KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

81 il için yeni teşvik paketi

Yatırımları artırmaya yönelik hazırlanan mevcut teşvik paketi revize ediliyor. Yeni pakette, yalnızca bölgesel değil, aynı ilin ilçelerine de farklı destekler verilecek.

81 il için yeni teşvik paketi
18 ŞUBAT 2016 PERŞEMBE 01:31
0
1586
0
AA aa

 Yerli ve yabancı yatırımları desteklemek amacıyla yeni bir teşvik paketi daha geliyor. Kalkınma Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma ile mevcut teşvik sistemi revize ediliyor. Ekonomi yönetiminden edinilen bilgilere göre her il ve ilçe için ayrı bir teşvik paketi hazırlıkları başladı. Aynı ilde bulunmasına rağmen ilçelere sağlanacak destek modeli ve çeşitliliği farklı olacak. Örneğin Ankara'nın daha az gelişmiş bir ilçesi 4. Bölge teşviklerinden yararlanabilirken, bir başka ilçesi 1. Bölgeye sağlanan desteklerden faydalanabilecek.

İLÇELERE DE DESTEK

Kalkınma Bakanlığı bu kapsamda yeni teşvik sistemine dayanak oluşturulan İllerin ve Bölgelerin Sosyo Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması'nı (SEGE) 2016 yılında güncelleyecek. Araştırma en son 2011'de güncellenmişti. Sosyal ve ekonomik gelişmişlik seviyelerinin ilçe bazında tespit edilmesine yönelik çalışmalar yapıldığını belirten Ekonomi Bakanlığı yetkilileri, teşvik uygulamalarının ilçe bazlı bir yapıya dönüştürülmesi hususunun değerlendirildiğini kaydetti. Teşviklerle yatırımcılara vergi ve sigorta prim indiriminin yanı sıra faiz ve bedelsiz arsa desteği sağlanıyor.

YATIRIM ARTACAK

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın koordinasyonunda yürütülen çalışmaların amacı yatırım ve üretimin hem daha fazla hem de ihtiyaca uygun olarak desteklenmesi. Büyümeye ivme katması planlanan yeni teşvik paketi ile ilçe bazlı destek sistemine geçilmiş olacak. Çalışmalar hakkında bilgi veren bir Bakanlık yetkilisi “Yeni teşvik sistemi için ilçelerimizi sosyal ve ekonomik gelişmişlik seviyelerine göre gruplandıracak sağlıklı istatistiklere ihtiyaç var. Bu kapsamda Kalkınma Bakanlığımızın ilçe bazlı çalışmaları neticesinde teşvik sistemimiz de yeniden gözden geçirilecek” dedi. Kalkınma Bakanlığı, yeni teşvik sistemine dayanak oluşturan İllerin ve Bölgelerin Sosyo Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması'nı (SEGE) bu yıl güncelleyecek. Yeni teşvik sisteminde 6 bölge, SEGE'ye göre belirlenmiş bulunuyor. Teknoloji geliştirme bölgelerinin kuruluşunda ve aile hekimlerinin ödeme tutarlarını belirlenmesinde de bu sıralama dikkate alınıyor. Bakanlık bu yıl 81 ilin yanı sıra ilçeler arasındaki gelişmişlik farklarını da ortaya net bir şekilde koymuş olacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın