KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2026 Pazar
°C

Ağar'ın türkçe olimpiyatları yorum

Bu yıl 8.'si gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları'nın açılış etkinliği İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen görkemli bir törenle yapıldı. Açılışa siyasetin eski isimlerinden Mehmet Ağar da katıldı..

Ağar`ın türkçe olimpiyatları yorum
27 MAYIS 2010 PERŞEMBE 09:11
0
2472
0
AA aa

Demokrat Parti eski Genel Başkanı ve İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar, Türkçe Olimpiyatları için İstanbul'a gelen çocukları görünce gururlandığını dile getirerek, 'Buradaki manzara ve tüm dünyada yapılan eğitim faaliyetleri Türkiye'nin gücünün, büyüklüğünün ve kudretinin bütün dünyaya gösterilmesidir. Bunu iyi kavramak lazım' dedi.

Törene katılan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye gelen çocukları gördüğünde etkilendiğini söyleyerek, 'Bu çok hayırlı bir hizmet, çok uzun zamandır takip ettiğim bir faaliyet. Türk kültürünün, geleneklerinin ve folklorunun dünyanın dört bir yanında yaşatılmasından daha mükemmel ne olabilir? Dünyanın en modern ve en önemli tanıtım yollarından birisi bu eğitim çalışmaları. Bundan dolayı benim çok hayırlı bulduğum bir çalışma… Bu manzarayı görmekten çok memnunum' diye konuştu.

Burada yaşanan manzaranın ve tüm dünyada yapılan eğitim faaliyetlerinin Türkiye'nin gücünü, büyüklüğünü ve kudretini bütün dünyaya gösterdiğini kaydeden Ağar, bunu iyi kavramak gerektiğini vurguladı. 'Kendi dar kalıpları içinde başı öne eğik bir milleti dimdik ayağa kalkmış bir şekilde dünyaya sunmak çok önemli' diyen Mehmet Ağar, olimpiyatlara katılan çocukların Türkiye'nin dünyadaki gönüllü elçileri olduğunu belirtti.

'Geçmişte izi, gelecekte sesi' olan bir ülke olduğuna inanan insanların var olduğu bir Türkiye'nin kanıtının bu çocuklar olduğunu dile getiren Ağar, 'Bu hizmetin büyüklüğü burada ortaya çıkar. Bunu görüp herkesin anlaması lazım' şeklinde konuştu.

(CİHAN)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın