KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mart 2025 Cuma
°C

Asker kaçakları oy kullanabilecek mi?

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 30 Mart seçimleri için sayıları 750 bini bulan asker kaçaklarını rahatlatacak bir açıklama yaptı...

Asker kaçakları oy kullanabilecek mi?
26 MART 2014 ÇARŞAMBA 07:12
0
2244
0
AA aa

Seçime 5 gün kala sayıları 750 bini bulan asker kaçaklarının içini rahatlatacak haber Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. Bakan Yılmaz, bakayaların oy kullanmasına ilişkin, “Bakaya olanların da bu hakkının engelleneceği veya oy kullanırken askerlik şubesine teslim edileceği şeklindeki söylentinin doğru olmadığını söylüyorum” dedi.

Koyulhisar ilçesinde yerel seçim mitingine katılan Yılmaz, AK Parti seçim irtibat bürosunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“OY VATANDAŞIN EN TEMEL ANAYASAL HAKKIDIR”

Bir basın mensubunun bakayaların yerel seçimlerde oy kullanıp kullanmayacaklarını sorması üzerine Yılmaz, "Oy vatandaşın en temel anayasal hakkıdır. Dolayısıyla tüm kamu kuruluşlarının gerek Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Kuvvetleri'nin vatandaşın bu temel demokratik haklarını kullanması için her türlü yardımı ve kolaylığı göstermesi gerekmektedir. Dolayısıyla bakaya olanların da bu hakkının engelleneceği veya oy kullanırken askerlik şubesine teslim edileceği şeklindeki söylentinin doğru olmadığını söylüyorum" diye konuştu.

SÖYLENTİLER DOĞRU DEĞİL

Bakayaların oy kullanırken askerlik şubesine sevkinin yapılacağı söylentilerinin doğru olmadığını vurgulayan Yılmaz, her vatandaşın gönül rahatlığıyla oyunu kullanmasını istediğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Çünkü haklarda bir hiyerarşi vardır. Demokratik hakkını kullanmak, vatandaşlık hakkını kullanmak, diğer vatani ödevin de önünde gelir. Kaldı ki Emniyet Genel Müdürlüğü'yle ve diğer hukuki mevzuat içerisinde de sadece bir tutanak tutularak 15 gün sonra askerlik şubesine uğrayacağı şeklinde bir tutanak imzalattırılıp veriliyordu. Belki bu oy kullanma günü bu daha yapılmayabilir. Diğer günlerde de doğrudan askerlik şubesine sevk yoktu. Bir tutanakla 15 gün sonra askerlik şubesine uğrayacağına ilişkin tutanak imzalattırılıyordu. Bu askerlik oy kullanma süresinde bu dahi yapılmayabilir. Çünkü asıl olan vatandaşın demokratik hakkını kullanmaktır. Yani herkes gitsin oylarını gönül rahatlığıyla kullansın.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın