
0
1874
1
AA aa

Ramazan Bayramı'nı baba ocağında geçiren Bakan Yılmaz, Bingöl Valiliğince Polisevi'nde düzenlenen resmi bayramlaşma törenine katıldı.

Bakan Yılmaz, burada Vali İbrahim Taşyapan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün, Jandarma Komutanı Selahattin Mersin, AK Parti Bingöl Milletvekilli Eşref Taş, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Emniyet Müdürü Atalay Ürker, AK Parti Bingöl İl Başkanı Yusuf Coşkun ve törene katılanların bayramını kutladı.

Bayramlaşma töreninin ardından Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği'ni (BİŞHAK) ziyaret eden Bakan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramlarda birlik ve beraberlik ruhunun güçlendiğini söyledi.
Ramazan Bayramı'nın hayırlı uğurlu olmasını dileyen Bakan Yılmaz, “Ramazan Bayramı'nı Bingöl'de idrak ediyoruz. Ramazan Bayramı'nın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum tebrik ediyorum. Bingöl için, ülkemiz için, İslam âlemi için barış, esenlik getirmesini diliyorum. Ramazan Ayı boyunca hepimizin yaşadığı güzel bir atmosfer oldu. Onun bütün yıla yayılmasını temenni ediyorum. Barış ve huzur içerisinde ülkemizin, milletimizin geleceğe yürümesini diliyorum” dedi.

“BURUK BİR BAYRAM YAŞIYORUZ”
Bayramların toplumun önemli dinamiklerinden olduğunu, bu günlerde birlik ve beraberlik ruhunun güçlendiğini ifade eden Bakan Yılmaz, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Bakan Yılmaz, Bütün bunlarla birlikte bayramlar aslında toplumuza güç veren, toplumuzu diri tutan hadiselerdir. Bu bayramı da güzel bir şekilde idrak ediyoruz. Ancak bir taraftan da bir burukluğumuz var doğrusu. İslam âleminde maalesef birçok ülkede acı hadiseler görüyoruz. Gazze, Suriye başta olmak üzere son derece sıkıntı içerisinde bayramı geçiren, Ramazan'da yine çok sıkıntılar içerisinde Ramazan'ı geçiren ülkeler var. Kardeşlerimiz var. O acıdan da bir burukluk hissediyoruz. İnşallah bu bayram acı günlerin geride kalmasına vesile olur diyorum ben. Oradaki kardeşlerimize de en derin bayram dileklerimizi, temennilerimizi iletmek istiyorum” şeklinde konuştu.

MODERNLEŞME ETKİSİ
Modernleşme süresinin etkisiyle bayramın sadece tatil gibi göründüğünü ifade eden Bakan Yılmaz, şunları söyledi: “Bayramları dolu dolu yaşamamız lazım. Maalesef bir taraftan da bir modernleşme süresinin etkisiyle bayramlar sadece bir tatil gibi görünüyor. Böyle görülmesini ben doğrusu pek tasvip etmiyorum, benimsemiyorum. Tabi ki herkes tatillerini yapabilir kişisel tercihlere söylenecek bir sözümüz yok. Ama bayramı bayram olarak yaşamak en doğrusu diye düşünüyorum doğrusu. Bugünlerde mutlaka ziyaretlerimizi sıkılaştırmamız lazım. Eşe dosta gitmemiz lazım, hasta sormamız lazım, yaşlıları özellikle sormamız lazım.”
Konuşmasında bayramda yaşanan trafik kazalarına da değinen Bakan Yılmaz, “Bir taraftan da seyahatler çok artıyor bu ortamda. Seyahatlerimizde de çok dikkatli olmamız lazım. Her bayramda maalesef trafikten acı haberler alıyoruz bu bayramda da bazı kazalarla ilgili haberler duyuyoruz. Gerek bayram süresince, gerek bayramdan sonra trafikte de çok sabırlı olmayı ben tavsiye ediyorum. Ramazan bize sabrı öğretti onu bu bayramda da trafikte gösterelim diye temenni ediyorum” dedi

Açıklanın ardından dernekten ayrılan Bakan Yılmaz, kapıda kendisini bekleyen çocuklara bayram harçlığı verdikten sonra, bayram ziyaretlerini sürdürmeye devam etti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zaza12 (@Misafir_17613)
31 Temmuz 2014 Perşembe 12:21
birazda kendi vatandaşlarınıza üzülseniz 20 hemşehrimiz hayatını kaybetti ama hiç konuşmuyorsunuz bile bir facia yaşanıyor ama bizim vekillerden çıt yok bu milletin vekillerisiniz unutmayın.
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın