KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2026 Perşembe
°C

25 yıl önceki fotoğrafa efektle bulundu

Polis, 19 yıldır kayıp olan kadını filmleri kıskandıracak yöntemle buldu. Yaşlı kadın, 25 yıl önceki fotoğrafına yaşlandırma efekti uygulanarak kimliği tespit edildikten sonra yakınlarına teslim edildi.

25 yıl önceki fotoğrafa efektle bulundu
10 HAZİRAN 2010 PERŞEMBE 09:38
0
1951
0
AA aa

Konya'nın Ereğli ilçesi nüfusuna kayıtlı 63 yaşındaki Nedime Yaytokgil, psikolojik rahatsızlığı dolayısıyla ailesi tarafından 1986 yılında İstanbul'daki Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine yatırıldı.

Yakınları, 1991'de hastaneden kaçan yaşlı kadından haber alamayınca Ereğli emniyetine kayıp başvurusunda bulundu.

Sultanahmet ve Samatya civarlarında sokakta yaşayan sahipsiz kadın, 12 Nisan 2010'da Eminönü'nde bir taksinin çarpması sonucu ayağı kırılınca, SSK İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Kadının tedavisi sürdürülürken, hastane yetkilileri, kimlik bilgilerini söyleyemeyen Yaytokgil'e ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Bürosuna bilgi verdi.

Hastaneye gelerek yaşlı kadının fotoğraflarını çeken polis, kayıp kişilere ait kayıtları tarayarak karşılaştırma yaptı. 25 yıl öncesine ait bir kayıp fotoğrafındaki benzerliği fark eden polis, bu fotoğrafı Adli Tıp Kurumuna gönderdi. Uygulanan yaşlandırma efekti sayesinde eski fotoğrafın Nedime Yaytokgil'e ait olduğu tespit edildi.

Her iki fotoğraf, yaşlı kadının Mersin'de yaşayan oğlu Cenk Güllü'ye gönderildi. Güllü, fotoğrafların annesine ait olduğunu teşhis etti.

Yaşlı kadının Gaziosmanpaşa'da yaşayan akrabaları Perviza Yılmaz ve eşi Alim Yılmaz, olayı haber alarak hastaneye geldi. Yakınları, yaşlı kadına sarılarak hasret giderdi.

Perviza Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, teyzesinin kızı olan Yaytokgil'i gördüğü için çok mutlu olduğunu ifade ederek, ''Bundan 6 yıl önce bir yakınımız Kozlu Mezarlığı civarında Nedime'yi bulmuştu. Gittik o zaman da sahip çıktık. Ama polise bile haber vermeden bizi atlatarak yanımızdan kaçtı. Oğlu yarın gelecek ve kendisine sahip çıkacak. Allah kimseye böyle acı yaşatmasın'' dedi.  

Yılmaz, Almanya'da yaşayan Nedime Yaytokgil'in, psikolojik sorunları nedeniyle 30 yıl önce oğlu Cenk ile Türkiye'ye kesin dönüş yaptığını, boşandığı eşinin ise Almanya'da yaşadığını söyledi.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın