KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2024 Cuma
°C

Atama bekleyenlere müjde!

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, öğretmen atamaları için hem tarih hem de net sayı verdi.

Atama bekleyenlere müjde!
09 HAZİRAN 2012 CUMARTESİ 08:04
0
1398
0
AA aa

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ağustos ayında 40 bin yeni öğretmen ataması yapılacağını açıkladı.

Van'ın Erciş İlçesi'nde Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Çağrı Merkezi'nin açılışına katılan Bakan Dinçer, atama bekleyen öğretmen adaylarına müjde verdi. Bakan Dinçer, Ağustos ayında 40 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı.

Dinçer: “Şubat ayında da 17 bin kadro tahsis etmiştik. Bunu da Doğu ve Güneydoğu için kulandık. Yani bu yıl 57 bin öğretmen kadrosu verilmiş oldu. Bu da Cumhuriyet tarihinde verilmiş en büyük kadrodur. Bunun için Başbakan Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Maliye Bakanlığı tüm imkânlarını zorlayarak bu kadroları verdi" diye konuştu.

17 BİN DE MEMUR ALINACAK

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre haziran ayında yapılacak merkezi yerleştirme işlemlerine ilişkin açıklama yapan Faruk Çelik, kamu kurum ve kuruluşlarınca Devlet Personel Daire Başkanlığı'na bildirilen kadro ve pozisyonların, incelenerek, ilan edilmek üzere ÖSYM Başkanlığı'na gönderildiğini belirtmişti.

Bu yıla ait KPSS yerleştirme takvimine göre, 18-27 Haziran tarihleri arasında tercihlerin alınacağını belirten Çelik, 2010 KPSS sonuçlarının, merkezi yerleştirmelerde son defa kullanılacağını kaydetti.

17 BİN 387 KADRO

Çelik, 2012/1 yerleştirmelerinde, kamu kurum ve kuruluşlarınca toplam 17 bin 387 kadro ve pozisyon için yerleştirme talebinde bulunulduğunu, bunların yüzde 16,53'ünün ortaöğretim, yüzde 27,47'sinin ön lisans, yüzde 56'sının lisans düzeyinde olduğunu bildirmişti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın