KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2026 Pazar
°C

Asker gibi polis de akaryakıt işine giriyor

Askerlerin Opet-Mehmetçik Vakfı işbirliği sonrası Polis Yardımlaşma Vakfı da sektöre girmek için kamu şirketi TP Petrol ile ortaklık görüşmelerine başladı. Görüşmeler olumlu sonuçlanırsa, polis de benzin-motorin satacak.

Asker gibi polis de akaryakıt işine giriyor
09 NİSAN 2010 CUMA 08:53
0
1626
0
AA aa

İsmail Altunsoy'un haberi

Enerji sektöründe esen yatırım rüzgârına askerden sonra polis de katıldı. Akaryakıt kaçakçılarının takipçisi olan polisler, sektörde faaliyet göstermek için TP Petrol'ün kapısını çaldı. Emniyet çalışanlarının üye olduğu Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN) akaryakıt sektörüne girmek için kamu şirketi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) bağlı TP Petrol'e ortaklık teklif etti. POLSAN şirkete en az yüzde 20 oranında ortak olmak istiyor. Sektör çevreleri, TP'nin mali durumunu incelemeye alan POLSAN'ın yatırımda istekli olduğunu belirtiyor. Görüşmelerin devam ettiğini belirten kaynaklar, anlaşmanın yakın olduğu bilgisini verdi. Ayrıca POLSAN, TP ile bir taraftan ortaklık, diğer yandan ise bayilik için görüşüyor. İki kurum arasındaki görüşmeler sonrası POLSAN iki TP akaryakıt bayiliği aldı.

kullanTPAO'nun entegre şirket olma projesiyle 2006 yılında kurulan TP Petrol (Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım-TPPD), kısa sürede 53 firmanın yer aldığı akaryakıt sektöründe ilk 8'e girdi. Serbest tüketici satışlarında ise şirket 4'üncü sıraya yükseldi. Dünya devi akaryakıt şirketlerinin hemen arkasından sıralamada yerini alan TPPD'nin cirosu da 2 yılda 4 katına çıktı. Halen 100 bayii ile akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren şirket, EPDK tarafından geçen hafta açıklanan 2009 Petrol Piyasası Sektörü Raporu'nda yüzde 1,86'lık pazar payı ile 8'inci oldu. Geçen yıl toplam 316 bin ton akaryakıt satan şirketin hedefi, pazarda ilk 5 arasında yer almak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), şirketlerin beyanlarına göre her gün akaryakıt tavan fiyatını açıklıyor. Kurum bunun için pazarda ilk 8 şirketin birim fiyatlarını baz alıyor. TP'nin de ilk 8'e girmesiyle ortalama fiyatın belirlenmesinde kamu da etkili olmaya başladı. Son zamanlarda öne çıkmaya başlayan TP'yi Lübnan, Libya başta olmak üzere yerli-yabancı şirketler de yakından izliyor. Bilindiği gibi kamu şirketi olan Petrol Ofisi (POAŞ), satılarak özel sektöre geçmişti. POAŞ'ın satışıyla akaryakıt dağıtım işinden çekilen devlet, TP'nin kurulması ile yeniden sektöre girmiş oldu.

(Zaman)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın