KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

139 konut, 246 ahır yapılıyor

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 2013 yatırım programı kapsamında 139 hak sahibine EYY yöntemiyle konut, yine belirlenen hak sahipler için 240 adet hayvan barınağı ve 8 adet işyeri, 35 adet altyapı işi yapılacağı bildirildi.

139 konut, 246 ahır yapılıyor
12 AĞUSTOS 2013 PAZARTESİ 00:08
0
2090
0
AA aa

Bingöl Valiliği, 25.03.2011 tarih ve 1345 sayılı Bingöl Valiliği Çalışma Usul ve Esasları genelgesinin 74. ve 79. Maddeleri gereği Bingöl'deki Kamu Kurum ve Kuruluşlarından alınan faaliyet raporları çerçevesinde, Bingöl'de Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilen çalışmaların özeti rapor halinde basına sunuldu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün Temmuz ayı faaliyetleri kapsamında yürütülen çalışmalarına yer verilen raporda, özellikle köylerde yürütülen konut, istinat duvarı ve hayvan barınağı yapım işlerindeki son duruma dikkat çekildi.

10 MİLYON TL ÖDENEK

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce 08 Temmuz 2013 tarihinde “Bingöl Merkez Yamaç köyü Ada İçi yol ve İstinat Duvarı” yapım işi ihalesinin gerçekleştirildiğinin belirtildiği raporda, konut yapımına ilişkin şu bilgiler aktarıldı.

“2013 yılı yatırım programında 139 EYY'li konut bulunmaktadır. Bunlardan 31 adedi devam etmekte, 77 adedine iz bedel konulmuş, programda bulunan 31 adet konutun inşaatlarına başlanılmış ve 1 Milyon 660 Bin TL ödenek ayrılmıştır. Bu ödenekten 522 Bin 600 TL harcanmış olup, kalan 1 Milyon 137 Bin 400 TL ilimizde mevcuttur. 246 adet ahırdan 40 adedi devam etmekte, 206 adedi için ödenek istenilmiş olup, ödenek geldiğinde inşaatlarına başlanılacaktır. 8 adet işyerinin ise yer seçim çalışmaları devam etmektedir. Yer seçim çalışmaları tamamlanınca inşaatlarına başlanılacaktır. 35 adet altyapı işlerinden 12 adedi bitirilmiş, 16 adedi ihale edilerek inşaatlarına başlanılmış olup, 7 adedi ise ihale aşamasındadır. Bu altyapı işleri için 5 milyon 500 Bin TL ödenek ayrılmıştır. Bu ödenekten 1 Milyon 619 Bin 460 TL harcama yapılmıştır. 75 ihaleli konutun iş ve işlemleri devam edilmektedir. Bu konutlar için 2 Milyon 780 Bin TL ödenek ayrılmıştır.”

“BİNGÖL AFETE HAZIRLANIYOR”

Jeolojik ve Jeoteknik Etüt çalışmaları ile muhtelif zamanlarda Bingöl'de meydana gelen çeşitli afetlerden hak sahibi olan afetzedelerin yer seçim çalışmalarının tamamlandığının belirtildiği raporda, 7269 sayılı kanunun 16. Madde oluru alınması için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına gönderilerek etüt proje kapsamına alınması işlemlerine devam edildiği kaydedildi.

DAP Eylem Planı dahil olmak üzere “Bingöl Afete Hazırlanıyor” projesi kapsamındaki yatırım tekliflerinin hazırlanarak DAP İdaresi'ne sunulmuş olup sonucunun beklendiğinin vurgulandığı raporda: “Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca hazırlanan “Afete Hazır Türkiye projesi” (Afetlere Hazır Bir Türkiye için Bilinçlendirme ve Eğitim Seferberliği) kapsamında ilimiz genelinde toplam 866 kişiye farkındalık eğitimi verilerek bilgileri sisteme kaydedilmiştir” bilgisine de yer verildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.05.2026
13:37
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Karayolları Trafik Yönetmeliği uyarınca araçlarda bulundurulması zorunlu olan ekipmanlar listesi güncellendi. Buna göre yangın tüpü, ilk yardım seti ve reflektörün yanı sıra pense, tornavida ve araçlarda kullanılan çeşitli ampuller de zorunlu ekipmanlar arasına dahil edildi.
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
17.05.2026
22:38
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Kocaeli'de düzenlenen '81 İl Gençlik Şöleni'ne katılan AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları teşkilatı, program kapsamında Kocaeli ve Ankara'da bir dizi ziyaret ve buluşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda gençlik şöleni, koreografi ve drone gösterileri dikkat çekti.
17.05.2026
22:37
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın