KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Şubat 2025 Pazartesi
°C

28 yılda 27 hükümet değişti!

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın; “İstikrarsızlığın çok yoğun olduğu bir Türkiye’de, koalisyon tartışmalarının olduğu bir Türkiye’de 28 yılda, 27 hükümet değişmiş. Böyle bir ülke toparlanabilir mi? Böyle bir ülke kendine gelebilir mi?” dedi.

28 yılda 27 hükümet değişti!
19 MAYIS 2016 PERŞEMBE 03:11
0
1812
1
AA aa

 Ziyaretler ve Bingöl şubelerinin yeni hizmet bürolarının açılışını gerçekleştirmek üzere kente gelen Yalçın, Bingöl Üniversitesi Konferans Salonu'nda “Küresel Operasyonlar Karşı Sivil Toplumun ve Gençliğin Rolü” başlıklı konferans verdi.

Burada konuşan Yalçın, “Cumhuriyet rejimi kurulalı 93 yıl etti ve 65'inci hükümet yakında kurulacak.  Türkiye siyasetinde ortalama 1,5 yıla bir hükümet dahi düşmüyor. Cumhuriyet kurulduktan 46'ya kadar gelen süreç içerisinde iktidar olma süreci 18 aydır. Yani bir hükümetin iktidarda kalma süresi 18 ay. İstikrarlı olan dönemlerde ise bu süre 23 ay oluyor. İstikrarsızlığın çok yoğun olduğu bir Türkiye'de, koalisyon tartışmalarının olduğu bir Türkiye'de 28 yılda, 27 hükümet değişmiş. Böyle bir ülke toparlanabilir mi? Böyle bir ülke kendine gelebilir mi? Kaldı ki az bir şey toparlandığında 10 yılda bir tokattı yemiş, 10 yılda bir hırpalanmış. Bakın çok net söylüyorum bu ülke rahat bırakılsın, serbest bırakılsın demokrasi bu ülkede korku tüneline sokulmasın, siyasetin ensesinde şamar hissedilmesin bu ülkede milli gelir 20 bin 25 bin değil, daha fazla olur. Bu ülke çok daha hızlı yol alır, daha hızlısı mümkün mü? Yüzde 100 mümkün. Ama bu ülkede küresel operasyonlar hiçbir zaman bitmemiştir, bitmez. Çünkü bu ülke sıradan bir ülke değil” dedi.

EMEK ÖRGÜTLERİNİ ELEŞTİRDİ

Türkiye'nin yaşadığı travma, sancı, kaygı ve acının altında yatan temel nedenin, bazı örgütlü yapılar olduğunu ifade eden Yalçın, şunları söyledi: “Bu ülkedeki adı sivil olan örgütlü yapıların aslında adının sivil olmaması, beyninin üniformalı olması yâda yanlış yerde durmasından kaynaklıdır. Türkiye'nin kaybettiği bütün dönüm noktalarında örgütlü yapıların yanlış yerde duruşu var. Yoksa bu ülke bu kadar zaman kaybetmezdi. Adı emek örgütü olan birçok yapı, emek örgütlüğü yapmadı bu ülkede. Darbenin taşeronluğunu yaptı, terörün taşeronluğunu yaptı, küresel operasyonların taşeronluğunu yaptı, sıkıntı bundan kaynaklıdır.”

“DARBELERİN ARKASINDA ADI EMEK ÖRGÜTÜ OLAN YAPILAR VAR”

Ülkede yaşanan bütün darbelerde emek örgütlerinin desteği olduğunu anlatan Yalçın, “Bu süreçlerin tamamında gençlik kullanılıyor, sivil toplum kullanılıyor, tıpkı Gezi olayında kullanıldıkları gibi. Gezi olayında millet meselenin ağaç olduğunu zannetti ama mesele öyle değildi. Bir faiz lobisi vardı, kepçeyle götürdükleri zemini kaybeden, senelerce sömüren kesimin işinin düzgün gitmeyişiydi. Türkiye'nin İMF'ye borcunu ödemiş olması, Türkiye'nin toparlanması, Türkiye'nin kendi ayakları üzerinde duran yatırımlar yapması, dışa bağımlılık noktasında bir irade ortaya koyması faiz lobilerini rahatsız etti ve Türkiye'de bu operasyon yapılmak istendi.  Ülkelerde kadife devrimler yapan, mühendislik üzerine çalışan bir kesim Soros taktiğiyle Türkiye'de bir devrim yapmaya kalkıştılar. Sonradan deşifre edilen modüllerle bunu yapmaya çalıştılar ve o süreçte işlerin aktörleri, KESK ve DİSK'ti. Türkiye'de adı emek örgütü olan bu yapılar bu sürecin arkasındaydı, işin aktörüydü” diye konuştu.

Programa, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü İbrahim Çapak, Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, kurum amirleri, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
duyarlı12 (@Misafir_19669)
20 Mayıs 2016 Cuma 09:54
bir muhafazakar olarak sağ ve sol sendikalara üye olmamak için memur sen üyesi oldum memurun haklarını savunacağınıza perde barkasında müdürlük vekillik pazarlıklarına oturdunuz. hani denge tazminatını emekli keseneğe yansıtacaktınız toplu sözleşmede konusu bile açılmadı sendikanızdan istifa ettim size hakkımıda helal etmiyorum.
23.02.2025
19:29
AK Parti`de yeni MKYK belli oldu! Bingöllü iki isim listede!
AK Parti'de yeni MKYK belli oldu! Bingöllü iki isim listede!
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) listeleri de belli oldu. Yeni kadroda Bingöllü iki isim yer aldı.
23.02.2025
18:50
Buzda düştü! Ankara`ya sevk edildi
Buzda düştü! Ankara'ya sevk edildi
Bingöl'de buzlu zeminde dengesini kaybedip düşerek yaralanan vatandaş, ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi.
23.02.2025
18:26
Bingöl`de kaza! 4 yaralı
Bingöl'de kaza! 4 yaralı
Bingöl-Diyarbakır karayolunda meydana gelen trafik kazasında 1'i ağır 4 kişi yaralandı. Genç Belediyesi itfaiye ekiplerince araçtan çıkartılan yaralılar, ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
23.02.2025
18:02
Bingöl`de Halk Oyunları İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de Halk Oyunları İl Birincileri Belli Oldu
Okul Sporları ve Kulüplerarası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmaları tamamlandı. Derece yapan ekipler grup finalinde Bingöl'ü temsil edecekler.
23.02.2025
17:25
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şüpheli yakalandı.
22.02.2025
18:19
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz`dan Bingöl UMKE ziyareti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Bingöl UMKE ziyareti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin afetlere hazırlık konusunda önemli bir ilerleme kaydettiğini vurguladı. Bingöl UMKE Lojistik Merkezi'ndeki çalışmalardan etkilendiğini belirten Yılmaz, hazırlıkların aralıksız devam etmesi gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın