KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Şubat 2025 Çarşamba
°C

Akademisyenlerin gözaltına alınmasını kınıyoruz

“Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi” bildirisine imza atan akademisyenlere yönelik yazılı basın açıklaması yapan KESK Bingöl Platformu; “Akademisyenlerin gözaltına alınmasını kınıyor, protesto ediyoruz. Akademisyenlerin düşünce ve ifade özgürlüğü ile barış taleplerine sahip çıkıyoruz.”

Akademisyenlerin gözaltına alınmasını kınıyoruz
18 OCAK 2016 PAZARTESİ 03:08
0
1856
0
AA aa

“Akademisyenlerin düşünce ve ifade özgürlüğü ile barış taleplerine sahip çıkıyoruz” denilen açıklamada, “Barışa, demokrasiye ve sorunların diyalogla çözülmesine dair daha çok sesin çıkmasına, daha örgütlü bir mücadelenin yürütülmesine ekmek ve sudan daha çok ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçmekteyiz. Bu kaygıyla hareket eden; çocuklarımızın öldürülmemesi, birlikte yaşam zemininin ortadan kaldırılmaması ve barış talebiyle ‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' öncülüğünde kaleme alınan bildiriye yönelik linç kampanyasını ve akademisyenlerin gözaltına alınmasını kınıyor, protesto ediyoruz. Akademisyenlerin düşünce ve ifade özgürlüğü ile barış taleplerine sahip çıkıyoruz” denildi.

Gözaltların düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: Oysa İfade özgürlüğü sadece insan hakları kataloğunda yer alan bir temel hak değil, bir toplumun vicdan zekâ ve anlama gücüdür. Savcılar barış savunucularını değil, ‘kandan duş almak' isteyenleri soruşturmalı, yargılamalıdır! Demokrasi ve barış mücadelesinde katliama uğrayan, geçmişten bu yana onlarca üyesini kaybeden, büyük bedeller ödeyen ve hala da yoğun saldırılarla karşı karşıya olan Konfederasyonumuz KESK, geleceğe dair aynı kaygılarla hareket eden bilim insanları, aydınlar, emek ve demokrasi güçleriyle birlikte ve ortak mücadele anlayışını devam ettirecektir. Hak ihlallerine derhal son verilmeli, barış için çözüm yolları kurulmalı, bağımsız gözlemcilerin yıkım bölgelerine girmesine, gözlemde bulunmasına ve rapor hazırlamasına olanak sağlanmalıdır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.02.2025
17:53
Açıkbaş:
Açıkbaş: 'Planlamalar gelecek öngörüsünden yoksun!'
Bingöl'deki bazı yatırımların gecikmesinin ciddi mağduriyet oluşturduğunu belirten Bingöl Kent Konseyi Başkanı Orhan Açıkbaş; 'Kamu yatırımlarıyla ilgili müjdeler çok ama somut bir gelişme yok. Ayrıca kamu yatırımlarında gelecek öngörüsü yok. Tüm yatırımları şehrin içine sıkıştırılıyor. Artık nefes aldırmak gerekmiyor mu?' eleştirisinde bulundu.
25.02.2025
12:47
Bingöl Umut Kervanı, Ramazan yardımlarına başladı
Bingöl Umut Kervanı, Ramazan yardımlarına başladı
Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı), Ramazan ayında ihtiyaç sahibi, fakir, muhtaç ve yetim ailelere ulaştırmak üzere gıda yardımlarının dağıtımına başladı.
25.02.2025
12:15
THY`den Bingöl`e seferlerine Ramazan ayarı
THY'den Bingöl'e seferlerine Ramazan ayarı
Haftanın 7 günü Bingöl'e sefer yapan Türk Hava Yolları, Ramazan ayı nedeniyle sefer sayısını 5'e indirdi.
25.02.2025
11:53
Bingöl`de iki haftada 72 firari yakalandı
Bingöl'de iki haftada 72 firari yakalandı
Bingöl'de güvenlik güçlerince 2 hafta içerisinde yapılan çalışmalarda 170 bin kişi sorgulanırken 72 firari ise yakalandı.
25.02.2025
11:52
Bingöl`de hastalanan yaşlı adam ambulans helikopterle Erzurum`a sevk edildi
Bingöl'de hastalanan yaşlı adam ambulans helikopterle Erzurum'a sevk edildi
Bingöl'de rahatsızlanan KOAH hastası yaşlı adam, ambulans helikopterle Erzurum'a sevk edildi.
25.02.2025
11:44
Karlıova buz tuttu, iş yerleri kepenk kapattı
Karlıova buz tuttu, iş yerleri kepenk kapattı
Hava sıcaklığının eksi 20 dereceleri gördüğü Bingöl'ün Karlıova ilçesi adeta buz tuttu. Dondurucu soğuklar nedeniyle bazı esnaf kepenk kapattı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın