KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Abd son kozlarını oynuyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin kuzey Irak'a olası bir sınır ötesi operasyonunun, muhtemelen terör örgütü PKK'yi bitiremeyeceğini ve örgütün eylemlerinin devam edeceğini ileri sürdü.

Abd son kozlarını oynuyor
16 EKİM 2007 SALI 23:47
0
1022
0
AA aa
Bakanlık sözcüsü Tom Casey günlük brifinginde, PKK ile mücadelede en iyi yolun Türkiye, Irak ve ABD arasında işbirliği yapılması olduğu yönündeki Amerikan görüşünü yineleyerek, Türkiye'ye itidal çağrısı yaptıklarını hatırlattı.

Casey, kuzey Irak'ta Türkiye sınırı yakınlarında yuvalanan terör örgütü PKK'ya karşı mücadelenin zor bir mesele olduğunu kaydederek, ''bu kolayca çözümlenebilecek bir konu olsaydı, şimdiye kadar yapardık'' dedi.

Terör örgütü PKK'ya karşı Türkiye, Irak ve ABD arasında yakın koordinasyon gerektiğini ifade eden Casey, '' Bu hepimiz için kaygıya yol açan bir konu. O yüzden ileriye doğru birlikte hareket etmemiz gerekiyor, çünkü tek taraflı bir müdahalenin muhtemelen tek sonucu, herkesin hedeflediği amaç olan PKK'nın bitirilmesi değil, eylemlerini devam ettirmesi olacak'' diye konuştu.

Casey, Temsilciler Meclisi'nde bekleyen 1915 olaylarına ilişkin tasarının geçmesi durumunda da bunun Türk-Amerikan ilişkilerine olumsuz etkisi olacağının, Türkiye tarafından kendilerine bildirildiğini söyledi.

Kuzey Iraklı Kürtlerin son zamanlarda Batılı şirketlerle imzaladığı petrol anlaşmalarının hatırlatılması üzerine de Casey, Washington'ın Irak'ta genel bir enerji kaynakları anlaşmasına varılmasından önce Kürtlerin böyle sözleşmeler yapmasına karşı olduğunu bildirdi. Tom Casey, ''biz, kesinlikle şahısları, şirketleri ve yerel Kürt yönetimini bu tip anlaşmalara girmemeleri yönünde teşvik ediyoruz'' dedi.

Casey, Amerikan Hunt Oil şirketinin kuzey Iraklı Kürtlerle petrol anlaşması imzaladığının hatırlatılması üzerine, Washington'un anlaşmaya karşı çıktığını Hunt'a ilettiklerini, ancak devlet kuruluşu olmayan bu şirketin kendilerini dinlemediğini belirterek, ''bu, bizim desteklediğimiz bir karar değil'' dedi.



AA


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.07.2026
01:50
Bingöl`e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde yapılacak Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü binası ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) binası için yapım ihalesi gerçekleştirilecek.
13.07.2026
01:49
Bingöl`deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl'deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bağlı tesislerde yangın güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla yangın alarm sistemlerinin bakım, onarım ve kurulum işi için ihaleye çıkıyor.
13.07.2026
01:48
Solhan`daki GES Projesi Halkın Görüşüne Sunulacak
Solhan'daki GES Projesi Halkın Görüşüne Sunulacak
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yapılması planlanan Kaynak Güneş Enerji Santrali (GES) ve Elektrik Depolama Tesisi projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci kapsamında halkın katılımı toplantısı düzenlenecek.
13.07.2026
01:46
Ilıcalar Belediyesi çevre düzenlemesi için ihaleye çıkıyor
Ilıcalar Belediyesi çevre düzenlemesi için ihaleye çıkıyor
Ilıcalar Belde Belediyesi, taş duvar, kilitli parke, kamelya ve çevre düzenlemesini kapsayan yapım işi için 22 Temmuz'da ihaleye çıkacak. Çalışmaların 90 gün içinde tamamlanması planlanıyor.
12.07.2026
22:10
Bingöl`de maden faaliyetlerine tepki:
Bingöl'de maden faaliyetlerine tepki: 'Toprağımızı ve suyumuzu savunacağız'
Kiğı'da bir araya gelen çevre platformları ve sivil toplum kuruluşları, Bingöl'de yürütülen ve planlanan madencilik faaliyetlerine tepki gösterdi. Platform temsilcileri, doğa ve su kaynaklarının tehdit altında olduğunu savunarak hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.
12.07.2026
22:08
`Kürt böreğinin mucidi` Rengo Mehmet`in büstü doğduğu köyde açıldı
'Kürt böreğinin mucidi' Rengo Mehmet'in büstü doğduğu köyde açıldı
Kürt böreğinin mucidi olarak bilinen ve 'Rengo Mehmet' lakabıyla tanınan Mehmet Alkan'ın büstü, Bingöl'ün Kiğı ilçesine bağlı doğduğu Billice köyünde düzenlenen törenle açıldı. Programda katılımcılara Kürt böreği ikram edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın