KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Eylül 2024 Cuma
°C

Ak parti'nin sürpriz bingöl listesi

Seçime katılacak olan partiler bugün saat 17.00'a kadar, aday listelerini YSK'ya ilettiler. AK Parti'nin Bingöl listesi, Bingöl'de sürprizle karşılandı. AK Parti'nin Bingöl adayları Cevdet Yılmaz, Eşref Taş ve Şahin Bingöl şeklinde oldu. BDP'nin Bingöl'deki bağımsız adayı İdris Baluken olurken; CHP'nin Bingöl'deki listesinde Zeki Korkutata, Süleyman Batga ve Mesut Kayaoğlu yer aldı. MHP Bingöl'de Ahmet Celayir, İbrahim Kadri Zengin, Ömer Kemal Timur ile yarışacak. SP'den ayrılıp HAS Parti'yi kuran Numan Kurtulmuş'un Bingöl'de yarışacak adayları ise; Ali Rıza Bozkurt, Ayhan Hatusaru ve Asıf Çetin.

Ak parti`nin sürpriz bingöl listesi
13 NİSAN 2011 ÇARŞAMBA 08:23
1
17647
180
AA aa

Haftalardan beridir merakla beklenen aday listeleri, bugün saat 17'den sonra belli oldu. Birçok partide ve birçok bölgede ilkler yaşanırken, AK Parti'nin Bingöl listesi sürprizle karşılandı.
 
AK Parti 2011 genel seçimleri için adaylarını bölgesel olarak merkez, Genç ve Karlıova şeklinde belirledi.

AK Parti Bingöl'de birinci sıradan Devlet Bakanı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz'ı aday olarak gösterdi. AK Parti'nin Bingöl listesinde; ikinci sırada Eşref Taş, üçüncü sırada ise Şahin Bingöl'ün adı yer aldı.

BDP'nin Bingöl'de destekleyeceği İdris Baluken de dünleyin başvurusunu yaptı. BDP Bingöl'de İdris Baluken ile meclisteki koltuk sayısını arttırmayı hedefliyor.

CHP'nin Bingöl listesinde üç isim yer alıyor. CHP'nin Bingöl listesinde birinci sırada Zeki Korkutata gösterilirken, ikinci sırada Süleyman Batga, üçüncü sırada ise Mesut Kayaoğlu'nun ismi yer aldı.

MHP de Bingöl'de 2011 seçimlerinde üç aday ile yarışacak. MHP'nin Bingöl listesinin birinci sırasında Ahmet Celayir, ikinci sırasında İbrahim Kadri Zengin, üçüncü sırasında da Ömer Kemal Timur yer aldı.

Saadet Partisi'nden ayrıldıktan sonra ayrı bir parti kuran Numan Kurtulmuş'un Halkın Sesi Partisi de Bingöl'de üç aday ile yarışacak. HAS Parti'nin ilk üç ismi; Ali Rıza Bozkurt, Ayhan Hatusaru, Asıf Çetin şeklinde.

Partilerin Bingöl'den yarışacak olan adaylarının özgeçmişleri şöyle:

Cevdet Yılmaz (AK Parti Bingöl 1. sıra milletvekili adayı)
Cevdet Yılmaz, 1 Nisan 1967'de Bingöl'de doğdu. Kamu Yöneticisi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkilerde, doktorasını Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi'nde tamamladı. Başbakanlık Devlet Plânlama Teşkilatı Müsteşarlığı'nda Planlama Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. Planlama uzmanlığına atandı. Devlet Plânlama Teşkilatı AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyeliği, Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümerhalı'da Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanı oldu. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde AK Partiden Bingöl milletvekili olarak parlamentoya girdi. 01.05.2009 tarihinde gerçekleşen kabine değişikliğinde Devlet Bakanlığına getirildi. 24. Dönem AK Parti Bingöl milletvekili 1. adayı gösterildi. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve iki çocuk sahibi.
Eşref Taş (AK Parti Bingöl 2. sıra milletvekili adayı)
1965 yılında Bingöl'ün Genç ilçesinde doğdu. Evli, 4 (Dört) çocuk babası olan Taş, ilk ve orta öğrenimini Genç'te tamamladı. Lise öğrenimini Solhan Lisesi'nde tamamladı. 1987 yılında Fırat Üniversitesi Kimya Bölümü'nü kazandı ve aynı bölümden 1991 yılında mezun oldu. 1992–1994 yılları arasında Bingöl İmam Hatip Lisesi'nde Kimya öğretmeni olarak çalıştı. 1994 yılında Harran Üniversitesi'nde araştırma görevlisi kadrosuna atandı. 1994–1997 yıllarında (3,5 yıl) Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde yüksek lisans ve doktorasını tamamlayarak Harran Üniversitesi'nde göreve başladı. 2002 yılında doçentlik unvanını aldı. 2009 tarihinde Siirt Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine Dekan ve Kimya Bölüm Başkanlığı'na atandı. Üniversite senatosu ve yönetim kurullarında görev yapmaktadır.
Şahin Bingöl (AK Parti Bingöl 3. sıra milletvekili adayı)
1968 yılında Karlıova'da doğdu. Liseyi Karlıova'da bitirdikten sonra, Diyarbakır Sağlık Koleji ve ardından İşletme Fakültesini bitirdi. 1991 yılında kamu görevine başladı. Ankara SSK gibi önemli kurumlarda görev yaptı. 10 yıldan beri Bingöl İl Sağlık Müdür Yardımcılığı görevini, 7 Mart 2011 tarihine kadar yürütmekte idi. Evli ve bir çocuk babası olup, az derecede İngilizce bilmektedir.
İdris Baluken (BDP Bingöl bağımsız adayı)
Bingöl'de yaklaşık 5 yıl görev yapan Baluken, yaklaşık bir yıl önce Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi'ne tayin oldu. Göğüs hastalıkları uzmanı olan Baluken, buradaki görevinden istifa ederek Bingöl'den bağımsız aday oldu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
karo (@Misafir_6527)
11 Ekim 2011 Salı 12:08
Şahin Binöl'ün yerine Kuzeyin sevdiği ve Kuzey'i gerçek anlamda temsil edebilen Abdulhakim Koçin aday olabilseydi bu tablo kesinlikle bugün böyle olmayacaktı .
üye 26219 (@uye-26219)
08 Aralık 2017 Cuma 11:46
@karo Şahin Binöl'ün yerine Kuzeyin sevdiği ve Kuzey'i gerçek anlamda temsil edebilen Abdulhakim Koçin aday olabilseydi bu tablo kesinlikle bugün böyle olmayacaktı .
the end (@Misafir_6232)
05 Eylül 2011 Pazartesi 14:57
yorumlarımız yayınlanmıyor.ama su kadarını soyleyeyim ki bingölün siyaseti gelecegi kurtarılmıştır.solhan liderini izleyerek gereken cevabı vermiştir.
bedel ödetilmiştir (@Misafir_6231)
05 Eylül 2011 Pazartesi 14:52
sen solhanın büyüğünü dinlemezsen dersini de böyle alırsın.bingölün geleceği kurtarılmıştır.rant bozulmuş oyun bitmiştir.son donemin o da bittiginde nolcak bi de bunu düşün.bingölün siyaseti solhandan atar solhanda da kimin var oldugunu büyük oldugunu herkes bilir.saygılarımla..
arko (@Misafir_4971)
14 Haziran 2011 Salı 12:22
Evvett!
Seçimler oldu ve Bingöl halkı da 'Süprize, süprizle karşılık verdi'
s.k (@Misafir_4485)
14 Mayıs 2011 Cumartesi 00:54
herkes bilsin ki artık zıktelilerin devri kapanmıştır.biz sivanlılar allahın izniyle bu sefer işi götüreceğiz
ak (@Misafir_4262)
27 Nisan 2011 Çarşamba 14:16
Bütün samimiyetimle söylüyorum ki, Ak Partinin tarihi boyunca hep ak partiye oy vermiş bir insan olarak artık bu seçim de kesinlikle Ak Partiye oy vermeyeceğim ve hiç bir parti gözetmeden Bingölden meclise gelme ihtimali en yüksek partiye oy vereceğim. Şimdiye kadar bir bakanımız olsaydı diyorduk, artık bakanımızın da hiç bir şey yapmadığını gördük (daha kendi ailesi hariç Bingöl halkına birşey yapmadığı). Onun için diyorum ki 'Bakan bize nasıl baktıysa, bizde öyle bakarız'
ma (@Misafir_4191)
25 Nisan 2011 Pazartesi 14:58
Bingöl bakan tarihinde ilk kez bir bakan görüyor, O da Bingöl'ü en sondan 9. sıraya sokuyor. Eh işte.
ra (@Misafir_4184)
25 Nisan 2011 Pazartesi 10:47
Bu adayların hiç biri Abdulhakim Koçin'in kalitesine yaklaşamaz bile.
murat demir (@Misafir_4164)
23 Nisan 2011 Cumartesi 19:26
%80 AK Partiye oy çıkaran bir ilin haline bakın. içler acısı. bingöle ne kattı Ak Parti. biraz vicdanlı olun. şöyle dönüp bir bakın halinize. nasıl olurda sürekli aynı partiye aynı kişiye veriyorsunuz hayret ediyorum. insan biraz değişim ister. meclise giden hangi milletvekiliniz veya devlet bakanınız bingölü ağzına aldı veya zazaca için birşeyler söyledi. ben kesinlikle idris beye verecem. biraz vicdanı olanda ona verir. yeter artık demenin zamanıdır. bunca zaman sömürdükleri için kandırdıkları için artık yeter.
ilhan çiçek (@Misafir_4154)
23 Nisan 2011 Cumartesi 11:02
Allah,ın izniyle bu sefer akp çok büyük bir mağlubiyet yaşayacak İdris baluken inşallah 13 haziranda mecliste olacak
19.09.2024
14:31
Bakan Işıkhan paylaştı: Artık SGK tarafından karşılanacak
Bakan Işıkhan paylaştı: Artık SGK tarafından karşılanacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 19 Eylül Gaziler Günü'nde gazilere müjdeli bir haber verdi. Işıkhan gazilerin ihtiyaç duyduğu akülü tekerlekli sandalyelerin SGK tarafından karşılanacağını ifade etti.
19.09.2024
12:06
Bingöl`de tarihi eser ve uyuşturucu ele geçirildi! 23 gözaltı!
Bingöl'de tarihi eser ve uyuşturucu ele geçirildi! 23 gözaltı!
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen 3 aylık teknik ve projeli bir takip sonucu düzenlenen operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. Tarihi eser ve uyuşturucu el geçirilen operasyon sonrası gözaltına alınanlardan 6'sı tutuklandı, bir kişiye ev hapsi verildi.
19.09.2024
11:42
SÜTAŞ`tan Bingöl Üniversitesi`ne ziyaret ve iş birliği görüşmeleri
SÜTAŞ'tan Bingöl Üniversitesi'ne ziyaret ve iş birliği görüşmeleri
Ziyaret sırasında, Yeni Nesil Üniversite Vizyonu çerçevesinde tarım ve hayvancılık alanında silikon vadisinin kurulmasına yönelik çalışmalar ele alındı.
19.09.2024
11:14
AK Parti düğmeye basıyor: vekiller rapor verecek
AK Parti düğmeye basıyor: vekiller rapor verecek
AK Parti'de dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan halkın şikayetlerini bizzat milletvekillerinden dinleyecek. Erdoğan yeni yasama dönemi öncesinde milletvekilleriyle bir araya gelecek ve saha raporları isteyecek.
18.09.2024
17:41
Bingöl İş-Kur, 40 personel alınacağını duyurdu
Bingöl İş-Kur, 40 personel alınacağını duyurdu
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 40 personel alınacağını duyurdu. Başvuru tarih ve koşulları ise şöyle;
18.09.2024
17:24
Erbakan:
Erbakan: 'Millî Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir'
Bingöl'ün Genç İlçesi'ne gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: 'Millî Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir. Millî Görüş belediyesinde zaten seçimde de söylediğimiz gibi, ahlaklı belediyecilikte rüşvet, yolsuzluk ve suiistimal olmaz. Bunların hepsi Allah'ın izniyle tarihe karışmıştır' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın