KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Şubat 2025 Pazar
°C

Ak Parti'den 27 Mayıs Açıklaması

AK Parti Bingöl İl Teşkilatı, 27 Mayıs askeri darbenin yıldönümü nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi.

Ak Parti`den 27 Mayıs Açıklaması
27 MAYIS 2019 PAZARTESİ 20:08
3
1865
2
AA aa

AK Parti Bingöl İl Teşkilatı, 27 Mayıs askeri darbenin yıldönümü nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi.

Merkez Genç Caddesi Dörtyol Saat Kulesi önünde yapılan basın açıklamasına partililer ve vatandaşlar katıldı.  Parti adına basın açıklamasını okuyan AK Parti Bingöl Kadın Kolları İnsan Hakları Birim Başkanı Sümeyye Anık, 27 Mayıs'ın insanlığa ve vicdanlara yapılan en büyük ihanet olduğunu söyledi.

Anık, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Seçilmiş bir başbakanın idama mahkum edilmesiyle demokrasi tarihimizde silinmez bir leke oluşturan 27 Mayıs Darbesi, ilerleyen süreçte askeri otoriteye, milli iradeyi silah zoruyla tahakküm altına alma imkanının kapılarını da açmıştır.

Dönemin tek partili CHP yönetimine karşı rekor bir oyla iktidara gelen Adnan Menderes ve yol arkadaşları, kısa zamanda gerçekleştirdikleri projelerle Türkiye'ye çağ atlatmıştır. Milli ve manevi değerlerimizi Anadolu topraklarından silmeye çalışan tek parti CHP'sinin antidemokratik uygulamalarını izale eden merhum Menderes, özellikle din ve vicdan özgürlüğü adına atığı adımlarla milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Tek parti rejiminin en büyük ayıplarından olan Türkçe ezanı özüne döndürerek, Anadolu'nun dağında taşında, havasında suyunda Ezan-ı Muhammedi'nin tekrar yankılanmasını sağlamıştır. Tek partili hayattan kalma sorunlara çözüm getiren Menderes'in halkla kurduğu sıkı bağdan rahatsız olanlar yalan ve iftiralarla algı oluşturarak darbeye zemin hazırlamıştır.

Milletin iradesini hiçe sayan cuntacı zihniyet, demokratik yönetime antidemokratik yöntemlerle el koyarak seçilmiş yöneticileri tutuklamış ve Yassıada'da hukuk dışı yargılamaların ardından darağacına göndermiştir. Mahkeme Başkanı Salim Başol'un, “Sizleri buraya tıkan irade böyle istiyor” sözleri hukuksuz yargılamaların apaçık yaşandığı bu dönemleri tarihe kara bir sayfa olarak işlemiştir.

Üzerinden yarım asrı aşkın bir süre geçmesine rağmen 27 Mayıs Darbesi'nin benzer senaryosu 15 Temmuz hain darbe girişiminde tekrar karşımıza çıkarılsa da milletimiz vakur duruşuyla bu kez bu oyuna izin vermemiştir. 2016 yılında gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı sokağa çıkan milletimizin önemli bir kısmında bu hadise zuhur etmiş ve necip milletimiz bir daha darbelere geçit vermemek için meydanlara dökülmüştür. O zor gecede genç bir annenin; “Babam Menderes için ağladı, ben Turgut Özal için ağladım, çocuklarımın Recep Tayyip Erdoğan için ağlamasına izin vermeyeceğim!” demesi bu toplumsal tecrübenin açık bir örneğidir.  “Siper et göğsünü dursun bu hayâsızca akın” dizelerini yaşatırcasına hain darbe girişimine karşı göğsünü siper eden milletimiz, eski Türkiye'de; koalisyonlara yenik düşen, istikrar sağlayamayan, milletin devlet için olduğu dönemleri kapatmıştır.

Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye, AK Parti ile birlikte demokrasi düşmanı şer odaklarına milli iradenin gücüyle en sert cevabı vermiştir.

Demokrasimizin ve özgürlüklerimizin daim olması adına başta Adnan Menderes ile Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimizi ve onları şehit eden demokrasi düşmanlarını unutmadık, unutmayacağız. 27 Mayısların, 12 Eylüllerin, 28 Şubatların, 15 Temmuzların bir daha asla yaşanmamasını temenni ediyor ve darbe dönemlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle, minnetle anıyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44713)
28 Mayıs 2019 Salı 10:03
Hadi ordan siz kim 27 mayıs kim hepinizi iyi tanıyoruz. Reisin bütün bu ...takımlarını değiştirmesi lazım aksi taktirde Ak Parti bitecektir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44693)
28 Mayıs 2019 Salı 00:02
VAY BİNGÖLÜMÜN HALİNE VAY.kimlerin eline düşmüz haberimiz yok
23.02.2025
19:29
AK Parti`de yeni MKYK belli oldu! Bingöllü iki isim listede!
AK Parti'de yeni MKYK belli oldu! Bingöllü iki isim listede!
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) listeleri de belli oldu. Yeni kadroda Bingöllü iki isim yer aldı.
23.02.2025
18:50
Buzda düştü! Ankara`ya sevk edildi
Buzda düştü! Ankara'ya sevk edildi
Bingöl'de buzlu zeminde dengesini kaybedip düşerek yaralanan vatandaş, ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi.
23.02.2025
18:26
Bingöl`de kaza! 4 yaralı
Bingöl'de kaza! 4 yaralı
Bingöl-Diyarbakır karayolunda meydana gelen trafik kazasında 1'i ağır 4 kişi yaralandı. Genç Belediyesi itfaiye ekiplerince araçtan çıkartılan yaralılar, ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
23.02.2025
18:02
Bingöl`de Halk Oyunları İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de Halk Oyunları İl Birincileri Belli Oldu
Okul Sporları ve Kulüplerarası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmaları tamamlandı. Derece yapan ekipler grup finalinde Bingöl'ü temsil edecekler.
23.02.2025
17:25
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şüpheli yakalandı.
22.02.2025
18:19
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz`dan Bingöl UMKE ziyareti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Bingöl UMKE ziyareti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin afetlere hazırlık konusunda önemli bir ilerleme kaydettiğini vurguladı. Bingöl UMKE Lojistik Merkezi'ndeki çalışmalardan etkilendiğini belirten Yılmaz, hazırlıkların aralıksız devam etmesi gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın