Maden Sokak'ta bulunan Bingöl Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği (BİŞHAK) bacalarından yükselen dumanlar, çevredeki esnaf, ev sakinleri ve vatandaşları rahatsız ediyor.
Yapının alçak olması ve bacaların yükseltilmemesinden kaynaklanan soruna çözüm bulmazken, duruma tepki gösteren çevre esnafı, “Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa kaloriler yakılıyor. Bacaların alçak olmasından dolayı yükselmeyen dumanlar olduğu gibi çevreye yayılıyor. Sabah ve akşam saatlerinde nefes alamaz hale geldik” dedi.
Hava kirliliği ve insan sağlığına etki eden durum karşısında dernek yönetimi ve belediyenin duyarsız kaldığını belirten vatandaşlar, “İki yıldır bu sorun devam ediyor. Durumu defalarca dernek yönetimine söyledik. Baca seviyelerinin yükseltilmesi durumunda sorunun çözüleceğini söyledik ama kimse ilgilenmedi. Belediyeye durumu bildirdik, onlarda birkaç uyarmış ama onları da dikkate alan yok” dedi.
Sorunun giderilmesi gerektiğini kaydeden çevre esnafı, “Sabah ve akşam saatlerinde nefes alamadığımız gibi işyerlerimizin kapısını dahi açamıyoruz. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor” diye konuştu.