KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Şubat 2025 Perşembe
°C

8 projeye 15 milyon tl ödendi

Tarıma dayalı ekonomik yatırımlar 9. Etap kapsamında Çobantaşı Köyü’nde uygulanan damızlık süt sığırı yetiştiriciliği projesi tamamlandı. Yıldırım 60 proje için 15 milyon 745 Bin TL hibe ödemesi yapıldığını söyledi.

8 projeye 15 milyon tl ödendi
06 ARALIK 2015 PAZAR 21:01
0
2438
0
AA aa

 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında tamamlanan projeyi yerinde inceleyen Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım,  KKYDP kapsamında Bingöl'de bu güne kadar 8 etapta toplam 60 adet projenin uygulandığını söyledi.

Projelere yaklaşık 15 milyon 745 Bin TL hibe ödemesi yapıldığını belirterek, “2015 yılında başlayan, 9. etapta hibe almaya hak kazanan toplam 15 adet projenin uygulaması başlamış ve bu projeler için toplam 9 milyon 867 Bin 500 TL hibe ödemesi talep edilmiş, Yıl içinde 1 milyon 847 Bin TL'lik hak ediş Bakanlığımız tarafından ilimiz yatırımcılarına ödenmiş ve geri kalan hibenin ödeme işlemleri devam ediyor” dedi.

Çobantaşı Köyü'nde uygulanan Damızlık Süt Sığırı Yetiştiriciliği projenin toplam bütçesinin 1 Milyon 500 Bin  TL olduğu belirten Yıldırım, “Program kapsamında yüzde 50 hibe desteği sağlanarak 750 Bin TL hibe verilmiştir. Çobantaşı Köyü'nde 50 baş kapasiteli hayvancılık işletmesi kapasite artışı projesi ile kapasitesini 150 başa çıkarmıştır. Bu Proje kapsamında hayvan barınağı, Buzağı bölmesi, Silaj çukuru, Gübre çukuru, yem deposu, süt sağım ünitesi, genç hayvan bölmesi, revir, doğum bölmesi ve makine ekipmanlarına destek verilerek modern bir büyükbaş hayvancılık işletmesi kuruldu. Proje ile 50 baş kapasiteli Simental ırkı bulunan işletme kapasitesini artırdığı gibi teknolojisini yenileyerek daha modern şartlarda yetiştiricilik yapmaya başladı ve bu da hayvan refahına büyük katkılar sunduğu gibi verimde de artış sağlayacak” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.02.2025
22:38
Bingöl`de deprem! Merkez üssü Yayladere
Bingöl'de deprem! Merkez üssü Yayladere
Bingöl valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'AFAD, Emniyet ve Jandarma ekiplerimiz İlçe Kaymakamımızın liderliğinde alanda saha taramalarına devam etmektedirler' açıklamasında bulundu.
26.02.2025
22:11
Bingöl Balına iki altın madalya daha…
Bingöl Balına iki altın madalya daha…
Türkiye'nin Avrupa Birliği Coğrafi işaretli tek balı olan 'Bingöl Balı' ödüle doymuyor.! 2025 yılı Uluslararası Paris Bal Ödülleri Yarışması'nda iki ayrı altın madalya daha kazandık! Bingöl Valisi Usta: 'Bu gurur senin, bu gurur hepimizin, bu gurur ülkemizin. Hayırlı olsun' açıklamasında bulundu.
26.02.2025
21:23
Bingöl polisi suç makinesini yakaladı
Bingöl polisi suç makinesini yakaladı
Bingöl'de 20 suç kaydı bulunan ve 32 yıl 3 ay 28 gün kesinleşmiş hapis cezası olan zanlı yakalandı.
26.02.2025
17:34
Taksilerde yeni dönem: Kamerasız araçlar trafiğe çıkamayacak
Taksilerde yeni dönem: Kamerasız araçlar trafiğe çıkamayacak
1 Mart 2025'ten itibaren ticari taksilerde kamera ve acil durum butonu zorunlu hale geliyor. Bu donanımları bulundurmayan araçlar trafiğe çıkamayacak ve araç muayenesinden geçemeyecek.
26.02.2025
17:14
Bingöl`de emlak piyasasının suyu çıktı!
Bingöl'de emlak piyasasının suyu çıktı!
Özellikle kira fiyatları konutun ederine göre değil keyfiyete göre belirleniyor. Ayakçı emlakçılardan sonra bir de 'avcı emlakçılar' türedi. Herkes birbirini suçluyor ancak sonuç değişmiyor! 'Serbest Piyasa' denilerek kiracılara zulmediliyor! Gurbetçilerin döviz hesabı ise cabası…
26.02.2025
15:33
Kısmi afta detaylar belli oluyor
Kısmi afta detaylar belli oluyor
Yeni düzenlemeye göre, mükerrer suçtan hükümlüler 'iyi hâl' gerekçesiyle cezanın tamamını değil, dörtte üçünü cezaevinde geçirdikten sonra şartlı tahliye edilebilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın