KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

2012-2014 dönemi yatırım programı hazırlanıyor

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın imzasıyla, '2012-2014 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları’’ konusu ile Resmi Gazete’de yayımlanan genelgede, ekonomi politikalarının temel hedefinin, vatandaşların refah ve mutluluğunun artırılması olduğu bildirildi.

2012-2014 dönemi yatırım programı hazırlanıyor
16 EKİM 2011 PAZAR 21:53
0
1810
0
AA aa

Kalkınma Bakanı Yılmaz, tüm yatırımcı kamu kuruluşlarının 2012 Yılı Yatırım Programı hazırlıkları ile ilgili bundan sonraki süreçte, Orta Vadeli Program, Orta Vadeli Mali Plan ve "2012-2014 Dönemi Yatırım Programı Hazırlama Rehberi''inde belirtilen öncelikleri, esasları ve yatırım tavanlarını dikkate almalarını, tavan içinde kalmak kaydıyla, gönderdikleri yatırım tekliflerinde varsa proje bazındaki değişiklik önerilerini ivedilikle Bakanlığa göndermelerini istedi.

Bakan Yılmaz'ın imzasıyla, "2012-2014 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları'' konusu ile Resmi Gazete'de yayımlanan genelgede, ekonomi politikalarının temel hedefinin, vatandaşların refah ve mutluluğunun artırılması olduğu bildirildi. Bu hedef doğrultusunda temel amaçlarının; istikrarlı ve sürdürülebilir büyümeyi sağlamak, istihdamı artırmak, fiyat istikrarını korumak, mali dengeleri sağlamlaştırmak ve cari açığı bir risk unsuru olmaktan çıkarmak olduğunu belirten Yılmaz, bu çerçevede toplumun ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının zamanında karşılanması ve kamu hizmetlerinin hız ve kalitesinin yükseltilmesi politikasına hizmet edecek şekilde kamu yatırım ödeneklerinin öncelikli alanlarda etkin kullanımının öncelikli hedefleri arasında olduğunu ifade etti.

Kamu kaynaklarının kullanımında, özel sektör öncülüğünde gerçekleştirilmesi hedeflenen büyümeye ve istihdama azami oranda katkı sağlanmasının esas alınacağının altını çizen Yılmaz, şunları kaydetti: "En büyük 10 ekonomi arasına girme hedefini içeren 2023 stratejimizi gerçekleştirme yolunda, 2011-2015 döneminde özel sektörümüzü teşvik edecek ve müteşebbislerimizin önünü açacak politikaları uygulamaya devam edeceğiz. Bunun için makroekonomik istikrarın sürdürülmesinin yanında; ekonominin dış etkenlere karşı dayanıklılığını artıracak, mal ve hizmet sektörlerinde rekabet ve verimlilik artışlarını sağlayacak, uygun finansman kaynaklarına ulaşımı kolaylaştıracak makro ve mikro politikalara öncelik verilecektir."

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın