KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Asker gibi polis de akaryakıt işine giriyor

Askerlerin Opet-Mehmetçik Vakfı işbirliği sonrası Polis Yardımlaşma Vakfı da sektöre girmek için kamu şirketi TP Petrol ile ortaklık görüşmelerine başladı. Görüşmeler olumlu sonuçlanırsa, polis de benzin-motorin satacak.

Asker gibi polis de akaryakıt işine giriyor
09 NİSAN 2010 CUMA 08:53
0
1653
0
AA aa

İsmail Altunsoy'un haberi

Enerji sektöründe esen yatırım rüzgârına askerden sonra polis de katıldı. Akaryakıt kaçakçılarının takipçisi olan polisler, sektörde faaliyet göstermek için TP Petrol'ün kapısını çaldı. Emniyet çalışanlarının üye olduğu Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN) akaryakıt sektörüne girmek için kamu şirketi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) bağlı TP Petrol'e ortaklık teklif etti. POLSAN şirkete en az yüzde 20 oranında ortak olmak istiyor. Sektör çevreleri, TP'nin mali durumunu incelemeye alan POLSAN'ın yatırımda istekli olduğunu belirtiyor. Görüşmelerin devam ettiğini belirten kaynaklar, anlaşmanın yakın olduğu bilgisini verdi. Ayrıca POLSAN, TP ile bir taraftan ortaklık, diğer yandan ise bayilik için görüşüyor. İki kurum arasındaki görüşmeler sonrası POLSAN iki TP akaryakıt bayiliği aldı.

kullanTPAO'nun entegre şirket olma projesiyle 2006 yılında kurulan TP Petrol (Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım-TPPD), kısa sürede 53 firmanın yer aldığı akaryakıt sektöründe ilk 8'e girdi. Serbest tüketici satışlarında ise şirket 4'üncü sıraya yükseldi. Dünya devi akaryakıt şirketlerinin hemen arkasından sıralamada yerini alan TPPD'nin cirosu da 2 yılda 4 katına çıktı. Halen 100 bayii ile akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren şirket, EPDK tarafından geçen hafta açıklanan 2009 Petrol Piyasası Sektörü Raporu'nda yüzde 1,86'lık pazar payı ile 8'inci oldu. Geçen yıl toplam 316 bin ton akaryakıt satan şirketin hedefi, pazarda ilk 5 arasında yer almak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), şirketlerin beyanlarına göre her gün akaryakıt tavan fiyatını açıklıyor. Kurum bunun için pazarda ilk 8 şirketin birim fiyatlarını baz alıyor. TP'nin de ilk 8'e girmesiyle ortalama fiyatın belirlenmesinde kamu da etkili olmaya başladı. Son zamanlarda öne çıkmaya başlayan TP'yi Lübnan, Libya başta olmak üzere yerli-yabancı şirketler de yakından izliyor. Bilindiği gibi kamu şirketi olan Petrol Ofisi (POAŞ), satılarak özel sektöre geçmişti. POAŞ'ın satışıyla akaryakıt dağıtım işinden çekilen devlet, TP'nin kurulması ile yeniden sektöre girmiş oldu.

(Zaman)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın