KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2026 Cuma
°C

Ab'nin propaganda sevdası

Avrupa Birliği 'kendini anlatmak' için meşrubat devi Coca-Cola'dan daha fazla para harcıyor

Ab`nin propaganda sevdası
27 ARALIK 2008 CUMARTESİ 10:34
0
1210
0
AA aa
HABERTÜRK TV BRÜKSEL TEMSİLCİSİ CAN İZBUL'UN HABERİ
Merkezi İngiltere'de bulunan Açık Avrupa adlı kuruluş, Brüksel'in propaganda faaliyetleri için 2008 yılında yaklaşık 2,5 Milyar Euro harcadığını ve bu miktarın küresel meşrubat devi Coca- Cola'nın yıllık reklam bütçesini bile geride bıraktığını belirledi.

Avrupa Birliği politikalarını en sert biçimde eleştiren kuruluşlardan biri olan Açık Avrupa'nın yaptığı araştırmaya göre, Avrupa Birliği, Birlik vatandaşlarına, genel ve tarafsız bilgi vermek yerine, temelde gençleri hedef alan, tek yanlı bir bilgi bombardımanı yapıyor. Birlik bunun için, sivil toplum örgütleri, dernekler ve çeşitli kuruluşları devreye sokuyor.

Açık Avrupa'nın araştırmasındaki, ''en masum ve ilgisiz görünen kültürel program ve projeler bile Avrupa entegrasyonu'nun promosyonu için kullanılıyor.'' ifadesi de dikkat çekiyor.

Kendini Avrupa halklarına anlatabilmek Avrupa Birliği'nin en önemli sorunu. AB kurumlarının hantallığından, harcamalarından ve işe yaramazlığından şikayet edenlerin sayısının hiç de azımsanmayacak boyutta olması, Brüksel'i sürekli olarak kendini anlatma çabası içinde bırakıyor.

Bu çaba, etkin halka ilişkiler taktikleri ve hatırı sayılır bir vergi geliriyle birleşince ortaya etkili bir propaganda mekanizması çıkıyor.
Ancak, Birlik vatandaşlarının önemli bir bölümü, bazı etkin siyasetçiler ve kuruluşlar, Avrupa Birliği kurumlarının harcamalarını, bütçenin kullanılış biçim ve amaçlarını sert biçimde eleştiriyor.

Avrupa Parlamentosu'nun hem Brüksel hem de Strazburg'ta birer merkezinin bulunması, parlamenterler ve görevlilerin, Brüksel-Strazburg, bakan ve diplomatlarınsa Brüksel-Lüksemburg arasında mekik dokuması, asistanlara ödenen binlerce euroluk maaşlar gibi unsurlar, birçok çevre tarafından,  AB'nin ‘gereksiz harcamaları' arasında görülüyor.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
09.07.2026
18:26
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında ekonomi, emekli maaşları, tarım destekleri, engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
09.07.2026
17:22
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
08.07.2026
23:27
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
Bingöl Valiliği gündüz vakti başıboş hayvanları toplattı, akşam saatlerinde yine başıboş hayvan kazası yaşandı. Bingöl-Muş karayolunda iki aracın yola çıkan iki başıboş büyükbaş hayvana çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hafif yaralandı. Kazada çarpılan hayvanlar telef oldu.
08.07.2026
23:12
Bingöl`de 68 hayvan toplandı
Bingöl'de 68 hayvan toplandı
Bingöl Valiliği, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla başıboş hayvanlara yönelik denetim ve toplama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü açıkladı. Son denetimlerde 68 sahipsiz hayvan toplanarak belediyelere ait geçici bakımevlerine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın