KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Afm'nin yüzde 52'si rus alfa'ya satıldı

Türkiye'de 41 yıldır faaliyet gösteren AFM sinemalarının yüzde 51.9'u 28.5 milyon dolar bedelle, Rus Alfa Grubu'nu ait Velios şirketine satıldı.

Afm`nin yüzde 52`si rus alfa`ya satıldı
24 EKİM 2007 ÇARŞAMBA 16:51
0
1157
0
AA aa
AFM Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Akdemir, bir aile şirketi olan ve yüzde 38'i halka açık bulunan AFM'nin çoğunluk hissesini, alınan ortak karar ile Velios şirketine devrettiklerini belirterek, "Ben, şirketteki yüzde 10'luk hissemi koruyacağım ve AFM'yi yönetmeye devam edeceğim. İsim değişikliğimiz olmayacak. AFM, bir Türk şirketi olarak kalmaya devam edecek" dedi.

AFM'nin İstinyePark'ta açılan ve son teknoloji ile donatılmış yeni sinema kompleksi, AFM Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Akdemir'in katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısı ile tanıtıldı. Akdemir, toplantıda yaptığı konuşmada, AFM'nin satışına ilişkin olarak borsaya yapılan açıklamaya değinerek, AFM'nin yüzde 51.9 oranındaki hissesinin Rus Alfa Grubu'na ait Velios şirketine satıldığını belirtti.

Toplam değerin 55 milyon dolar olarak belirlenen AFM'nin yüzde 51.9'u için 28 milyon 545 bin dolar ödeme yapıldığını kaydeden Akdemir, hisse alım antlaşmasının bugün itibariyle borsaya da duyurulduğunu ifade etti. Akdemir, şirkette kendisine ait yüzde 10'luk hisseyi satmadığını ancak Velios şirketi ile bu hisseleri kapsayan bir "Opsiyon Antlaşması"na imza atacaklarını kaydetti.

"AFM BİR TÜRK ŞİRKETİ OLARAK KALACAK"

Yüzde 38'i halka açık bulunan AFM'nin çoğunluk hissesinin satışı için aile fertlerinin sahibi olduğu AIG şirketinin ortak karar aldığını belirten Akdemir, "Ben şirketteki yüzde 10'luk hissemi koruyacağım ve AFM'yi yönetmeye devam edeceğim. İsim değişikliğimiz olmayacak. AFM, bir Türk şirketi olarak kalmaya devam edecek" dedi. Akdemir, AFM'nin yılda ortalama yüzde 20 büyüme hızına ulaşmasını hedeflediklerini ifade ederek, yeni ortakları ile birlikte daha büyük işlere imza atmayı hedeflediklerini vurguladı.

12 SALONDA 2 BİN 138 KOLTUK KAPASİTESİ İLE HİZMET VERECEK

AFM'nin İstinyePark'ta açılan yeni sinema kompleksi hakında da bilgi veren Akdemir, kompleksin en gelişmiş 3 boyutlu sinema sistemi olan IMAX® DMR ve Sony'nin 4K dijital projektörünün birarada yer aldığı dünyadaki sayılı sinema işletmelerinden, Türkiye'de ise tek sinema işletmesi olduğunu söyledi. Akdemir, AFM İstinyePark Sinema Kompleksi'nin 12 salonda toplam 2 bin 138 koltukla hizmet vereceğini de sözlerine ekledi.

Standart sinema salonlarında kullanılmakta olan 2K projektörlerden 4 kat daha net bir seyir keyfi sunan Sony 4K sayesinde, spor karşılaşmaları ve yurtdışında gerçekleştirilen konserler gibi etkinliklerin AFM İstinyePark'ta canlı olarak gösterilmesinin mümkün olacağını dile getiren Akdemir, salonlarda "Yıldız Savaşları" serisinin yaratıcısı George Lucas tarafından tasarlanan THX teknolojisinin de kullanılacağını belirtti.

"ÜÇ TEKNOLOJİ İLK KEZ BİR ARADA"

Dünyada ilk kez IMAX® DMR, Sony 4K ve THX teknolojilerinin aynı yerde kullanıldığına dikkat çeken Akdemir, şöyle konuştu:

"AFM'de değişim başlıyor. Sektörde pek çok ilkin öncülüğünü üstlenen AFM, 12 salonlu AFM İstinyePark Sinemaları'nın da açılmasıyla birlikte, 183 sinema salonuna ve yaklaşık 30 bin koltuk kapasitesine ulaşmış oluyor. 42. yılımızda dünyadaki en ileri sinema teknolojilerini İstanbul'a getirmekle kalmadık, sinemayı izleyicilerimiz için eğlencenin merkezindeki bir ‘buluşma mekanı' olarak tekrar tanımladık. Sinema filmi, sanat filmi, belgesel, konser, maç izlemek isteyenler, çocuklu izleyiciler farklı salonlarda istediği programı izleyebilecek. Farkı görmek için herkesi ilk fırsatta AFM İstinyePark Sinemaları'na davet ediyoruz.”



Haber7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.07.2026
01:50
Bingöl`e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde yapılacak Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü binası ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) binası için yapım ihalesi gerçekleştirilecek.
13.07.2026
01:49
Bingöl`deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl'deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bağlı tesislerde yangın güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla yangın alarm sistemlerinin bakım, onarım ve kurulum işi için ihaleye çıkıyor.
13.07.2026
01:48
Solhan`daki GES Projesi Halkın Görüşüne Sunulacak
Solhan'daki GES Projesi Halkın Görüşüne Sunulacak
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yapılması planlanan Kaynak Güneş Enerji Santrali (GES) ve Elektrik Depolama Tesisi projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci kapsamında halkın katılımı toplantısı düzenlenecek.
13.07.2026
01:46
Ilıcalar Belediyesi çevre düzenlemesi için ihaleye çıkıyor
Ilıcalar Belediyesi çevre düzenlemesi için ihaleye çıkıyor
Ilıcalar Belde Belediyesi, taş duvar, kilitli parke, kamelya ve çevre düzenlemesini kapsayan yapım işi için 22 Temmuz'da ihaleye çıkacak. Çalışmaların 90 gün içinde tamamlanması planlanıyor.
12.07.2026
22:10
Bingöl`de maden faaliyetlerine tepki:
Bingöl'de maden faaliyetlerine tepki: 'Toprağımızı ve suyumuzu savunacağız'
Kiğı'da bir araya gelen çevre platformları ve sivil toplum kuruluşları, Bingöl'de yürütülen ve planlanan madencilik faaliyetlerine tepki gösterdi. Platform temsilcileri, doğa ve su kaynaklarının tehdit altında olduğunu savunarak hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.
12.07.2026
22:08
`Kürt böreğinin mucidi` Rengo Mehmet`in büstü doğduğu köyde açıldı
'Kürt böreğinin mucidi' Rengo Mehmet'in büstü doğduğu köyde açıldı
Kürt böreğinin mucidi olarak bilinen ve 'Rengo Mehmet' lakabıyla tanınan Mehmet Alkan'ın büstü, Bingöl'ün Kiğı ilçesine bağlı doğduğu Billice köyünde düzenlenen törenle açıldı. Programda katılımcılara Kürt böreği ikram edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın