KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2026 Pazar
°C

7 bin nüfusa 70 bin nüfusluk su yetmiyor

Karlıova Belediye Başkanı Bingöl, 'İlçemizde 70 bin nüfusa yetecek kadar suyumuz depolanıyor. Ama kaçak kullanım ve bahçe sulamaları nedeniyle bu suyumuz 7 bin nüfusa yetmiyor.'

7 bin nüfusa 70 bin nüfusluk su yetmiyor
13 TEMMUZ 2021 SALI 18:20
4
2737
0
AA aa

Açıklamasında kaçak su kullanımından bahçe sulamalarına kadar birçok konuya değinen Başkan Veysi Bingöl, vatandaşları su kullanımında daha çok duyarlı olmalarını istedi.

Yapılan son su depolarında 70 Bin nüfusa yetecek kadar sularının olduğunu ifade eden Başkan Bingöl, bahçe sulamaları nedeniyle bu suyun maalesef 7 bin nüfusa yetmediğini söyledi.

 Özellikle kaçak su kullanımına değinen Başkan Bingöl; “ilçemizde 70 bin nüfusa yetecek kadar suyumuz depolanıyor. Ama kaçak kullanım ve bahçe sulamaları nedeniyle bu suyumuz 7 bin nüfusa yetmiyor” dedi.

Kaçak su kullananları için bir ekip kurulduğunu ifade eden Başkan Bingöl; “ekiplerimiz gece gündüz kaçak su kullananlarını tespit etmeye çalışıyor. Özellikle son zamanlarda yaşanan su sorunu için denetimlerimizi sıklaştırdık. Lütfen komşumuzun hakkına girmeyelim” diyerek kaçak su kullanan vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Bahçe sulamalarında aşırı su tüketilmesi nedeniyle yaşanan su sıkıntısı için vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Bingöl; “bahçe sulamaları su tüketilmesini çoğaltıyor. Sizden ricam israf etmeden elimizdeki suyu bilinçli tüketelim” dedi. Belediye olarak ek kaynaklar üzerinde de çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Bingöl; “ilçemizdeki bütün kaynakları şuanda kullanıyoruz. Ek kaynaklar için belediye olarak arayış içerisindeyiz. Halkımızın daha fazla susuz kalmaması için yoğun bir şekilde çalıştığımızı herkes tarafından bilinmesini istiyorum” dedi.  (Karlıova Gazetesi)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın