10 Kasım 1938 yılında hayata gözlerini yuman Mustafa Kemal Atatürk, tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de törenle anıldı.
Cumartesi günü saat 08.55'te Hükümet Konağı önünde düzenlenen anma töreni, Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Törene Vali Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkan Vekili Ahmet Gündoğdu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, kurum amirleri, sivil toplum temsilcileri ile öğrenciler ve askeri yetkililer katıldı.
Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saat 09.05'te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Hükümet Konağı önündeki tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu. Kültür Merkezi'nde devam eden program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapan Anadolu Öğretmen Lisesi Tarih Öğretmeni Burhanettin Gargılı konuşmasında: “ Çok yönlü bir lider olan Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının üzerinden tam 74 yıl geçti. Her fani gibi o da payına düşeni yaşadı. O, kısacık hayatında bir ulusun kötü talihini yenmesini sağladı ve dünya tarihinde de benzeri görülmemiş izler bırakarak bu dünyadan göçtü” şeklinde konuştu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından Program öğrenciler tarafından hazırlanan şiirlerin okunmasıyla devam etti.
Program daha sonra Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 10 Kasım oratoryosunun gösterimi ve 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nın hazırladığı sinevizyon gösterimi ile devam ettikten sonra Atatürk konulu kitap sergisinin gezilmesinin ardından son buldu.
Kültür Merkezi'ndeki programa Vali Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Belediye Başkan Vekili Ahmet Gündoğdu, 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, Vali Yardımcıları, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.