KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Nisan 2025 Çarşamba
°C

Aydın: bingöl'de hayvancılık bitti

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Başkanı Mustafa Sarıgül, 17 Nisan tarihinde Bingöl'e gelmesi öncesi Bingöl'e gelen TDH Genel Sekreteri ve 22. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Hasan Aydın, Bingöl'ün hayvancılık bölgesi olarak bilindiğini, ancak son dönemlerde hayvancılığın bittiğini söyledi.

Aydın: bingöl`de hayvancılık bitti
16 NİSAN 2010 CUMA 09:18
0
2155
0
AA aa
Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Başkanı Mustafa Sarıgül, 17 Nisan tarihinde Bingöl'e gelmesi öncesi TDH Genel Sekreteri ve22. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Hasan Aydın ve Emekli Müsteşar Sabri Erbakan Bingöl'e geldi.

İl Başkanı Aydın Hasar, Merkez İlçe Başkanı Nezir Aydın ve Gençlik Kolları Başkanı Rıdvan Tartar'la birlikte dizi ziyaretlerde bulunan TDH Genel Sekreteri Hasan Aydın ve Emekli Müsteşar Sabri Erbakan, bu ziyaretler çerçevesinde Böbrek Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ve Muhtarlar Derneği'ni ziyaret ettiler.

MİLLETVEKİLLERİNİ HALK DEĞİL, GENEL BAŞKANLAR SEÇİYOR
Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku, mahalle ve köy muhtarlarının hazır bulunduğu ziyaret esnasında bir konuşma yapan TDH Genel Sekreteri Hasan Aydın, milletvekillerini halkın değil, Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli'nin belirlediğini söyledi. Aydın, bu nedenle milletvekillerinin kaygısının olmadığını ve hizmet yapmadığını ifade etti.

Mevcut siyasi yapının sorunları çözemediğini ifade eden Aydın, "Demokratik açılım, alevi alımı, roman açılımıyla milleti oyalıyorlar. Kimse işsizliği konuşmuyor. Türkiye'de 6 milyon işsiz var. Bunların 1 eşi, 2 çocuğu varsa 24 milyon insan bu ülkede evine ekmek götüremiyor demektir. Bu sorun konuşulmuyor. Bu sorun nasıl çözülecek bilinmiyor.

Atışmalar, çatışmalarda cabası. Bir tanesi çıkıp Ahmet Türk'e yumruk atıyor. Zannediyoruz ki o yumruk bir tane serseri tarafından atıldı. Öyle değil. Bunlar planlanıyor.

Biz Mustafa Sarıgül ile birlikte bunlara bir son vermeye geldik. 4 seneden bu yana bir çalışma içerisindeyiz. 81 ilde örgütlerimizi şekillendirdik" dedi.

MUHTARLARA BÜTÇE AYRILACAK
Türkiye'de sistemi değiştirmeyi düşündüklerini ifade eden Aydın, muhtarlara belli bir bütçe vermeyi düşündüklerini kaydetti. Aydın, şunları söyledi: "Muhtarlar köylerin, yerleşim birimlerinin lideridir. Belediye meclisi, il genel meclisi tek meclis olacak. Muhtarlar bu meclislerin doğal üyeleri olacak. Bunu programımıza da koyduk. Biz muhtarlara belli bir bütçe vermeyi düşünüyoruz. Yani temsil ettiği mahallenin, yerleşim biriminin gündelik işlerinin üstesinden gelebilmeleri için belli bir bütçe vereceğiz. Yine muhtarların tatmin olabileceği, yaşamını sürdürebileceği bir maaş vermeyi düşünüyoruz.

Klasik bir sol parti veya klasik bir sağ parti de değiliz. Sağın solun insanlara neler getirdiğini gördük. Merkezde çağdaş demokrat bir parti oluşturmayı düşünüyoruz."

"HAYVANCILIK BİTTİ: ATLAR, EŞEKLER KESİLİYOR"
Bingöl'ün hayvancılık bölgesi olarak bilindiğini, ancak son dönemlerde hayvancılığın bittiğini belirten Aydın, "Okul okuduğumuz dönemlerde Coğrafya kitaplarında Bingöl hayvancılık bölgesi olarak gösteriliyordu. Ancak şuanda hayvan yok. Hayvancılık bitti. Televizyonlarda izliyoruz. Adana bölgesinde atlar, eşekler kesilmeye başlandı. Tarım aynı durumda. Sarımsağı bile dışarıdan ihraç ediyoruz" şeklinde konuştu.

Eski Müsteşar Sabri Erbakan ise, ekonomik açıdan ülkenin durumunun iyi olmadığını belirterek, tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti.

MUHTARLAR MAAŞLARINDAN ŞİKAYETÇİ OLDU
Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku, memleketin huzurunu, istikrarını istediklerini söyledi. Kültür Mahallesi Muhtarı Ali Bozkurt ise, muhtarların maaşının az olduğunu, bu konuda bir çalışma yapılmadığını söyledi. 1994 yılından beridin muhtar olarak görev yaptığını belirten Bozkurt, "Milletvekilleri de seçilmiş, biz muhtarlar da seçilmiş insanlarız. Ancak onlar 10 bin TL'ye yakın maaş alıyor, biz ise 330 TL maaş alıyoruz. Yeşil kartlarımız bile yok. Bu konuda bir çalışma yapılmıyor" dedi.

Böbrek Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Çağlayan
BÖBREK HASTALARINA GEREKLİ KATKIDA BULUNACAĞIZ
Muhtarlar Derneği sonrası Böbrek Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret eden  TDH İl Başkanı Aydın Hasar, Böbrek Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne gerekli katkıda bulunacaklarını söyledi.
Bingöl'den Elazığ ve çevre illere çok fazla sevk olduğunu belirten Hasar, “Elazığ Araştırma Hastanesi'ne gittiğimde hastaların yüzde 30'a yakının Bingöllü olduğunu gördüm. Bu sevklerin önüne geçilmesi gerekiyor. Bingöl sağlıkta çevre illere bağlı bunun önüne geçilmesi gerekiyor” dedi.
ÇAĞLAYAN: TDH'DEN DESTEK BEKLİYORUZ
Dernek üyelerinin hastalardan oluştuğunu belirten Böbrek Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Çağlayan, TDH mensuplarından her konuda destek beklediklerini söyledi. 
 

Bingöl Online Haber Servisi
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.04.2025
21:33
Bingöl en riskli iller listesinde ilk sırada!
Bingöl en riskli iller listesinde ilk sırada!
Sorunlara ve kaza sebeplerine dikkat çeken Bingöl Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mikail Kovalar, 'Trafik kurallarına riayet edilmemesi, kazaların en büyük tetikleyici unsurudur' dedi ve çözüm önerilerini şöyle sıraladı;
29.04.2025
17:58
Vali Usta açıkladı:
Vali Usta açıkladı: '56 proje devam ediyor, 60'ı ihale aşamasında'
Bingöl İl Koordinasyon Kurulu toplantısındaki konuşmasında yatırımcı kuruluşlar tarafından yürütülen projelerin toplam değerinin 36 milyar 928 milyon TL olduğu bilgisini veren Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, yürütülen, ihale aşamasında olan ve planlanan projeleri paylaşıp çalışmaların gerçekleşme oranlarını aktardı.
29.04.2025
16:26
Bingöl yeni şehir stadyumu nerede yapılacak?
Bingöl yeni şehir stadyumu nerede yapılacak?
Stadyum müjdesinin ardından 12Bingölspor'un şampiyonluğuyla birlikte bu kez stadyumun nerede inşa edilmesi gerektiği yönünde tartışmalar alevlendi. Kimi mevcut yerinde yapılması gerektiğini vurgularken, kimileri şehir dışında bir yere inşasından yana! Peki Bakanlık nede ısrar ediyor? Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ne diyor? İşte kafaları netleştiren o gelişmeler ve görüşler…
28.04.2025
23:09
Dikkat! Bingöl`de sağanak etkisi!
Dikkat! Bingöl'de sağanak etkisi!
Hava sıcaklığının arttığı Bingöl'de Salı itibariyle gök gürültülü sağanak etkili olacak. Yağışlar hafta sonuna kadar sürecek.
28.04.2025
23:09
Araç sigortalarında yeni dönem
Araç sigortalarında yeni dönem
Motorlu araç sigortalarında tam ve ağır hasar uygulamalarıyla ilgili yeni dönem başladı.
28.04.2025
23:08
Ehliyetiniz iptal edilebilir!
Ehliyetiniz iptal edilebilir! 'Elinizi çabuk tutun'
Ehliyet sahibi olan herkesi ilgilendiren bir uyarı geldi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden eski tip sürücü belgeleri ile ilgili yapılan uyarıda tarih hatırlatması yapılarak ''En kısa sürede başvurunuzu gerçekleştirin yoksa iptal edilecek'' denildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın