Bingöl'de kar yağışı, hayatı olumsuz etkilerken, il genelinde 278 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin çalışmaları devam ederken, Şehirlerarası yollarda ise, Karayollarına bağlı ekipler, çalışmalarını sürdürüyor. Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, 18 greyder, 8 paletli dozer, 9 yükleyici kepçe, 2 kar savurma, 3 kar küreme, 5 CSP iş makinası ve yaklaşık 120 personelle karla mücadele çalışmalarını devam ettiriyor.
ÇOK SAYIDA ARAÇ MAHSUR KALDI
Önceki gün gece saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Bingöl-Erzurum, Bingöl-Diyarbakır ile Bingöl-Elazığ arasında kalan bölgelerde ulaşım zorlukla sağlanıyor.
Bingöl genelinde ve çevre iller ile bağlantılı yollarda yoğun kar yağışı ve oluşan fırtına nedeniyle zincirsiz, yola çıkan araçların mahsur kaldığı ve zor anlar yaşadığı belirtildi.
Kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açma çalışmalarını sürdüren Karayollarına bağlı ekipler, yollarda mahsur kalan araçları da kurtarıyor.
Yoğun kar yağışı kapanan yolların açılması için Karayollarına bağlı ekipler, aralıksız çalışırken, yüksek kesimlerde oluşan fırtınadan dolayı görüş açısının sıfır olduğu ve karla mücadele çalışmalarının zorluklarla sürdürülüyor.
Meteoroloji İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada bu gece ve sabah saatlerinde yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiği belirtilerek, gerek sürücülerin gerekse çiftçilerin tedbirli olmaları istendi.