KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mart 2025 Salı
°C

32 yıl hapis istendi

Bingöl’de 16 yaşındaki E.A.’ya yönelik cinsel istismar olayıyla ilgili Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede, 1'i tutuklu 8 sanık için 10 ila 32 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

32 yıl hapis istendi
19 AĞUSTOS 2013 PAZARTESİ 08:53
0
2987
3
AA aa

Bingöl'de 16 yaşındaki E.A'ya yönelik "cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun kılma" iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, uzman çavuş iken görevlerinden uzaklaştırılan 1'i tutuklu 8 sanık için 10 ila 32 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

İddianamede, müşteki olarak yer alan mağdur E.A'nın annesi Ş.A'nın ifadelerine yer verildi. Anne Ş.A. ifadesinde, kızının internet kafeye gitmek için evden ayrıldığını hareketlerinden şüphelendiği için kardeşi Y.K'dan onu takip etmesini istediğini belirtti.

Yaklaşık 15 dakika sonra Y.K'nın kendisini arayarak kızı E.A'nın bir erkekle birlikte Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi TOKİ konutlarında bulunan bir binaya girdiğini söylediğini anlatan Ş.A'nın devamla şu beyanlarda bulunduğuna yer verildi:

"Bunun üzerine verilen adrese gittim. Gittikleri evin kapısını çaldım. Kimsenin dışarı çıkmaması üzerine E.A. dışarı çıkmadan önce kardeşim Y.K'nın telefonundan mesaj attığı numarayı aradık ve E.A'nın dışarı çıkmaması halinde polis çağıracağımızı söyledik. Yaklaşık 1 dakika sonra kızım bana 'Beni rezil ettin, neden buraya geldin' şeklinde bağırdı. Daha sonra durumu eşime bildirdim. Daha önce de uzman çavuşlardan M.T, Y.A. ve H.K'nın kızımı rahatsız ederek görüştüğünü biliyordum. Kızım psikolojik sorunları olduğu için İstanbul, Diyarbakır ve Elazığ'da tedavi gördü. Olaydan dolayı şikâyetçi olduk. Bu doğrultuda soruşturma işlemleri başladı."

E.A'NIN İFADESİ

E.A'nın psikolojisinin bozulduğu için sağlıklı ifade veremeyeceğini belirtmesi üzerine ifade işlemlerini yarıda bıraktığı, kendisini iyi hissettiği başka bir zaman işlemin tamamlandığı belirtilen iddianamede, E.A'nın şu ifadeleri aktarıldı:

"İlk olarak tanıştığım Y.A'nın yanında ayrı odalarda kalmak üzere bir gece kaldım. Aramızda herhangi bir şey yaşanmadı. Bu kişiyle konuşmayı bıraktıktan sonra facebook aracılığıyla İ.Y. isimli şahısla tanıştım. Bu kişiyle bir eve gittim. Daha sonra evin Y.A. ile kaldığım ev olduğunu anladım. Bu kişiyle birkaç kez buluştuk. Aramızda bazı şeyler yaşandı. İ.Y. ile yaşadıklarım kendi rızamla oldu. İ.Y'den ayrıldıktan sonra annemin telefonuna sürekli mesajlar geliyordu. Mesaj gelen numarayı aradım. Bu kişinin M.T. olduğunu öğrendim. Bu kişiyle konuşmaya devam ettim. 2012 Kasım ayında M.T. beni evine çağırdı. Beraber evine gittik. İtiraz etmeme rağmen M.T. benimle zorla ilişkiye girdi. Bu kişiden ayrıldım. Daha sonra ise M.K. ve S.K. isimli uzman çavuşlarla tanıştım. Bu kişilerin evine gittiğimizde onların zoruyla ilişkiye girdim. Daha sonra ise facebook üzerinden tanıştığım H.Y. ile annemin bizi yakaladığı evde görüştük. Bu kişinin evine kendi rızamla gittim, ilişkiye girmedik. Bu kişiler birbirleriyle arkadaş olarak benimle bağlantı kurdular. Bu kişiler beni kandırdığı için birlikte olduk. Bu kişilerden şikâyetçiyim."

Tutuksuz sanık Y.A, E.A'nın parkta kendisini Samsunlu ve hemşire olarak tanıştırdığını belirterek, E.A'nın kendisini daha sonra arayıp çok kötü olduğunu ve gidecek yeri olmadığını söyleyerek evine geldiğini ve ayrı odalarda kaldığını ondan sonra da bir daha görüşmediklerini savundu.

Tutuksuz sanık İ.Y. ise sanıklardan Y.A. ile aynı evde kaldıklarını aktararak, E.A'nın birkaç kez evlerine geldiği için kendisine kızdığını bu nedenle evden gittiğini kendisiyle kesinlikle cinsel yakınlaşmalarının olmadığını söyledi.

Tutuklu sanık M.T. de iddianameye yansıyan ifadesinde, E.A ile Y.A'nın verdiği telefon numarasıyla tanıştığını anlatarak, E.A ile dışarda görüşmek istediğini ancak kendisinin bunu kabul etmeyerek kendi evinde görüştüğünü belirtti.

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde E.A'nın yapılan genital muayene sonucundaki raporda, anal cinsel ilişki oluşmadığı kanaatine varıldığı belirtildi. Bingöl Devlet Hastanesi'nin 3306 sayılı raporunu göre, mağdurun yapılan ruhsal muayenesinde, maruz kaldığı eylemin anlam ve sonuçlarını algılayamadığı kaydedilen iddianamede, bu nedenle muhtemel bir ruh sağlığı bozukluğunun hangi olay nedeniyle olabileceğinin ayrıca tanısının yapılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 6. İhtisas Kurulundan mütalaa alınması gerektiği belirtildi.

İddianamede, kolluk görevlileri tarafından mağdur E.A'nın sosyal paylaşım sitesindeki adresinde yapılan araştırma sonucunda, iddia edilen olayları ilgilendiren herhangi bir içeriğin bulunmadığının tespit edildiğine yer verildi.

Sanıklardan H.Y'nın avukatı Turhan Aleci'nin müvekkilinin telefonunda olan iki adet ses kaydını delil olarak gösterdiği iddianamede, bu kayıtlarda E.A'nın ısrarla H.Y. ile görüşmek istemesine rağmen H.Y'nin görüşmek istemediği aktarıldı. Söz konusu ses kayıtlarında H.Y'nin "Zaten başımızı yaktın tamam mı, iki kelimenle başımı belaya soktun, benim değil 6 kişinin belaya soktun" demesine karşılık E.A'nın "Onlar benim hayatımı mahvetti, vallaha kurtaracam seni Allah belamı versinki kurtaracam. Şikayetçiyim dedim çünkü ailem bana baskı uyguladı. İfademde o bana bişey yapmadı dedim. Ben ifademde söyledim ki İ.Y, M.T, M.K, S.K, Y.A. bu beşinin bana her türlü zararları dokundu, beni kandırdılar oyuna getirdiler" ifadelerin kullandığı belirtiliyor.

İddianamede delil olarak, mağdurun farklı tarihlerde alınan beyanları, müşteki ve tanık beyanları, şüphelilerin savunmaları, canlı teşhis işlemlerine ilişkin tutanaklar, yer gösterme ve adres tespit tutanakları, mağdurun genital muayene raporu, hâkim kararları, adli tıp raporları ve sosyal medya üzerinden yazışmalarına ilişkin internet çıktıları yer aldı.

10 ila 32 yıl hapis istemi

İddianamede, sanıkların Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 103/1 ve 103/2 maddeleri gereği "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "çocuğun basit cinsel istismarı" ile 109/1 maddesindeki "hürriyetinden yoksun kılma" suçlarını işledikleri belirtilerek söz konusu tarihte mağdurun 15 yaşını doldurmamış olması ve suçun birden fazla kişi tarafından işlenmiş olması dolayısıyla cezada artırım talep edildi.

Buna göre tutuklu sanık M.T. ile tutuksuz sanıklar Y.A, İ.Y, M.K, S.K, H.Y, O.G. ve K.U. hakkında 10 ile 32 yıl arasında değişen hapis cezaları istendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, soruşturmanın sürdüğü tarihte yaptığı açıklamada, Bingöl'de reşit olmayan kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılan 8 uzman çavuşun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilişiklerinin kesildiğini bildirmişti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Ali Coligic (@Misafir_15042)
20 Ağustos 2013 Salı 09:49
Eger bunlar cezalandirilmassa, arrtik bingol de 12, 13, 14 yasindaki kizlari kandirip tecavuz etmek serbestir. Sucsuzluk durumunun tek aciklamasi bu olacaktir.
Ali Coligic (@Misafir_15036)
19 Ağustos 2013 Pazartesi 20:38
14 yasinda bir kizi, kucuk seyler ile, hatta belki bir 20 lira ile bile kandirmak cok kolaydir. Hatta evlenecegim vaidi ile buyuk kizlari kandirip onlari elde etmek de bazi zayif kizlar icin de cok zor degildir.

14 yasindaki bir kizin kucuklugunu ve safligini kullanip onu bu hale sokanlar cezasini bulmassa, benim gozumde bu sehirin zerre kadar serefi olmadigini gosterir. Hic isi oraya buraya cekmeyin...
mehmet (@Misafir_15024)
19 Ağustos 2013 Pazartesi 13:41
gerçi bingöldeki az bi kısım olan aşırı ırkcı milliyetciler üzülecek..hemen konuyuda farklı yere cekecekler..bu sapıkları ve bunları savunanlar öbür tarafta cayır cayır yanacak
18.03.2025
02:53
AB`de coğrafi işaretli Bingöl Balı tüm Migros`larda….
AB'de coğrafi işaretli Bingöl Balı tüm Migros'larda….
Zincir market devi Migros'un Bingöl Valiliği ile sürdürülebilir üretimi ve markalaşması için el ele verdiği Bingöl balı için ilk resmi dolum süreci gerçekleştirildi. Bingöl'ün eşsiz doğasında üretilen ve Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret tescili alarak uluslararası düzeyde koruma altına giren Bingöl balı, Türkiye'nin dört bir yanında satılmaya başlanacak.
18.03.2025
02:52
Taslak hazır: Memurlara yeni bir hak geliyor
Taslak hazır: Memurlara yeni bir hak geliyor
Memur anne ve babalar, çocukları ilkokula başlayana kadar yarı zamanlı çalışabilecek. Kanunda yer alan bu hakkın uygulanabilmesi için hükümet 'Aile Yılı' kapsamında yeni bir yönetmelik hazırlıyor. Taslağa son halini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verecek.
18.03.2025
02:51
Doktorlara vergi denetimi! Paralar sekreterde…
Doktorlara vergi denetimi! Paralar sekreterde…
Doktorları mercek altına alan Gelir İdaresi Başkanlığı, 15 milyar TL'lik kazancın gizlendiğini ortaya çıkardı. Yapılan denetimlerde gizlenen paralar, sekreter veya eski eşlerin hesaplarında yakalandı. Maliye'ye yakalanan doktorların çoğu uzlaşmayı tercih etti.
18.03.2025
02:48
Bingöl İHH`dan Ramazan yardımları
Bingöl İHH'dan Ramazan yardımları
'Ramazan Kardeşliğe Çağrı' sloganıyla yürütülen çalışmalar kapsamında yaklaşık bin aileye gıda kartı dağıtımı yapacak.
18.03.2025
02:47
Bingöl`de su sorununu yolu trafiğe kapatarak protesto ettiler
Bingöl'de su sorununu yolu trafiğe kapatarak protesto ettiler
Bingöl'de su sıkıntısı yaşayan bir mahalle, duruma tepki gösterip yolu trafiğe kapatarak ateş yaktı.
18.03.2025
02:46
Van`daki Bingöllüler geleneksel iftarda buluştular
Van'daki Bingöllüler geleneksel iftarda buluştular
Dernek yönetimi ve üyelerinin yanı sıra iş insanları, akademisyenler, kamu personelleri ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen iftar programında birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın