Bingöl Belediyesinin yeni hizmet binası için 6 Milyon, askeri tesislerin yapımı için ise 7 milyon TL olmak üzere toplamda 13 milyon TL, iller bankasından talepte bulunacak.
Bingöl Belediyesi Ağustos Ayı Meclis toplantısında, yatırımlar için İller Bankası'ndan toplamda 13 Milyon TL kredi talebinde bulunacak.
Belediye meclisi tarafından alınan kararda, yeni belediye hizmet binası ve askeri alanın tesisleri için kredi talebinde bulunulması kararı onaylandı.
Buna göre alınan kararlarda şu ifadelere yer verildi:
“Belediye Hizmet Binası Yapımı için Kredi alınması hakkındaki teklif görüşülerek yapılan müzakereler sonucunda; Belediye Hizmet Binası Yapım işinde kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş.'den 6.000.000,00TL-(Altı milyon)-TL kredi kullanılmasına, Krediden kaynaklanacak anapara, faiz, denetim giderleri, komisyon, vergi, resim, harç, ücret vs. ödemelerin, İller Bankası A.Ş.'ce teminat olarak alınacak Belediyemiz gelirlerinden ve İller Bankası A.Ş. ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca dağıtılan yasal paylarımızın mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamından (%40'ın dışında ve %100'üne kadar) karşılanmasına, kredi teminatına konu gelirlerden krediye ilişkin ödemelerin karşılanamaması halinde, bu krediyle elde edilen tesis, inşaat ve her nevi gayrimenkul ile araç, gereç ve malzemenin, İller Bankası A.Ş.'ce talep edildiği takdirde aynı şartlarda ve talep tarihinde İller Bankası A.Ş. adına ipotek veya rehin edilmesine, İller Bankası A.Ş.'ce Belediyemize kullandırılacak krediye ilişkin olarak her türlü sözleşmeyi ve evrakı imzalamaya ve kredi ile ilgili devam eden işlemleri yürütmeye, Belediyemiz mülkiyetindeki her türlü gayrimenkulü İller Bankası A.Ş.'ye ipotek vermeye, Belediyemizin her türlü gelir, hak ve alacaklarını İller Bankası A.Ş.'ye terhin ve temlik etmeye, Belediyemize ait her türlü ticari işletmeyi İller Bankası A.Ş.'ye rehin vermeye, İller Bankası A.Ş.'nin mevcut mevzuatı ve bunda meydana gelebilecek her türlü değişiklik çerçevesinde, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 68. Maddesinde yer alan koşulların yerine getirilmesi kaydıyla krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yetkilendirilmesine oy çokluğu ile karar verilmiştir”
“7 Adet Askeri Tesis Yapım işinde kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş.'den 7.000.000,00TL-(Yedi milyon)-TL kredi kullanılmasına, Krediden kaynaklanacak anapara, faiz, denetim giderleri, komisyon, vergi, resim, harç, ücret vs. ödemelerin, İller Bankası A.Ş.'ce teminat olarak alınacak Belediyemiz gelirlerinden ve İller Bankası A.Ş. ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca dağıtılan yasal paylarımızın mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamından (%40'ın dışında ve %100'üne kadar) karşılanmasına, kredi teminatına konu gelirlerden krediye ilişkin ödemelerin karşılanamaması halinde, bu krediyle elde edilen tesis, inşaat ve her nevi gayrimenkul ile araç, gereç ve malzemenin, İller Bankası A.Ş.'ce talep edildiği takdirde aynı şartlarda ve talep tarihinde İller Bankası A.Ş. adına ipotek veya rehin edilmesine, İller Bankası A.Ş.'ce Belediyemize kullandırılacak krediye ilişkin olarak her türlü sözleşmeyi ve evrakı imzalamaya ve kredi ile ilgili devam eden işlemleri yürütmeye, Belediyemiz mülkiyetindeki her türlü gayrimenkulü İller Bankası A.Ş.'ye ipotek vermeye, Belediyemizin her türlü gelir, hak ve alacaklarını İller Bankası A.Ş.'ye terhin ve temlik etmeye, Belediyemize ait her türlü ticari işletmeyi İller Bankası A.Ş.'ye rehin vermeye, İller Bankası A.Ş.'nin mevcut mevzuatı ve bunda meydana gelebilecek her türlü değişiklik çerçevesinde, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 68. Maddesinde yer alan koşulların yerine getirilmesi kaydıyla krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yetkilendirilmesine oy çokluğu ile karar verilmiştir.”
SEN,CEVDET YILMAZ VE FEYZİ BERDİBEK BEY KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HALLEDİN AKSİ TAKDİRDE BU HALK YAKANIZA YAPIŞIR HAKKINI ARAR..MİLLETİ KANDIRDINIZ EVLERİMİZİ YIKTINIZ 4 YILA GİRİYORUZ AYIPTIR YAZIKTIR GÜNAHTIR...BUNUN VEBALİ DE GÜNAHI DA SEÇİMDEN ÖNCE VAATTE BULUNAN CEVDET YILMAZ FEYZİ BERDİBEK VE ERDAL ARIKAN BEYİN BOYNUNDADIR...
Hep ayni hikayeler Sizler Millet icin halk icin Birseyler yapmadikca kendinizi cebinizi düsündükce iflah olamasiniz Halki milleti yoksul Ama üstekiler hep zengin olan Bir ülkede Hayir beklenemez
Sayın başkan seçimden önce verdiğiniz 30 TANE VAAT VE PROJEDEN BAHSEDİN MİLLETİ NİYE KANDIRDINIZ YAKIŞIYOR MU SİZE...Düştüğünüz hale bakın..SÖZDE ESKİ BAKAN CEVDET BEY 10 YIL BAKANLIK YAPTI HİÇ Mİ KREDİSİ kalmadı...SAHİPSİZ MEMLEKET YAZIK..
Memurluktan kurtulamamış sen artık başkansın başkan gibi davran bu bir. Önce al sonra konuş bu iki. Sen siyasisin diğer siyasiler senden korksun bu da üç. İkinci defa başkan olamayacaksın ne yaparsan şimdi yap bu da dört
@Misafir Kullanıcı Cahillikten kurtulamadınız siz de bilgili değilsen öyle davran bu 1. Yapılacak olan hizmet ile alakalı Başkanın açıklama yapması yerinde bir harekettir bu da 2.
sayın başkan ALLAH rızası için halk otonüslerine bi çare bunların yaptıgı gerçekten sömürgecilik bu zam nerden çıktı şimdi yaa ALLAH aşkına encümenler ne iş görür neden bunlara fırsat var anlamadık
@Misafir Kullanıcı Vatandaş meseleye bir bütün olarak bakmayı öğrenemedi.Burada maliyetleri artıran minibüsçü değil hükümetin ekonomiyi kötü yönetmesi okuyucu elektrike , doğalgaza zam geldiği zaman neden tedaş müdürünü suçlamıyor.Bu bir hedef saptırmadır.
Belediyenin borc hanesine 13 milyon tl dahs ekliyelim etti kac gelen sadece borcu katlıyor bir ksc donem sonra cöp toplayacak arac kalmıyacak her sey borca karsılık ipotekleniyor nereye kadar bu borcu odeyebilecekmisiniz
Yaz aylarında artış gösteren haşere ve zararlılara mücadele kapsamında çalışmalarını başlatan Bingöl Belediyesi, kanal hatlarından parklara, su birikintilerinden yeşil alanlara kadar birçok noktada ilaçlama çalışması yürütüyor. Çalışmalar kapsamında mahallelerdeki ilaçlamaların da arttırılacağı vurgulandı.
23.06.2026
17:26
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
İŞKUR ve Bingöl Üniversitesi iş birliğinde yürütülecek İUP programına kabul edilecek 50 kişi, 30 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilecek noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular 22-26 Haziran 2026 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-Şube, e-Devlet ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek.
23.06.2026
12:45
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Solhan'da engerek yılanını yakalayan 'İmparator' lakaplı Ses Sanatçısı Yakup Koçak, tehlikeye dikkat çekerek uyardı: 'Sakın benim yaptığımı yapmayın. Bir ısırığı tahtalı köye gönderir.'
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
22.06.2026
15:50
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Bingöl'ün Genç ilçesinde park halindeki traktöre çarpan otomobilin ters dönmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın