KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

30 ile 17 bin öğretmen atandı

Milli Eğitim Bakanlığı, Bingöl’ünde içinde bulunduğu 30 ile 17 bin öğretmen ataması gerçekleştirdi.

30 ile 17 bin öğretmen atandı
04 ŞUBAT 2012 CUMARTESİ 00:17
0
1963
0
AA aa

Atamalar için butona basan MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak, 17 bin atama için 86 bin 129 başvuru olduğunu açıkladı. Yerlerin belirlenmesinde en çok ücretli öğretmenin çalıştığı illerin seçildiğine dikkat çeken Çolak, atanan öğretmenlerin 6 Şubat Pazartesi günü görevlerine başlayacaklarını bildirdi. Kura için bazı öğretmen adaylarından ve ailelerinden rakam söylemelerini isteyen Çolak, aldığı rakamlardan oluşan 9 haneli şifreyle atamayı gerçekleştirdi. Kura sonrasında salonda bulunan adaylardan atananların isimleri ekrana yansıtıldı. Aileleriyle birlikte şehir dışından gelen öğretmen adayları heyecanla isimlerini görmeyi beklediler. Atanan öğretmenler sevinç gözyaşları dökerken, atanamayanları aileleri teselli etti.

Atamalar Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Rize, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van ve Yozgat'a yapıldı. En çok atama 2 bin 370 öğretmenle Şanlıurfa'ya yapılırken, Diyarbakır'a bin 553, Gaziantep'e bin 225, Van'a da bin 46 öğretmen atandı.

 Atama sonuçlarına "http: //ikgm.meb.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek.

ATANAN ÖĞRETMENLERE FATİH ANLATILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni ataması yapılan öğretmenlere uyum eğitimi verecek. Aday öğretmenlere ilk yardım, afet ve deprem bilincinin yanı sıra FATİH Projesi de anlatılacak. Öğretmen adaylarından çoğunun, alışık olmadıkları coğrafi, kültürel ve sosyo ekonomik şartlarla karşı karşıya kalmalarının, eğitim ve öğretimi doğrudan etkileyeceğini göz önünde bulunduran Bakanlık, eğitimle aday öğretmenlerin mesleklerine daha bilinçli ve umutlu başlamalarını amaçlıyor.

Bu kapsamda aday öğretmenler, il merkezleriyle uygun ilçe merkezlerinde 11-17 Şubat tarihlerinde uyum eğitimine tabi tutulacak. Öğretmenler yüz yüze ve uzaktan eğitim yöntemiyle yapılacak eğitimlere katılacak.

 Uzaktan eğitim kapsamında, konuların sunumu Milli Eğitim Bakanlığında oluşturulacak bir merkezden yapılacak. Canlı olarak yürütülecek uzaktan eğitim sürecinde katılımcılar MEBBİS yöneticisi aracılığıyla eğitim görevlisine soru da sorabilecek. Yüz yüze eğitim konularıyla ilgili öğretim görevlilerinin tespiti ise il milli eğitim müdürlüklerine bırakıldı. Öğretmen adaylarının kurslara devamının sağlanması için de milli eğitim müdürlüklerince gerekli tedbirler alınacak.

 Öğretmenlere neler anlatılacak

Uzaktan eğitimde görev alacak eğitim görevlilerinin yolluk ve yevmiyeleriyle ders ücretleri Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce, yüz yüze eğitimde konular için görevlendirilecek eğitim görevlilerinin yolluk, yevmiye ve ders ücretleriyle aday öğretmenlerin yolluk ve yevmiyeleri ise valiliklerce karşılanacak.

Eğitim süreci Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce değerlendirilecek. Bu kapsamda geliştirilen anketler, il milli eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda eğitim süreci içinde ulaştırılacak. İl milli eğitim müdürlükleri de eğitimin son üç gününde anketlerin aday öğretmenlerce elektronik ortamda doldurulmasını sağlayacak. Bu nedenle eğitim merkezi veya konaklama yerlerinde internet erişimli bilgisayar hizmeti verilecek.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Uyum Eğitimi Programı kapsamında, ilk olarak Genel Müdür Ömer Balıbey tarafından uzaktan eğitim yöntemiyle ''öğretmenlik mesleği'' konulu ders verilecek. Derste geçmişten günümüze öğretmen yetiştirme sistemi ve mesleki gelişim konularında bilgi aktarılacak. Aday öğretmenler, ilk gün, öğretmenlik mesleğinin toplumdaki yeriyle atandıkları il ya da ilçelerin milli eğitim müdürlüklerinin çalışmaları konusunda da bilgilendirilecek.

MEB bürokratlarından dersler

Aday öğretmenler uyum eğitimlerinin ikinci gününde, il milli eğitim müdürlüklerince belirlenecek eğitimcilerce verilecek çevreye uyum eğitimine katılacak. Burada yeni öğretmenlere atandıkları çevrenin sosyal yapısı, önemli günleri, kültürel özellikleri, yaşanabilecek riskler, coğrafi özellikleriyle çevrenin sosyo ekonomik yapısı anlatılacak.

Talim Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip, uzaktan eğitim yöntemiyle üçüncü gün ''öğretim programları'' dersi verecek. Derste ilköğretim ve ortaöğretim programlarında yenilenme süreciyle öğretim programlarında yapılandırmacı yaklaşım felsefesi konuları işlenecek. Aday öğretmenler aynı gün ''mesleki değerler ve etik'' ile ''üniversite yaşamından meslek yaşamına geçiş'' konularında da eğitilecek.

Uyum eğitimlerinin dördüncü gününde öğretmene yönelik mesleki rehberlik, özel eğitime ihtiyacı olan öğrencileri tanımayla ilk yardım konularında dersler verilecek. Yüz yüze yapılacak ilk yardım derslerinde, ilk yardım bilincinin geliştirilmesi, doğal afet ve benzeri durumlarda alınacak tedbirlerle temel uygulamalar konularında bilgi verilecek.

Aday öğretmenlere, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Bülent Özmen'in vereceği ''temel afet ve deprem bilinci'' dersinde de afet çeşitleri ve acil durum, doğal kökenli afetler ve Türkiye, afetten korunma, Türkiye'deki deprem üretme potansiyeline sahip faylar, deprem bölgeleriyle konuya ilişkin yararlı önerilerde bulunulacak. Öğretmenler, ayrıca afet psikolojisinde iletişim konularında da bilgi sahibi olacak.

 Bilişim teknolojilerinin eğitime etkisi anlatılacak

Bilişim teknolojilerinin eğitim sistemine etkisi konularında da bilgilendirilecek öğretmenlere, FATİH Projesi konusunda da bilgi verilecek.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Mustafa İlkhan'ın uzaktan vereceği eğitimde öğrenme sürecinde bilişim teknolojilerinin önemi, eğitimde kullanılan bilişim teknolojileri ve FATİH Projesi anlatılacak.

Öğretmen adayları eğitimlerinin son 2 gününü ise il ya da ilçe genelinde çevre gezileriyle il ya da ilçe milli eğitim müdürlükleri, halk eğitim müdürlükleri, rehberlik araştırma merkezleri müdürlükleri ve okul ziyaretleriyle tamamlayacak. Eğitimin sonunda yapılacak değerlendirmenin ardından aday öğretmenlere sertifikaları verilecek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın